INSIDER

Szerző K.B.

Létrehozva: 2024.09.26.
Módosítva: 2024.09.26.

Viharos szél, lehűlés és záporok is várhatóak a hétvégén

A fejfájósoknak nem fog kedvezni a héten várható időjárás.

Csütörtökön a hajnali pára- és ködfoltok megszűnése után változó felhőzetre, időnként napsütésre lehet számítani. Helyenként záporok is előfordulhatnak. A déli, délnyugati szél több helyen megerősödik, az Észak-Dunántúlon akár viharos széllökések is lehetnek. A hőmérséklet 22 és 27 fok között várható.

Storm,Clouds,Saskatchewan,Ominous,Wheat,Fields,Saskatchewan
A hét vége felé viharossá válik a szél és esőfelhők kezdenek el gyülekezni a fejünk felett /Fotó: Pictureguy / Shutterstock

Csütörtökön a Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. citromsárga figyelmeztetést adott ki az ország nyugati felére. Az alábbi térképen láthatjátok, hogy mely vármegyékben kell viharos széllökésekre szállítani.

térkép
Az ország nyugati felén viharos széllökésekre kell számítanunk a hét második felében /Fotó: met.hu

Pénteken északnyugaton erősen, máshol változóan felhős lesz az ég. Északon és nyugaton szórványosan eső is valószínű. ÉNy-on 19, DK-en 29 fok várható. Erős, néhol viharos lesz a DNy-i szél.

Szombaton erősen felhős időre készülhetünk, de időnként napsütés is előfordulhat. Számos helyen várható eső, zápor, néhol zivatar is kialakulhat. A délnyugati szél sok helyen megerősödik, majd északnyugatira fordul. A hőmérséklet 17 és 26 fok között alakul.

Vasárnap marad a borongós idő, szórványosan további eső, zápor előfordulhat. Az északi szél erős lesz, helyenként viharossá fokozódhat. A hőmérséklet 12 és 19 fok közé hűl - számolt be róla a Köpönyeg.hu.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek