Ilyet még nem látott: Magyar Péter rászólt egy árvízi önkéntesre, hogy ne lapátoljon

POLITIK
INSIDER

Szerző Kis Dalma Róza

Létrehozva: 2024.09.02.

„Bogi fel fog nőni, nem lehet másképp” – Két éve fogadták örökbe Bogit szülei, most kiderült, hogy leukémiás

Hosszú éveken át próbálkozott saját gyermeket vállalni Edit és József, a kisrécsei házaspár, amikor végül örökbefogadó szülőknek jelentkeztek. Így került két éve a csodálatos Bogika a párhoz. Amikor már végre élhették boldogan az életüket, kiderült, hogy a pici Bogi súlyos beteg.

Mesébe illő egymásra találás Edit és József szerelme, akik mindketten a balatonberényi gyermekotthonban nevelkedtek. Évek múltán az ismeretség szerelemmé, majd házassággá alakult. Saját gyermeket azonban nem sikerült vállalniuk, hosszas próbálkozás után sem. Ekkor döntött úgy a páros, hogy örökbe fogadnak egy babát, hiszen pontosan tudják, milyen szülő nélkül felnőni.

Bogikát ott hagyták a kórházba, így fogadta őt örökbe Edit és József / Fotó: olvasói fotó

Első látásra szerelem volt a pici Bogi

Bogit a kórházban hagyták születése után, ekkor szóltak a kisrécsei párnak, hogy itt van egy kislány, aki csak rájuk vár.

Első pillanatban, amikor megláttam őt a kórházban tudtam, hogy őt nekünk teremtette a Jó Isten. Mindent meg akartuk neki adni, ami nekünk nem volt meg, hatalmas boldogságban éltük az életünket

– mesélte a Ripostnak Katona József, Bogi édesapja. Az idilli családi életet egy szörnyű májusi nap dúlta fel, amikor Bogi el kezdett sántítani.

„Észrevettem, hogy Bogi sántít a bal lábára. Először az orvosok nem gyanakodtak komoly bajra, de volt egy apai megérzésem, hogy vigyem be a kórházba. Ott derült ki a vérvételből, hogy vérszegény és e mögött komoly baj is állhat" – tette hozzá az édesapa. A kétéves Bogikáról kiderült, hogy óriási a baj: leukémiás.

Letaglózott minket a hír, meg sem tudtam szólalni. Ott álltunk a kislány felett és néztük, hogy miért pont ő? Hiszen előző nap még fociztunk, most pedig már a fejét se tudja megmozdítani

– emlékezett vissza a diagnózis pillanatára József. Rá két napra Bogi már meg is kapta az első kemoterápiát, jelenleg a harmadik blokknál tartanak, kettő még hátra van, majd jön az immunterápia.

A család hisz benne, hogy Bogi meggyógyul a szörnyű betegségből és hosszú, boldog élete lesz / Fotó: olvasói fotó

Már a kórház látványától is sír a leukémiás picilány 

„Szerencsére egyelőre jól reagál a szervezete. Úgy tűnik, hogy a nehezén túl vagyunk, de a steril környezetet ki kell neki alakítanunk. Se cicával, se kutyával, se földdel, növénnyel nem érintkezhet, ez elég nehéz. De úgy néz ki időben elkaptuk a betegséget" – mondta a Ripostnak az édesapa. A családért az egész környék összefogott és gyűjtést szerveztek Boginak, hogy legyen miből kialakítaniuk a steril szobát. És ha még mindez nem lenne elég, Bogi édesanyja, Edit sclerosis multiplexes.

Amikor lehet itthon van velünk. Már a kórház látványától is sír, nyomot hagyott benne az ott töltött másfél hónap. Megteszünk érte mindent, ami tőlünk telik, mindent meg akarok adni neki, hogy ne olyan rossz anyagi helyzettel kezdje, mint mi. Ha felnő, márpedig Bogi fel fog nőni, akkor legyen meg mindene, főleg az egészsége

– tette hozzá az édesapa, aki nagyon hálás a pécsi neurológia orvosainak és nővéreinek, illetve az embereknek is, akik összefogtak értük.

Csodák léteznek, ahol ketten vagy hárman összegyűlnek, ott megtörténhet. Ne felejtsük el mennyi ilyen beteg gyermek van, segítsünk nekik, fogjunk össze, egy imával, adománnyal segítsünk" – buzdít az édesapa minden embert, hogy segítsék a Bogihoz hasonló beteg gyerekeket. Hiszen az ő kislányával már megtörtént a csoda, mely minden gyermeknek jár.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek