INSIDER

Szerző WM

Létrehozva: 2024.10.25. 11:52

Elvennének mindent: ezek lennének a Brüsszel által erőltetett magyar bábkormány legfontosabb feladatai

Brüsszelben kormányváltást akarnak. Bábkormányra van szükségük Magyarországon, hogy Brüsszel utasítására elvegyék a 13. havi nyugdíjat, eltöröljék a rezsicsökkentést és adót emeljenek.

Orbán Viktor pénteken reggel a Kossuth rádióban arról beszélt, hogy Brüsszelben nyílt helyzet van: úgy tekintenek Magyarországra, mint egy kavicsra a cipőjükben. A kormányfő szerint ez azért van, mert Magyarország külön utas politikát folytat: többek közt nem engedünk be migránsokat, kimaradunk az orosz-ukrán háborúból és bevonjuk a bankokat és nemzetközi cégeket a közteherviselésbe. Brüsszelnek azonban ez egyáltalán nem tetszik, ők migrációt, háborút és az embereket sanyargató magasabb adót akarnak.

Brüsszel
Manfred Weber és Ursula von der Leyen: Brüsszel német vezetői lengyel mintára bábkormányt akarnak Magyarországon is (Fotó: AFP) 

Brüsszel bábkormányt akar

A miniszterelnök szerint Brüsszelben született egy döntés: Ursula von der Leyen és Manfred Weber, az Európai Unió két német vezetője a legutóbbi európai parlamenti vitán belemondta a magyar emberek arcába, hogy Orbán Viktornak és a kormányának el kell húznia, a helyükre pedig az új ellenzéki pártot tenne. 

Brüsszelnek nem kavicsra van szüksége a cipőjében, hanem bábkormányra...

Ők azt akarják, hogyha felhívják Budapestet Brüsszelből vagy Berlinből, akkor a vonal végén mindenre igent mondjanak

– elemezte a helyzetet a kormányfő. Szerinte azonban nem is lehetett mást várni, mivel Lengyelországban éppen ugyanez történt. Bejelentették, hogy a szintén sok tekintetben külön utas konzervatív lengyel kormánynak mennie kell, és helyére tették a mindenben együttműködő Tuskot. 

Orbán Viktor szerint ezért nem lehet bírálni Brüsszelt, mert a birodalmak mindig ilyenek. A Szovjetunió is bábkormányt akart, Brüsszel is bábkormányt akar. Meglátása szerint azonban a magyarokat lehetne kritizálni, ha engednének ennek a nyomásnak, mert a magyar emberektől az várható el, hogy ellenállnak az ilyesfajta nyomásnak. 

Brüsszel elvetetné a bárkormánnyal a 13. havi nyugdíjat és a rezsicsökkentést is

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy Magyarországnak és Brüsszelnek hosszú évek óta nézeteltérései vannak a gazdaság politikát illetően. A miniszterelnök el is sorolta, hogy melyek ezek a konfliktusok:

  • a jelenlegi alacsony magyar SZJA helyett magasabb adókat akarnak;
  • azt akarják, hogy ne adóztassuk a profitéhes, külföldi multikat;
  • A rezsicsökkentés kivezetését követelik, nem tetszik nekik, hogy a magyarok fizetik egész Európában a legkevesebb rezsit;
  • Nyugdíjreformot akarnak, ami a 13. havi nyugdíj eltörlésével lenne egyenlő;
  • El akarják venni a magyar gazdák támogatását.

A miniszterelnök kijelentette, hogy a Brüsszel által kívánt bábkormány ezeket a feladatokat minden további nélkül végrehajtaná. Ezek viszont rendkívül súlyos következményekkel járnának.  

 

A Nemzeti Konzultáció komoly felhatalmazást jelent Brüsszelben

A rádióinterjúban szóba került a hétfőtől induló új Nemzeti Konzultáció is. Orbán Viktor arról beszélt, hogy ő Brüsszelben a magyar érdekek érvényesítésekor – a franciákkal és németekkel ellentétben – nem tud nagy ország méretre vagy nagy számú lakosságra vagy nagyhatalmi hadseregre hivatkozni az országunk méreteiből adódóan. 

A Nemzeti Konzultáció viszont erős alapot ad annak, hogy a kormányfő Brüsszelben is alá tudja támasztani a döntéseiket a magyar emberek véleményével. Ha minél többen töltik ki a kérdőíveket és minél többen adnak felhatalmazást a kormány elképzeléseinek, akkor annál nagyobb nyomatékkal tudja a magyarok érdekeit képviselni Orbán Viktor Brüsszelben. 

A fentebb említett, Brüsszel által kifogásolt pontok biztosan benne leszek a Nemzeti Konzultációban.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek