INSIDER

Szerző WM

Létrehozva: 2024.10.22. 14:40

Brüsszel nem kertel: bábkormányt akarnak Magyarországon

A Nemzeti Konzultáció lehet a kulcs ahhoz, hogy megvédjük a szuverenitásunkat. Brüsszel olyan kormányt akar, amelyik mindenre bólogat.

A legtöbb európai uniós tagállamban Brüsszel és az országok vezetői az emberek feje felett döntenek a legfontosabb kérdésekről, például a migránsok betelepítéséről. A magyar kormány ezzel szemben a legégetőbb kérdésekben mindig kikérte az emberek véleményét a Nemzeti Konzultációk segítségével. 

orbán viktor, brüsszel
Brüsszelben nem nézik jó szemmel, hogy Magyarországnak erős vezetője van. Azt szeretnék, hogy Magyarországon is bábkormány legyen, amit ők tudnak kedvük szerint rángatni. Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Brüsszel bábkormányt akar

Hamarosan új kérdőíveket küld a kormány a háztartásoknak, amelyekben a legfontosabb, gazdaságot érintő kérdések mellett Magyarország szuverenitása is fontos téma lesz. Hidvéghi Balázs, a Miniszterelnöki Kabinetiroda miniszterhelyettese a Magyar Nemzetnek arról beszélt, hogy a magyar szuverenitásra leselkedő legnagyobb veszély ma Brüsszelből érkezik. Az ottani bürokraták és vezetők azt szeretnék, ha Magyarországon kormányváltás lenne és Orbán Viktor helyett olyan miniszterelnöke lenne az országnak, aki mindenre csak bólogat. 

Ők nem szeretik az erős nemzetállamokat, nem szeretik az erős felhatalmazású kormányokat, mivel azoknak nem tudnak diktálni. Ebben Magyarország az élen áll. Brüsszelnek mindig is voltak emberei a balliberális oldalon, újabbnál újabb kísérleteket tesznek velük 2010 óta a kormányváltásra. Az újabbnál újabb kudarcok után mindig csak a kirakat változik odaát, de a lényeg ugyanaz: egy bábkormányt akarnak

- értékelte a helyzetet Hidvéghi. 

Ezek lesznek a Nemzeti Konzultáció fő témái

A magyar kormány több tagja is beszélt már arról, hogy az elsődleges céljuk jövőre a magyar gazdaság felpörgetése. Orbán Viktor konkrét számokat említve azt is elmondta, hogy 3-6 százalék közötti növekedést vár, amivel uniós szinten is az élmezőnyben lehetünk. A miniszterelnök szerint ehhez azonban gazdasági semlegesség kell, ami arról szól, hogy ne Brüsszel mondja meg, hogy kivel kereskedhetünk, hanem mi magunk dönthessük el, hogy kivel éri meg együttműködnünk. 

A Nemzeti Konzultációban tehát az emberek a gazdasági semlegesség témakörében mondhatják el a véleményüket. A konkrét témák között szerepel többek közt:

  • a családi adókedvezmény kétlépcsős megduplázása;
  • jelentős béremelés megállapodás és az egymillió forintos átlagbér elérése pár éven belül;
  • a 13. havi nyugdíj állandósítása;
  • a megfizethető lakhatás;
  • a kis- és középvállalkozók támogatása
  • valamint a munkáshitel.

A hazai baloldal külföldről várja a segítséget

Az Orbán-kormánnyal szemben a hazai baloldal igényli a külföldi beavatkozást. Erről beszélt a Parlamentben Kocsis Máté is. A Fidesz frakcióvezetője rávilágított arra az aggasztó jelenségre, hogy a magyar baloldali politikusok gyakran először külföldi támogatásért folyamodnak ahelyett, hogy a hazai választókhoz fordulnának. Kocsis szerint hosszú ideje megfigyelhető, hogy amikor a baloldal kormányzati pozícióra tör, először külföldön keres támogatást. Brüsszeli intézmények, külföldi politikusok és médiaorgánumok segítségére számítanak, majd csak ezt követően kérik a magyar emberek bizalmát.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek