Létrehozva: 2025.06.09.

Szentantalfai kecskesajtból készül az idei Balaton fagyija

Tarolt a Mekkóstollak. A különleges kecskesajtos fagyiköltemény lett a Balaton fagyija 2025-ben.

A Balaton legédesebb hagyománya idén is folytatódott. Május 9-én rendezték meg a XII. Balaton Fagyija választást, amit egy kompon tartottak meg. 

A Balaton fagyija 2025-ben a  Mekkóstollak lett Fotó: MATE KRISZTIAN

Az egész napos eseményen a Balaton legjobb fagylaltkészítői mérték össze tudásukat és kreativitásukat, hogy elnyerjék a rangos címet. A szakértő zsűri több mint 30 egyedi és izgalmas fagylaltkreációt kóstolt meg, hogy kiválassza a régió legkiemelkedőbb ízét 

- mondja Hakkel Zsófia, a győztes fagyi egyik megálmodója.

A neves cukrászokból és gasztronómiai szakértőkből álló zsűri minden évben szigorú szempontok alapján értékeli a nevezett fagylaltokat. Az ízvilág, az állag, a megjelenés és az innováció mind-mind fontos szerepet játszanak a végső döntésben, és persze azt is figyelembe veszik, hogy használnak-e régiós alapanyagot a finomság elkészítéséhez.

Balaton fagyija  Mekkóstollak
A Balaton fagyija versenyt a veszprémi Füge Fagyiudvar és kávézó nyerte Fotó: MATE KRISZTIAN

2025-ben a Balaton fagyija a Mekkóstollak lett

Idén a Balaton fagyija a Mekkóstollak lett. A különleges fagyikölteménybe kecskesajt is került, és van benne édes, sós, és egy kis kis savanyú is, ami megadja az ízek harmóniáját. 

Nagyon szeretjük a sajtokat, és ebben az irányban indultunk el. A kecskesajt igazán megosztó, de különleges és nagyon finom. A sósságát próbáltuk ellensúlyozni a mézes sült körtével, illetve a sós mandulával. A kecskesajtba még belecsempésztünk egy kis fekete borsot. Ettől aztán egy különleges ízharmónia jött létre

 - folytatja Zsófia, aki hozzáteszi, hogy nagyon figyelnek rá, hogy mindig minőségi alapanyagokkal dolgozzanak. Törekednek arra is, hogy különlegesebb ízeket hozzanak létre, így a pultban nem csak a klasszikus vanília, csokoládé és málna van.

Idén indultunk másodjára a Balaton fagyija versenyen. Elhoztuk az első díjat, és nagyon boldogok vagyunk. A Mekkóstollak elnevezésű fagyinkkal nyertük meg a versenyt

 - emlékszik vissza büszkén Hakkel Zsófia, a Veszprémi Füge Fagyiudvar és Kávézó egyik tulajdonosa, aki hozzáteszi, hogy a fagylalt alapanyaga is különleges. A kecskesajt Szentantalfáról, egy helyi termelőtől származik, és ez adja meg a fagyi egyedi és karakteres ízét. A fagylalt a verseny előtti utolsó nap nyerte el végső formáját, amit hosszas tökéletesítés előzött meg. Az alkotók nagyon büszkék rá, hogy az ő alkotásuk nyerte el leginkább a zsűri tetszését.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek