KÜLFÖLD

Szerző

Létrehozva: 2024.09.06.

Milliókat figyelmeztet a Google: azonnal indítsd újra a böngésződet!

Ebben a pillanatban is veszélyben lehetünk. A Google figyelmeztet, nekünk pedig nem árt cselekedni!

Kétségtelenül a világ legnépszerűbb, legtöbbet használt böngészője a Google Chrome. Aligha meglepő, hogy a hackerek ezt a felületet támadják a legtöbbet és a legagresszívabban. A fejlesztőknek folyamatosan résen kell lenniük, hogy a biztonsági réseket még azelőtt befoltozzák, hogy azokra a bűnözők rátalálnának, sajnos azonban előfordul, hogy a rosszakarók gyorsabbak. Ez történt most is.

hacker, biztonság, számítógép, okostelefon
Minden Google Chrome veszélyben lehet  Fotó: Pexels

Nulladik napi sebezhetőséget fedezett fel a Google: milliók kerültek veszélybe

A Google kiadta a figyelmeztetést: azonnal telepítsük a böngészőnkre a most kiadott legújabb frissítést, az ugyanis befoltozza a CVE-2024-4671 néven számon tartott biztonsági rést. Ez a kódszám egy úgynevezett "nulladik napi sebezhetőséget" takar, azaz olyan hibát a böngészőben, amit nem csak a fejlesztők szúrtak ki, de már a hackerek is, és ki is használhatták, használhatták azt. Miért veszélyes ez? Gyakorlatilag online éljük az életünket, egy sebezhető böngészőn keresztül pedig minden személyes adatunk idegenek kezébe kerülhet. Nem csak a levelezésünk, fotóink, privát üzenetváltásaink, de akár a teljes vagyonunk is.

Mac-re és Windows-ra már elkészült és ki is került a frissítés (124.0.6367.201/.202 számon), a Linux-felhasználók (124.0.6367.201) pedig a következő napokban-hetekben kaphatják azt meg. A Google kiemeli: rendkívül fontos a digitális biztonságunk érdekélben, hogy mindig a legfrissebb böngésző fusson minden eszközünkön. Most is ezt kérik, hiszen a felfedezett rést is csak ez a frissítés foltozza be, azaz indítsuk újra és frissítsük a Chrome-ot!

A hackerek a felfedezett résen keresztül különféle károkat okozhatnak: "jobb" esetben csak a böngésző omlik össze, de akár a teljes gépünk felett is átvehetik az irányítást, különböző veszélyes kódokat, programokat futtatva – magyarázta egy szakértő a Yahoo News oldalának.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek