Létrehozva: 2024.09.18.

Telihold 2024: Most lerántjuk a leplet a teliholddal kapcsolatos téveszmékről

A teliholddal kapcsolatban számtalan hiedelem kering a köztudatban, ám a leginkább izgalmas és rejtélyes az emberi szervezetre gyakorolt hatása. Sokak szerint ez a holdfázis tökéletesen alkalmas az önmegvalósításra, míg mások depresszióba esnek teliholdkor. Ha te is tudni szeretnéd, baljóslatú vagy pozitív hatású a telihold 2024 szeptemberében olvasd el cikkünket!

Logikus következtetés, hogy ha a Hold óceánokat képes megmozgatni, az emberi szervezetre is hatással van, hiszen az emberi test nagyjából fele is víz. Már csak az a kérdés, hogy a Hold hatása pozitív vagy negatív? Ebben a kérdésben mind a mai napig bábeli a zűrzavar. Na, de a telihold 2024 őszén mit tesz velünk? 

telihold 2024
Ilyen hatással lesz rád a telihold 2024 őszén Fotó: pexels.com

A tudomány bizonyította, hogy a telihold hatással van az életműködésre és a szervezet életfolyamataira, ám úgy tűnik mindenkire másképp hat ez a misztikus természeti jelenség. Az ősi kínai orvoslás évezredekkel ezelőtt foglalkozott a telihold hatásaival. A teliholdat ők jang-nak nevezték el és férfias, erős energiákkal ruházták fel. A jang idejét önmegvalósításra alkalmas időszaknak vélték míg az újholdat, azaz a jin-t, lágy, nőies, kevesebb energiában bővelkedő állapotnak, a visszahúzódás időszakának tulajdonították. Érdekes, hogy bár az ősi orvoslás a kiteljesedés időszakának tartotta a telihold időszakát, addig ma sokan enerváltnak, ingerlékenynek érzik magukat ilyenkor. Ez a furcsaság azzal magyarázható, hogy a Hold másképp hat azokra, akik lelkileg rendben vannak, mint azokra, akik épp rossz lelkiállapotban, depressziósak. Aki saját magával rendben van, teliholdkor energikusnak és tettre késznek érzi magát, míg az, aki épp lelki válságban van, frusztráltabb, ingerlékenyebb, sőt az éjszakái is katasztrófába fulladnak, már ami az alvását illeti.

telihold 2024
Az ember lelkiállapota nagyban befolyásolja a telihold emberre gyakorolt hatását Fotó: pexels.com

A depresszió tünetei felerősödhetnek, a szorongásos problémákkal küszködők akár pánikrohamokat is átélhetnek

 – olvasható Dr. Radics Judit alvásterapeuta honlapján. A statisztikák nem hazudnak, márpedig az adatok alapján holdtöltekor az orvosi ügyeletben is jóval több a problémás szülés, de a közlekedési balesetek száma is megnő ilyenkor. Tehát azok, akik telihold idején csak hánykolódnak az ágyukban, jobb, ha magukba néznek és megpróbálják rendbe tenni lelki egészségüket, hogy a Hold hatalmas energiáit képesek legyenek hasznosítani.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek