A Magyar Péter-lufi elkezdett leereszteni

POLITIK
Létrehozva: 2024.07.08.

Ilyen nincs, Lionel Messi ezért fürdette a spanyolok Eb-sztárját, a bébi Lamine Yamalt

Elképesztő fotó került elő a múltból. A labdarúgó Európa-bajnokság spanyol tinisztárja, Lamine Yamal hathónapos korában Lionel Messi kezébe került.

2007 decemberében Joan Montfort készített egy fotót a 20 éves Lionel Messiről, és a mindössze hat hónapos Lamine Yamalról. A képet a Barcelona klubalapítványa és a Diario Sport katalán újság által szervezett 2008-as jótékonysági naptárban tették közzé, a befolyt összeget pedig jótékonysági szervezetek, köztük az UNICEF és különböző katalán civil szervezetek kapták - írja a The Athletic

Számos hasonló fénykép készült, amelyeken a Barca akkori labdarúgói gyerekek mellett fényképezkedtek. Családok százai működtek együtt a kezdeményezésben több éven keresztül, és a fotók többsége mára már feledésbe merültek - kivéve a gyerekek családjait, akik féltve őrzik a privát emlékeket. A véletlen úgy hozta, hogy a ma már 16 éves Lamine Yamal, a jelenlegi Európa-bajnokság tinisztárja végül azzal az emberrel került párba, aki később nyolcszor nyerte meg az Aranylabdát: Lionel Messivel.

Ez valami hihetetlen. Akkoriban senki sem gondolta, hogy a kisbabából ilyen focista válik, ahogy azt sem lehetett tudni, hogy Messi az lesz, aki lett. 2007-ről beszélünk, Messi csak akkoriban kezdett a Barcánál

- magyarázta a fotós. 

ffiro : 05.07.2024, Football, Soccer: UEFA EURO 2024, EM, European Championship 2024, Quarterfinals 1/4 Finals, M45, Match 45, ESP, Spain - GER, Germany
Lamine Yamal 16 évesen az Eb egyik legnagyobb sztárjaként teljesít Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

2007 decemberében Messi már két spanyol bajnoki címet, és egy Bajnokok Ligája-címet nyert, de még mindig csak feltörekvő tehetségnek számított egy olyan csapatban, amelyben többek között Ronaldinho, Samuel Eto'o, Xavi, Andres Iniesta, Carles Puyol és Thierry Henry játszott.

Hat és félévvel később Yamal a Barca akadémiájára került, és elképesztő ütemben fejlődött: 15 évesen debütált a spanyol bajnokságban 2023 áprilisában, tavaly szeptemberben pedig bemutatkozott a spanyol válogatottban, amelynek ezen az Eb-n már alapembere. 

"Egy az egymillióhoz az esélye, hogy ez megtörténhet - mondta a fotós, Montfort. - Elképesztő szerencse."

Montfort még mindig fotózik, jelenleg a madridi székhelyű AS számára. Meglepődött, amikor egyik korábbi munkatársa felvette vele a kapcsolatot, miután a Messiről és Yamalról készült fotó felkerült a netre.

Megkérdezte tőlem: ez a te fotód? Mondtam, igen, és visszakérdeztem, miért, ki ez a baba? Erre elkezdett nevetni, és azt mondta: 'Lamine, Lamine! Az apja feltette a közösségi médiára, alig akarták elhinni az olvasók. Nagyon meglepő volt az egész, olyan sok fotót, olyan sok képet készítünk. Néhány közülük megmarad. Az, hogy Lamine felnőve focista lett, és megvan ez a fotó... Nagyon boldog vagyok, hogy ez megtörtént. Ez különösen szép a mai futballban, amikor annyira a pénzről és a hatalomról szól minden.

Az alábbi videón a 'megtekintés a YouTube-on' linkre kattintva Lamine Yamal góljai, cselei láthatók.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek