Újabb botrány: Magyar Péter öccse közel 2 milliót tett zsebre a Diákhitel-megbízásokból

INSIDER
INSIDER

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.10.08. 15:45

Kvíz: Mennyire ismered a ma 75 éves színésznő filmjeit?

Az Alien filmek Ellen Ripley hadnagya, azaz Sigourney Weaver színésznő ma lett 75 éves.

Susan Alexandra Weaver, azaz Sigourney Weaver 1949. október 8-én született New Yorkban. A kétszeresen Golden Globe-díjas és BAFTA-díjas, háromszorosan Oscar-díjra jelölt amerikai színésznő, filmproducer ma ünnepli 75. születésnapját.

Working Girl Moviestills, kvíz, teszt,
Ma lett 75 éves Sigourney Weaver amerikai színésznő (j) Fotó: ZUMA/Northfoto

Édesanyja Elizabeth Inglis, angol színésznő. Édesapja az NBC televízió igazgatója, a skót származású amerikai Sylvester "Pat" L. Weaver. Nagybátyja Doodles Weaver, színész és komikus volt. Ő kezdte el a Sigourney Weaver nevet használni a 14 éves Susanra F. Scott Fitzgerald A nagy Gatsby című novellájának egyik mellékszereplője, Sigourney Howard után.

A színésznő számára az Alien-filmek hozták meg a hírnevet, melyben ő volt talán a filmtörténet első női főhős karaktere, ami akkoriban meglehetősen újszerűnek számított. Jóval később a 2009-es Avatarnak köszönhetően már nemcsak az idősebb, hanem a tizenéves generáció számára is ismert.

Az alábbi kvízünkkel most tesztelheted, hogy mennyire ismered az amerikai színésznő munkásságát. Lássuk hány filmet ismersz fel a filmrészleteket ábrázoló képek alapján?

kvíz

Melyik film látható a képen?

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek