Létrehozva: 2024.10.16. 11:30

Sürgős figyelmeztetést adtak ki két népszerű alkalmazásra: ez téged is érinthet

Ezzel nem várhatsz tovább, azonnal lépned kell!

Az utóbbi időben megnövekedett az online csalásoknak a száma. A kiberbűnözők gyakrabban és egyre rafináltabb módszerekkel jutnak hozzá a felhasználók fiókjaihoz.

Hooded,Hacker,Online,Security,Concept
Lehet, hogy a te fiókodhoz is hozzáférhettek a csalók Fotó: frank60 /  Shutterstock

Egy csalókra szakosodott csapat most aggasztó figyelmeztetést adott ki, és ha van közösségi média- vagy e-mail-fiókod, például Facebook, TikTok, Yahoo! vagy Gmail, akkor ezt jó, ha komolyan veszed. A felhívást az Action Fraud csapata adta ki, miután több ezren jelentették, hogy profiljukat feltörték. Nem csak erről van szó, de úgy gondolják, hogy azóta sokakat átvertek a kiberbűnözők: az elmúlt 12 hónapban több mint 1,3 millió fontot (közel 625 millió forint) veszítettek el online csalások miatt.

Az Action Fraud szerint az e-mail- és a közösségimédia-fiókok ma már a hackerek elsődleges célpontjai, és létfontosságú, hogy a felhasználók néhány egyszerű, de sürgős változtatást hajtsanak végre adataik biztonsága érdekében.

Az egyik legnagyobb hiba, amit sokan elkövetünk, hogy ugyanazt a jelszót használjuk több platformon is, ami megkönnyíti a kiberbűnözők dolgát. Ha még nem változtattad meg, akkor érdemes elkezdeni erős és eltérő jelszót használni az e-mail- és a közösségimédia-fiókjaidhoz.

Például használhatod a születési hónapod, összekeverve a legjobb barátod nevével és kedvenc nyaralási célpontjával, pl. decembersusantenerife. Az erősebbé tétel érdekében érdemes néhány extra karaktert, nagybetűt és számot is belekeverni, pl. D3cember$usantener1fe.

A kétlépcsős azonosítás bekapcsolása szintén jó ötlet, mivel ez azt jelenti, hogy az új eszközök csak akkor tudnak bejelentkezni a fiókokba, ha egy egyedi kódot is megadnak, amely általában SMS-ben érkezik a felhasználónak - írja a Mirror.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek