RETRO RÁDIÓ

Szentantalfai kecskesajtból készül az idei Balaton fagyija

Létrehozva2025. 06. 09. 10:30

Tarolt a Mekkóstollak. A különleges kecskesajtos fagyiköltemény lett a Balaton fagyija 2025-ben.

A Balaton legédesebb hagyománya idén is folytatódott. Május 9-én rendezték meg a XII. Balaton Fagyija választást, amit egy kompon tartottak meg. 

A Balaton fagyija 2025-ben a  Mekkóstollak lett Fotó: MATE KRISZTIAN

Az egész napos eseményen a Balaton legjobb fagylaltkészítői mérték össze tudásukat és kreativitásukat, hogy elnyerjék a rangos címet. A szakértő zsűri több mint 30 egyedi és izgalmas fagylaltkreációt kóstolt meg, hogy kiválassza a régió legkiemelkedőbb ízét 

- mondja Hakkel Zsófia, a győztes fagyi egyik megálmodója.

A neves cukrászokból és gasztronómiai szakértőkből álló zsűri minden évben szigorú szempontok alapján értékeli a nevezett fagylaltokat. Az ízvilág, az állag, a megjelenés és az innováció mind-mind fontos szerepet játszanak a végső döntésben, és persze azt is figyelembe veszik, hogy használnak-e régiós alapanyagot a finomság elkészítéséhez.

Balaton fagyija  Mekkóstollak
A Balaton fagyija versenyt a veszprémi Füge Fagyiudvar és kávézó nyerte Fotó: MATE KRISZTIAN

2025-ben a Balaton fagyija a Mekkóstollak lett

Idén a Balaton fagyija a Mekkóstollak lett. A különleges fagyikölteménybe kecskesajt is került, és van benne édes, sós, és egy kis kis savanyú is, ami megadja az ízek harmóniáját. 

Nagyon szeretjük a sajtokat, és ebben az irányban indultunk el. A kecskesajt igazán megosztó, de különleges és nagyon finom. A sósságát próbáltuk ellensúlyozni a mézes sült körtével, illetve a sós mandulával. A kecskesajtba még belecsempésztünk egy kis fekete borsot. Ettől aztán egy különleges ízharmónia jött létre

 - folytatja Zsófia, aki hozzáteszi, hogy nagyon figyelnek rá, hogy mindig minőségi alapanyagokkal dolgozzanak. Törekednek arra is, hogy különlegesebb ízeket hozzanak létre, így a pultban nem csak a klasszikus vanília, csokoládé és málna van.

Idén indultunk másodjára a Balaton fagyija versenyen. Elhoztuk az első díjat, és nagyon boldogok vagyunk. A Mekkóstollak elnevezésű fagyinkkal nyertük meg a versenyt

 - emlékszik vissza büszkén Hakkel Zsófia, a Veszprémi Füge Fagyiudvar és Kávézó egyik tulajdonosa, aki hozzáteszi, hogy a fagylalt alapanyaga is különleges. A kecskesajt Szentantalfáról, egy helyi termelőtől származik, és ez adja meg a fagyi egyedi és karakteres ízét. A fagylalt a verseny előtti utolsó nap nyerte el végső formáját, amit hosszas tökéletesítés előzött meg. Az alkotók nagyon büszkék rá, hogy az ő alkotásuk nyerte el leginkább a zsűri tetszését.

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.