Újabb botrány: Magyar Péter öccse közel 2 milliót tett zsebre a Diákhitel-megbízásokból

INSIDER
INSIDER

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.10.08. 13:15

Újabb botrány: Magyar Péter öccse közel 2 milliót tett zsebre a Diákhitel-megbízásokból

Családi kifizetőhelyet csinált Magyar Péter a Diákhitel Központból?

Magyar Péter a Diákhitel Központ igazgatójaként egy olyan céggel kötött több tízmillió forint értékben korrupciógyanús szerződéseket, melynek fizetési listáján ott szerepelt az öccse, Magyar Márton. Az ügyet feltáró baloldali Média1 hírportálnak Magyar Péter és Magyar Márton is elismerte az esetet, ugyanakkor mindketten teljesen normálisnak tartották ezt a "véletlen egybeesést".

Magyar Péter öccse közel 2 milliót tett zsebre a Diákhitel-megbízásokból

Mint ismert, az Átlátszó nevű ellenzéki portál nemrég megszerezte a Magyar Péter diákhiteles szerződéseiről szóló KEHI-jelentést. Ebből derült ki, hogy Magyar tucatszám kötötte a felesleges és túlárazott megbízásokat, és körmönfont megoldásokkal juttatta sok közpénzhez azokat a haverjait, akikkel most éppen a politikában próbálkoznak. 

A Media1 most úgy értesült, hogy az egyik Magyar Péter által feltőkésített cég, a PlanB Magyarország Kft. fizetési listáján rajta volt a Tisza Párt elnökének öccse is. A cég 2019 nyarától, mintegy hat hónapon át foglalkoztatta Magyar Mártont projektmenedzserként és ezért havi 300 ezer forint fizetést kapott, tehát összességében közel két millió forintot keresett. Hogy ezt az összeget a bátyja által aláírt szerződésekből befolyt pénzből kapta-e, azt nem tudni.

A KEHI korábban nyilvánosságra hozott vizsgálatából egyébként az már kiderült, hogy Magyar Péter öccsének kifizetőhelye több kamumegbízást is kapott a Diákhitel Központtól. Egy esetben például egy interneten ingyenesen elérhető tartalomból összeállított tanulmány készített el oldalanként százezer forintért  egy másik megbízás részeként pedig egy 18 diából álló előadás 4,4 millióért csinált meg Magyaréknak. Egész rendszert építettek ki a pénz lenyúlására.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek