Kínos videó: Magyar Péter a nemi szervét fogdosva járatta le magát Strasbourgban

POLITIK
INSIDER

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.10.10. 17:10

Mutatjuk, kik a legboldogabbak az országban

Érdekes témákat jártak körbe a Kopp Mária Intézetben. Egy friss felmérésből megtudhatjuk, hogy kik a legboldogabb emberek Magyarországon. Mutatjuk a listát.

A Lelki Egészség Világnapja alkalmából „A család, mint lelki orvosság” címmel műhelykonferenciát tartottak a Kopp Mária Intézetben, ahol bemutatták az intézet legfrissebb kutatását és a mentális egészség szerepét járták körbe szakértőkkel. Kiderült az is, kik a legboldogabbak.

egészség
Műhelykonferenciát tartottak a Kopp Mária Intézetben, ahol az is kiderült, kik a legboldogabbak  Fotó: Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért

Nagy figyelemmel kell lenni a fiatalokra

Nyitóbeszédében Dr. Beneda Attila a testi-lelki egészség összefüggéseire és a család egészségvédő szerepére mutatott rá, hangsúlyozva, hogy „családtagjaink, szeretteink gyógyszerként tudnak ránk hatni.” A Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családügyekért felelős helyettes államtitkára kiemelte, hogy nagy figyelemmel kell lenni a fiatalokra, hiszen az elmúlt évek válságai, valamint a virtuális térben leselkedő veszélyek is olyan stresszfaktorok, amivel a korábbi generációk sosem szembesültek, ezért nehezebb felkészíteni őket ezekre a kihívásokra.

Sokan részt vettek a konferencián Fotó: Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért

Mennyire boldogok a magyarok?

Fűrész Tünde a KINCS Közérzet Barométer legfrissebb eredményeit mutatta be. Az intézet elnöke elmondta, hogy az elmúlt négy év alatt a magyarok egy tízfokú skálán átlagosan 7,0-re értékelték saját közérzetüket. Az elmúlt másfél év adatai alapján stagnálás figyelhető meg, amely arra utalhat, hogy a magyarok megtanultak alkalmazkodni a kihívásokhoz és egyensúlyt találni a nehézségek közepette. Az elégedettség, a biztonságérzet és a saját dolgok alakulása a 2023-as év adataihoz képest javulást, míg a boldogságérzet és egészségérzet szintje némi visszaesést mutat. 

Fűrész Tünde, az intézet elnöke Fotó: Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért

Kik a legboldogabbak az országban? 

A felmérés megmutatta, hogy a kisgyermeket nevelők és a házasságban élők a legboldogabbak.

  • kisgyermeket nevelők (7️,9)
  • házasságban élők (7,9)
  •  stabil párkapcsolatban élők (7,8)

Nagy hangsúlyt kell fektetni a mentális egészségre 

Hal Melinda klinikai szakpszichológus rámutatott, hogy világszerte növekszik a pszichiátriai diagnózisok száma, ami Magyarországon különösen a gyermekeket érinti. A KINCS tanácsadója szerint a kémiai és digitális függőségeket illetően társadalmi szintű problémával állunk szemben, a szülés utáni depresszió pedig már minden második újdonsült édesanyát érint. Véleménye szerint a mentális egészség a következő tíz év legfontosabb megoldandó problémája lesz, amely az élet minden területére kihat.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek