KIAJOBB

Szerző ML

Létrehozva: 2024.06.14.

Döbbenetes, ennyit változott a magyar válogatott Eb kerete

A magyar labdarúgó-válogatott zsinórban harmadik alkalommal jutott ki az Európa-bajnokságra. Érdekesség, hogy a legutóbbi, 2021-es keretből 12 játékos már nem tagja Marco Rossi csapatának.

A magyar labdarúgó-válogatott pótselejtező után kijutott a 2016-os és a 2020-as (amit a koronavírus-járvány miatt 2021-ben rendeztek végül) Európa-bajnokságra, legutóbb viszont már sikerült az egyenes ági kvalifikáció. 2021-ben már Marco Rossi volt a szövetségi kapitány, aki a három év alatt jelentősen kicserélte a kontinenstornára utazó keretet. A Mandiner megnézte, ki az a 12 játékos, aki ma már nem tagja a válogatott keretének.

Lovrencsics Gergő 2021-ben mindhárom csoportmeccsen pályára lépett az Eb-n Fotó: AFP

A kapuban Bogdán Ádám esett ki, aki három évvel ezelőtt még a Ferencvárosból került be a csapatba. Tavaly nyáron lejárt a szerződése, csapatot pedig azóta sem talált magának, könnyen elképzelhető, hogy a 36 éves hálóőr hamarosan bejelenti a visszavonulását.

A védelemből Kecskés Ákos és Lovrencsics Gergő hiányzik. Előbbi 2021-ben a svájci Luganóból érkezett, majd megjárta Oroszországot, Ausztriát, az idei szezonban pedig az erdélyi Sepsiszentgyörgy játékosa volt. Utóbbi az Eb után Horvátországba szerződött a Hajduk Splithez és készült pályafutása utolsó szakaszára. Idén a másodosztályú Solinban játszott.

A középpályáról Cseri Tamás, Holender Filip és Sigér Dávid nem tagja az idei válogatottnak. Cseri idén nem tudott kiemelkedni a Mezőkövesdből, amely végül utolsóként kiesett az NB I-ből. Holender a másodosztályú Vasasban sem tudott stabilan a kezdőcsapatba kerülni, Sigér pedig hosszú sérülése után, téltől a Fehérvárnál próbálja újraépíteni magát.

A támadószekció szintén megkavarodott. Hahn Jánosnak a dunaszerdahelyi kaland nem jött be, Pakson idén újra formába lendült, de ez nem volt elég a válogatott behívóhoz. Schön Szabolcs egyelőre nem tudta azt a karriert befutni, amit jósoltak neki, jelenleg a Fehérvár játékosa. Hasonlóan Schönhöz, Varga Kevin sem tudott maradandót alkotni, korábban Törökországban próbálkozott, Varga Roland pedig a Fradi óta nem igazán találja a helyét. Jelenleg mindketten a Sepsiszentgyörgyben játszanak. Nikolics Nemanja és Szalai Ádám pedig azóta visszavonult.

Az akkori keretből négyen játszottak európai topligákban (Gulácsi Péter, Willi Orbán, Sallai Roland, Szalai Ádám). Jelenleg Gulácsi, Orbán és Sallai mellett Szalai Attila, Kerkez Milos, Szoboszlai Dominik, Schäfer András a klubfutball elitjében játszik. Értékek tekintetében szintén javulás figyelhető meg, a 2021-es csapat akkor haladta át először a 100 millió eurós értéket, és 104 millió euróra (40 milliárd forint) taksálta a Transfermarkt. Jelenleg 165 millió euróra (64 milliárd forint) becsülik a magyar csapatot.

@borsonline Szoboszlainak ízlenek a vegán ételek. Szoboszlai Dominik kipróbálta a vegán étrendet a magyar válogatott edzőtáborában. #bors #szoboszlai #szoboszlaidominik #langadam #telki #bors #magyarvalogatott #focieb2024 #hungary #magyar #nekedbe #nekedbelegyen #foryoupage #foryou ♬ eredeti hang – Bors - Bors

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek