INSIDER

Szerző M. N.

Létrehozva: 2024.10.21. 07:15

„Az eltűnt kutyánkkal zsarolt meg egy csaló” - elképesztő, hogy mi történt a háromgyermekes Krisztával

Az állítólagos megtaláló láthatta az eltűnt kutyáról a hirdetést, majd visszaélve a család kétségbeesésével zsarolni kezdte az édesanyát. A csaló többször is pénzt kért tőle, miközben azzal fenyegette, hogy kárt tesz az állatban.

Elképesztő történetről számolt be lapunknak a Fejér vármegyei Söréden élő. L. Kriszta. A fiatal édesanya három gyermekét neveli egyedül. Azonban nemrég a családjukhoz került egy kiskutya, Pindur, akiket a gyerekek nagyon megszerettek. Ám az eb eltűnt, ami miatt Kriszta közzé tette a kutya fényképét, hátha egy jószívű ember megtalálja és vissza kerül hozzájuk. De arra nem gondolt, hogy pont az ellenkezője, egy csaló fogja felhívni, aki váltságdíjat követel majd az állatért… 
 

kiskutya, kutya, csaló
A csaló az eltűnt kutya fotóját használta fel a pénzszerzésre Illuszráció : Pixabay

A csaló zsarolt és fenyegetett 

Eltűnt a kiskutyánk, emiatt írtam egy Facebook posztot, és több állatos-keresős csoportba is kiraktam

 – kezdte lapunknak Kriszta, aki arról is beszélt, hogy a fényképen szerepelt, hogy honnan tűnt el az eb és telefonszámát is feltüntette. Azt is tudatta, hogy pár hónapos kiskutyáról van szó, chip is van benne.

„Másnapra már több, mint 900 megosztásnál járt a posztom. Este 7 körül már csörgött is a telefonom….” - fogalmazott Kriszta, akit egy férfi hívott fel, aki követelte a jutalmat az eltűnt ebért cserébe. 

Azt állította, hogy ő is itt lakik a faluban, és megtalálta a kutyámat, de kéri “a megtalálónak járó jutalmat. Mondom ilyenről szó sem volt, és sajnos nem is tudnék neki fizetni, hiszen egyedül nevelek 3 gyereket. Azt felelte, hogy akkor ő kidobja a kutyát az útra, vagy bántani fogja… Itt kétségbe estem, hiszen laknak a faluban ilyen természetű emberek, akik például a macskákat is szeretettel mérgezik.

- tudatta az édesanya, aki elárulta, hogy megkérdezte, hogy jó-e ha a házához viszi a pénzt, de ezt elutasította, azt akarta utaljon Kriszta, aki rákérdezett, hogy mi van akkor, ha ő utal, de nem is az ő kutyájáról van szó

„Azt mondta nem akar átverni, akkor visszautalja a pénzt. 9 ezer forintot követelt tőlem. SMS-Ben elküldte a nevet és a telefonszámot, ahova utalnom kellett. Átutaltam a pénzt, és innentől kezdve bekapcsoltam a hangfelvételt is. Azt mondja nem jó névre küldtem az összeget, neki nem jött semmi… Küldjem a jó névre amit akkor mondott… Ekkor már csak 900 forintot mertem utalni.” - osztotta meg Kriszta, ám a csalónak ez sem volt elég, további összeget követelt az édesanyától. 

Azt mondta a 900 forint már átjött, küldjek akkor még 4 ezer forintot és nem kér 9 ezret, mert mégis csak egyedül nevelem a gyerekeket… Hiába mondtam, hogy átment a 9 ezer is, azt mondja neki nem jött semmi, és a bank biztos vissza fogja azt utalni nekem, mert a név rossz volt, az első utalásnál. Közben végig azzal fenyegetett, hogy bántja a kutyát vagy kidobja az útra aztán lesz ami lesz… Tehát összesen 14.900 forintot szedett el tőlem. Mint kiderült, nem kell stimmelnie a névnek és a számlaszámnak az utalás létrejöttéhez… Én ebben a hitben voltam.

- mondta az édesanya

csaló, Cute,Dog,Sitting,On,Sofa,With,Pet,Hair,At,Home
Addig zsarolta a csaló a gazdit, míg az nem fizetett neki Illusztráció: New Africa /  Shutterstock

Ezután a csaló felszívódott, letiltotta az édesanyát. 

Nem válaszolt többet. Egyből indultam a rendőrségre, feljelentést tettem. Átadtam a hangfelvételeket a telefonbeszélgetésekről. A nyomozó elmondta, hogy akkor erről a számlaszámról le is “fagyasztanak” 14900 forintot, és megkapom az összeget, amint bebizonyosodott, hogy megkárosítottak. Mivel ugye a kutyát nem kaptam meg

Kriszta szerint ez színtiszta zsarolás volt és tudja, hogy megvezették, de kihasználták az elkeseredettségét. Az anyuka az állatorvosi kamarát is riadóztatta. 

„Az állatorvosi kamara egyébként értesítve lett, akik minden Fejér megyei állatorvost kiértesítettek az eltűnéséről. Ha valaki orvoshoz viszi, akkor tudni fogják, hogy ezt a kutyust keresik. A csaló nem is biztos, hogy helyi csak láthatta a posztot és kihasználta. A nyomozó szerint a számlaszám alapján már tudják, hogy ki a csaló, így bízunk benne, hogy legalább a pénzt visszakapjuk, ha már a kiskutya még mindig nincs meg…” - zárta. 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek