dosszié ikonMagyar Péter
INSIDER

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.09.22. 05:30

Magyar Péter árvízi bohóckodásától kiakadtak az emberek

A baloldal legújabb üdvöskéje senkivel sem egyeztetve járja az árvízi szakaszt. Magyar Péter néha lő egy-egy szelfit, élő videókban álhíreket terjeszt és a keményen dolgozó önkénteseket utasítgatja.

Azt gondolná az ember, hogy az évtized árvize elég indok ahhoz, hogy minden közszereplő felelősségteljesen viselkedjen és legjobb tudása szerint segítse az árvízi védekezést. Magyar Péter ezzel szemben leginkább egy katasztrófaturistára emlékeztet, aki azért jár a gátra, hogy a közösségi oldalaira tudjon egy menő szelfit készíteni. Ennél azonban sokkal súlyosabb gond, hogy hazugságokkal és álhírekkel próbálja az emberek védekezésbe vetett hitét aláásni. Miközben szervezetten és hatékonyan zajlik a védekezés, ő úgy csinál, mintha neki lenne köszönhető az összefogás.

Magyar Péter
Magyar Péter Lehel-kürtjével, tiszta ruhával, belőtt séróval és "csipimikrofonnal" járja az árvízi helyszíneket. Ahol lehetősége van, bohóckodik egy kicsit, majd továbbáll. 

Katasztrófaturista lett Magyar Péterből

Az elmúlt napokban mutatott performanszai azonban az emberek gyomrát is megülték. A Metropol napilap Facebook oldalán ugyanis megjelent egy cikk arról, hogy a baloldali politikus Lehel kürtjével sétálgat az árvízi töltésen. A cikk alatt egy nap alatt több mint négyezer hozzászólás született. Ezek közül idézünk:

  • "Sok agyament megválasztotta, és most is csak jár a szája, azokra szól rá, akik dolgoznak, védik a saját városukat, ő meg ott sétálgat, egy nagy nulla, és ezért milliókat tesz zsebre"
  • "Hagyni kell, legalább sokan látják, hogy nem százas!"
  • "Ez az ember már több a soknál, beteg lenne, ha nem szerepelhetne nap mint nap"
  • "Katasztrófaturista lett MP!"
  • "Mikor megláttam Lehel kürtjével a kezében, azt hittem, hogy neki akar menni a Brandenburgi kapunak, ez megteszi, mert szereti a felhajtást maga körül"
  • "Jobb lenne, ha ez a magamutogató jómadár visszamenne oda, ahol eddig is bujkált! Mehet vissza valaki szoknyája mögé. Ott a helye. Hisztizik állandóan, mint egy kis taknyos!"
  • "Szeret szerepelni! Lehet, még ajánlatot is kap színházaktól!"

Az emberek többsége tehát, úgy tűnik, átlát a szitán és felismerték, hogy Magyar Péter még az évtized árvizéből is politikai előnyt akar kovácsolni. Az elmúlt egy hétben rengetegszer tett tanúbizonyságot arról, hogy számára a szereplés fontosabb, mint a valódi védekezés.

Útban vannak a katasztrófaturisták

Lefelé halad a Dunán az árhullám, a legnagyobb gondot most a nézelődők okozzák, akik hátráltatják a munkát, veszélyeztetik a töltéseket - közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) pénteken. Ezért az OVF a lakosság józan belátását és együttműködését kéri, és arra hívja fel a figyelmet, hogy senki ne menjen a védekezés helyszíneire, akinek nincs ott dolga.

Senkivel sem hajlandó egyeztetni

Egyértelmű, hogy a leghatékonyabb védekezés érdekében csapatmunkára van szükség. Ezért is vett részt például Karácsony Gergely Orbán Viktorral együtt az árvízi védekezés miatt összehívott operatív törzs ülésén. Hiszen a védekezés megszervezése az állam és az önkormányzatok feladata és felelőssége, ebben együtt is működnek, pártállásra tekintet nélkül. Magyar Péter azonban ebben is külön utakon jár,

senkivel nem egyeztet, a maga feje után megy, aminek legtöbbször semmi értelme sincs. 

Az egyik élő videójában el is ismeri ezt a baloldali messiás. Esztergomba például teljesen feleslegesen mentek el, mivel amire odaértek, addigra az ott dolgozó rendvédelmisek és önkéntesek már minden munkával végeztek, így kénytelenek voltak Magyarék továbbállni. 

 Még jó, hogy Magyar Péter folyamatosan arról beszélt az elmúlt napokban, hogy nem a megfelelő ütemben halad a védekezés. Ezek miatt egyébként Szentkirályi Alexandra, a budapesti Fidesz/KDNP frakcióvezetője és Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter is arra szólította fel Magyart, hogy fejezze be a folyamatos hazudozást. 

PR-fotók és VIP-ellátás a gáton is

Futótűzként terjedt a neten az a fotó Magyar Péterről, amelyen éppen úgy csinál, mintha homokot lapátolna, de a lapátján még egy szem homok sem látható. 

Magyar Péter belőtt séróval és makulátlanul tiszta lapáttal bohóckodik. Ilyen egy igazi baloldali messiás.

Olyan kép is van, amelyen homokzsákon guggol patyolattiszta kesztyűjével, miközben mögötte az önkéntesek valóban szeretnének haladni a védekezéssel.

Az önkéntesek várhatnak! A PR-fotó fontosabb Magyar Péternek, mint a védekezés. 

És akkor még említést sem tettünk arról a szekunder szégyent okozó felvételről, ahol Magyar Péter ráripakodik egy önkéntes védekezőre, mert a lapátolása belehallatszik a baloldali politikus videójába. Mutatjuk:

Ha éppen Magyar Péter nem élőzik a Facebookon vagy nem készülnek róla PR-fotók lapátolás közben, akkor a gáton számára felállított VIP-sátrakban tengeti a szabadidejét. Feltehetően itt szerkeszti azokat a posztokat, amik hemzsegnek a védekezést is érintő hazugságoktól. 

Magyar Péter, ha éppen nem posztol valami hazugságot az árvízi védekezésről, akkor VIP-sátorban pihenget.

Ezek az abszurd események megihlették az internet népét is, és viccesebbnél viccesebb mémek születtek belőlük, amelyeket az Origó gyűjtött össze. A Magyar Péter árvízi bohóckodásáról készült videónkat pedig itt tudod megnézni:

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek