dosszié ikonMagyar Péter
INSIDER

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.10.04. 15:35

Magyar Péterék a momentumos úton járnak Brüsszelben: hazájuk ellen politizálnak

A baloldali politika egyértelmű: a nemzetközi érdekek mellett és a magyar emberek érdekei ellen politizálni. Magyar Péterék hamar rátaláltak erre az útra...

Alig kezdték meg Magyar Péter emberei a munkát Brüsszelben, máris látszik, hogy mit fognak képviselni az elkövetkezendő öt évben: a nemzetközi érdekeket kiszolgálni és a magyar emberek ellen politizálni.

POY_6392
Magyar Péternek fontosabbak a nemzetközi érdekek, mint a magyar emberek Fotó: Origo

Emlékezhetünk, hogy a magyar választók alaposan megbüntették a Momentumot, amely párt ugyanezt a filozófiát követte az elmúlt években Brüsszelben. A törpepárt sorsa azonban úgy tűnik, nem ijesztette meg Magyarékat, akik a Momentum által kitaposott szélső baloldali útra léptek. 

Magyar Péter nem akar rezsicsökkentést

Hónapok óta támadja nagy vehemenciával, s nem csekély hazugsággal a magyar rezsicsökkentést Magyar Péter pártja. Érdemes felidézni például azt az interjút, amelyet Magyar Péter nyáron a liberális Magyar Narancs című hetilapnak adott. Akkor arról beszélt, hogy változtatna vagy eltörölné a rezsicsökkentést, ha tehetné. Magyar azt mondta: „tenni kellene valamit” ezzel az intézkedéssel. 

Az egész rezsicsökkentés jelen formájában egy ordas nagy hazugság

– ezt már a szeptember 29-én mondta a pártelnök.

„Jelenleg, ha az átlagot nézzük, a lakossági fogyasztás átlagárát nézzük, akár az áramnál, akár a gáznál, akkor a magyar emberek már többet fizetnek, mint az európai átlag”

– mondta néhány mondattal később. 

Eközben a valóság az, hogy a családok 80-90 százaléka továbbra is rendkívül jutányos áron jut áramhoz és gázhoz a piaci átlagfogyasztás szintjéig. Hogy ez pontosan mit jelent egy európai összehasonlításban, arról mi is többször beszámoltunk: az egész kontinensen Magyarországon a második legkedvezőbb az áram és a gáz ára, csupán Kijevben lehet olcsóbban hozzájutni.

Gerzsenyi Gabriella, Magyar Péter pártjának EP-képviselője azonban még ennél is továbbment, ő arról beszélt, hogy az embereket spórolásra kellene kényszeríteni, de amíg olcsó a rezsi, ez nem fog sikerülni.

A magyar jelölt ellen szavaztak

Amihez a Momentumnak több év kellett, azt a tiszások pár hét alatt összehozták. Sikerült határon túli magyar politikus ellen kampányolniuk

- erről írt a közösségi oldalán Dömötör Csaba, a Fidesz európai parlamenti képviselője. 

Arról van szó, hogy Vicsek Annamária vajdasági magyar képviselőtársunk is alelnökjelölt volt az Európai Parlament Szerbia-delegációjának vezetőségébe. A Tisza Párt képviselője a határon túli képviselővel szemben egy görög ellenjelöltet állított az Európai Néppárt nevében, akit végül meg is szavaztak. Így Vicsek Annamária nem lesz a vezetőség tagja

– közölte Dömötör Csaba, aki hozzátette: "vezetői tagsága egyébként azért is indokolt lett volna, mivel Magyarország a szerb uniós csatlakozás erős támogatója. A vajdasági magyar közösség érdekét is ez szolgálja. A tiszásokat ezek szerint mindez nem érdekli. Román pártoknak még nem kampányoltak ugyan a külhoniak ellenében, de ilyen tempó mellett eljön majd az is" – húzta alá a képviselő.

Hátba szúrta a vajdasági magyarokat a Tisza Párt

Vicsek Annamária az eset kapcsán elmondta: elkeserítőnek tartja, hogy a Tisza Párt beállt a magyarellenes parlamenti képviselők közé és odáig süllyedt, hogy egy magyar jelölttel szemben görög ellenjelöltet terjeszt fel egy a parlamenti szokásjog és az EP belső szabályai szerint egyébként sem nekik járó tisztségre. 

Magyar be sem jár dolgozni

A nyári szünetet követően több mint egy hónap elteltével, a 33. napon látogatta meg először a munkahelyét Magyar Péter. A Tisza Párt elnöke és európai parlamenti képviselője szerdán büszkén posztolt a közösségi oldalán egy fotót magáról, amint a bőröndjével indulásra készen áll.

Mindezt azok után tette, hogy 32 napon át egyetlen alkalommal sem látták a munkahelyén, az Európai Parlament ülésein, miközben 

csak szeptemberben mintegy nyolcmillió forintot keresett, ennyi ugyanis az uniós képviselők havi fizetése.

Magyar Péter június 9-e előtt, a választási kampányban többször határozottan kijelentette, hogy nem lesz EP-képviselő, nem veszi fel a mandátumát, mert itthon akar politizálni. Nem sokkal a választások után már tárgyalásokat folytatott az Európai Néppárt vezetőjével, a magyarfóbiás Manfred Weberrel és megegyeztek, hogy a Tisza Párt EP-képviselői a néppárti frakcióhoz csatlakoznak. Közben az is eldőlt, hogy Magyar nem tartotta be az ígéretét, mégis felvette a mandátumát, ami együtt jár a mentelmi joggal. Ez utóbbi azért fontos körülmény, mert június 21-én éjjel az Ötkert nevű szórakozóhelyen a politikus botrányosan viselkedett, aminek következtében rendőrségi, majd ügyészségi nyomozás indult. Egy héttel ezelőtt lépett a legfőbb ügyész, lopás bűncselekménye miatt a Központi Nyomozó Főügyészség előtt folyamatban lévő nyomozás eredményeként indítványt tett az Európai Parlament elnökénél Magyar Péter mentelmi jogának felfüggesztésére. 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek