dosszié ikonMagyar Péter
INSIDER

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.09.28. 05:45

Magyar Péter hazugságai tételesen cáfolhatók a tényekkel

Ahelyett, hogy a feltett kérdésekre válaszolt volna a baloldal messiása a közmédiában, a saját monológját fújta. Magyar Péter állításai azonban jócskán bővelkednek hazugságokban - de nem ez az első eset. Csakhogy a hazug embert könnyebb utolérni, mint a sánta kutyát.

Tényszerűen cáfolható Magyar Péter több azon állítása is, amiket a közmédiában tett csütörtökön. A baloldali messiást a fővárosi ügyekkel kapcsolatban hívták be vendégként, ő azonban nem a műsorvezetők kérdéseire válaszolt, hanem a saját téveszméit szajkózta. Nem ez az első alkalom, hogy Magyart hazugságon kapták. 

Magyar Péter
Magyar Péter úgy hazudik, mint a vízfolyás

Legalább hat pontban hazudott a közmédiában

A Nézőpont Intézet pontokba szedte, hogy  Magyar Péter mely állításai nem fedték a valóságot a közmédiás szereplése során:

  • A baloldali politikus azt állította például, hogy soha nem volt olyan magas a magyar államadósság, mint 2024-ben. A valóság ezzel szemben az, hogy míg 2010-ben az államadósság átlépte GDP-arányosan a 80 százalékot, 2023 végén 73,5 százalékon állt, a koronavírus-járvány előtt pedig még 65,3 százalékig is sikerült visszavágni a GDP-arányos államadósságot, ám a járvány elleni védekezés miatt ez átmenetileg megemelkedett.
  • Magyar Péter azt is mondta, hogy egymillió magyar él jelenleg tartósan külföldön, ezzel szemben a valóság az, hogy az ENSZ legfrissebb adatai szerint 714 ezer magyar él tartósan külföldön, de számuk már 2010-ben is több mint 500 ezer volt, jelentős részük a második világháború, az 1956-os forradalom és a rendszerváltás után emigrált.
  • A pártelnök úgy fogalmazott, hogy a reálbérek 20 százalékkal csökkentek, de ezzel szemben az igazság az, hogy 2022-ben még a magas infláció mellett is 2,5 százalékkal emelkedtek a reálbérek, ezt 2023-ban egy 2,9 százalékos csökkenés követte, 2024-ben viszont az eddigi adatok alapján 9 százalék körül alakulhat az éves reálbér-emelkedés.
  • A Nézőpont Intézet kiemelte, hogy Magyar Péter szerint az élelmiszer-infláció 66 százalék. Ezzel szemben a valóság az, hogy 2024 augusztusában az élelmiszerárak 2,4 százalékkal voltak magasabbak, mint az előző év azonos időszakában, és 2022 és 2023 egészét tekintve az élelmiszerár-emelkedés üteme előbbiben 27,8, utóbbiban 23,8 százalék volt.
  • A politikus azt is hajtogatta, hogy a magyar gazdaság stagnál. Ezzel szemben az eddigi elérhető adatok alapján számolt előrejelzések szerint 2024-ben a gazdaság 1-1,8 százalékkal növekedhet.
  • A Nézőpont Intézet végezetül Magyar Péter azon állítására is reagált, miszerint Magyarország az Európai Unió legszegényebb tagállama. A valóság az, hogy az Európai Unió statisztikai hivatalának számításai szerint a szegénység kockázatával élők aránya a magyar társadalomban 19,7 százalék, amely alacsonyabb, mint az uniós átlag (21,4 százalék), ezzel pedig az unió legjobban teljesítő első felébe tartozunk.

Az árvízi védekezés során sem mondott igazat

Magyar Péter még a legnagyobb bajok idején is csak a saját népszerűségével van elfoglalva. Az elmúlt hetekben levonuló komoly árhullám idején sem volt ez másképp, politikai haszonszerzésre használta a természeti katasztrófát. Többek között azt állította, hogy a magyar kormány nem védekezik megfelelően és nem vezényel elég katonát a gátra. 

Végül a honvédelmi miniszternek kellett helyre tennie Magyart, aki a magyar honvédséget becsmérelte. Szalay-Bobrovniczky Kristóf a hivatalos Facebook oldalán kelt ki a baloldali politikus hazugsága ellen. Mint írta: "ami sok, az sok, elég a kisstílű hazudozásból!"

Szégyenletes, hogy amikor egy egész ország összekapaszkodik és helytáll a gátakon, az ellenzék Facebook-vitéze a Magyar Honvédség ellen hergel. Több száz katona számtalan eszközzel, az ország több településén dolgozik azért, hogy elkerüljük a bajt, és minden magyar biztonságban hajthassa álomra a fejét

Becsapta a saját szavazóit

A tavaszi kampányban is egymást érték a baloldali messiás hazugságai. Utólag derült ki például, hogy míg korábban Magyar a brüsszeli EP-képviselőséget kifizetőhelynek és jól fizető zsíros állásnak nevezte, valamint következetesen állította, hogy ő nem veszi fel a képviselői mandátumot, addig pár nappal a választások után bejelentette, hogy mégis Brüsszelbe megy, ahol havi 5 millió forintot fog keresni.

Igaz, hogy még egy napot nem töltött el az új munkahelyén, de a rengeteg pénzt természetesen zsebreteszi. Ráadásul az állás mellé még mentelmi jogot is kapott, ami most különösen jól jön neki, mivel Magyarországon lopás bűncselekmény elkövetése miatt nyomoznának ellene. Történt ugyanis, hogy egy budapesti luxus szórakozóhelyen ellopta egy férfi méregdrága telefonját, majd később a Dunába hajította azt. 

Magyar Péter nem meri vállalni a véleményét

Soros György hálózata szerzett többségi tulajdont abban a lengyel lapban, amelyben Magyar Péter a tavaszi kampányidőszakban rendszeresen kesergett. A baloldali politikus például arra panaszkodott, hogy nem tudja elmondani az őszinte véleményét az orosz helyzetről, mert akkor "elfordulnának tőle a támogatói". Magyar Péter szerint ők is és a többi magyar ember is agymosott. Érdemes megjegyezni, hogy Magyar a legközvetlenebb munkatársait és rokonait is rendszeresen nevezi hüléynek és agyhalottnak.

Ha elkezdenék rosszakat mondani Oroszországról, azonnal elveszítenék minden támogatottságot. Itt egy évtizednyi agymosás volt

- nyilatkozta a háborúpárti politikus a Rczespospolitának, színt vallva valódi gondolkodásáról. Vagyis itthon hazudik az ezzel kapcsolatos véleményét illetően. 

Politikus sem akart lenni

A legvalószínűbb elmélet szerint Magyar Péter februárban azért ment el a Partizán című műsorba, hogy bosszút álljon a feleségén, aki elhagyta őt, és bosszút álljon a kormányon, mivel elvesztette a jól fizető kormányzati állásait.  Mai szemmel az interjú legérdekesebb pillanata az volt, amikor Gulyás Márton műsorvezető arról kérdezte, tervezi-e, hogy fellép a politikai porondra. Magyar ekkor határozottan azt válaszolta: nem, sőt szerinte ez még viccnek is rossz.

A 444.hu podcastjében márciusban pedig azt mondta:

...Tehát én továbbra is úgy tervezem, hogy a piacról fogok megélni, hogyha adott esetben már azt is mondtam egy hónapja, hogy minden további nélkül meg fogok tudni élni Magyarországon, a piacon. Hogyha ez nem fog működni, akkor nyilván külföldön fogom ezt megpróbálni, hiszen el kell tartanom a három gyerekemet.

Majd határozottan kijelentette: nem készül arra, hogy akár három hónap múlva, akár fél év múlva bármilyen fizetett politikai státusa lenne, mert nem ebből kíván megélni.

Magyar Péter hazugságairól készült korábbi videónkat itt tudod megnézni:

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek