Orbán Viktor: A hazai szakemberek felkészültek az árvíz elleni védekezésre, van elegendő ember, pénz és megfelelő technika

POLITIK
INSIDER

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.09.10.

Vigyázz: Kamuüzenetek érkeznek a Netflix nevében

Mutatjuk, hogyan védekezz a csalók üzenetei ellen. Az egyre több szolgáltatás miatt ugyanis a kamuüzenetek is szaporodnak.

Az idei tanév kezdetével nemcsak az internet-felhasználások, hanem a felhasználókra vadászó csalók is száma is gyarapszik. A legnépszerűbb streaming oldal nevében kiküldött kamuüzenetek is ezt a célt szolgálják, de most megmutatjuk, mire figyelj.

kamu, csalók, streaming, plaform, szolgáltatás, szolgáltató, Netflix
Egyre több csaló próbálkozik streaming szolgáltatók nevében küldött kamuüzenetekkel (Képünk illusztráció) Fotó: Pexels

Az ősszel nemcsak az iskola, hanem a sorozatok is egyre jobban beindulnak. Megszámolni is nehéz, hogy összesen hány streaming szolgáltató lehetőségei közül választhatsz. Ráadásul a tanév kezdetén általában akciók is várnak rád, ha új belépő vagy. Az oldalak nagy része külföldi székhelyű, így elsőre talán az sem feltűnő, ha külföldi számról keresnek ez ügyben. Akkor azonban már ők is túllőnek a célon, amikor valaki olyanba botlanak bele, aki attól a szolgáltatótól pont nem vett streaming csomagot, melytől őt keresték.

Az utóbbi néhány napban szaporodtak az egyik leghíresebb és legnagyobb ilyen oldal, a Netflix nevében kiküldött üzenetek. A szöveget, melyben arra figyelmeztetnek a csalók, hogy törölni fogják a teljes fiókod, SMS-ben küldik ki, egy külföldi számról. A szövegben pedig egy link is található, amire ha rákattintasz, biztos lehetsz benne, hogy búcsút mondhatsz a személyes adataidnak. A szám egyébként egy németországi körzetszám, mely feltehetően az ottani T-Mobil szolgáltatóhoz tartozik. A csalók talán arra számítanak, hogy nem néz utána, aki az SMS-t kapja.

Ilyen üzenetekkel próbálkoznak a csalók Fotó: Olvasói fotó

Mivel sok macerával jár, ha lemondunk, majd újra létrehozunk egy ilyen fiókot, így inkább amiatt kapkodhatsz, nehogy tényleg töröljék a profilod. Az ugyanakkor jusson eszedbe, hogy SMS-ben linket semmiképp nem küldene neked egyik szolgáltatód sem. A hasonló üzenetek esetében pedig biztos, hogy többször, több nap különbséggel, névre szólóan, a regisztrált e-mail címedre érkezne üzenet.

Az pedig nyilván egyik ilyen platformnak sem érdeke, hogy egyre kevesebb előfizetője legyen, így biztos lehetsz benne, hogy mindent megtesznek majd azért, hogy ne mondd le a szolgáltatást. Ha nem vagy benne biztos, hogy átverés áldozata vagy, keresd fel szolgáltatód a hivatalos elérhetőségei valamelyikén, semmiképpen ne a hozzád nemrég befutott üzeneteken vagy az abban megadott elérhetőségen keresztül.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek