Létrehozva: 2024.09.30. 18:14

Idén is ingyenes szemvizsgálattal várnak az optikák: kezdődik a Látás Hónapja

Bárki látását ingyen megvizsgálják az optikák októberben és nem ez az egyetlen szolgáltatás, amiért nem kell fizetni a hónapban. Ilyen lesz a 20. alkalommal megrendezett Látás Hónapja kampány!

A Látás Hónapja kampány immár 20 éve egy nagyszerű lehetőség bárki számára, hogy kiemelt figyelmet fordíthasson az egyik legfontosabb érzékszervére, a látására. Ez az Európában egyedülálló kezdeményezés idén is megrendezésre kerül, mutatjuk, mit nézethetünk meg ingyen ennek keretében!

látás szem néz távcső
Mit ellenőriznek le ingyen a Látás Hónapja kampányban? / Fotó: Tero Vesalainen / Shutterstock (Illusztráció)

Mi is az a Látás Hónapja kampány?

A kezdeményezés célja, hogy segítsenek megőrizni, jobbá tenni az emberek látását és a rendszeres látásvizsgálaton való részvétel fontosságára való figyelemfelhívás, valamint az éleslátás iránti igény megteremtése. A felmérések alapján ugyanis az emberek több mint 50%-ának lenne szüksége valamilyen látáskorrekcióra, de még csak nem is tud róla. Vagyis az egy hónapig tartó kampány célja, hogy minél többen megvizsgáltassák a szemüket!

Milyen vizsgálatokat kínálnak ingyen a résztvevő optikák?

A preventív látásszűrés során a szakember megállapítják, hogy szükségünk van-e nekünk vagy gyermekének szemüvegre. Amennyiben már szemüveges valaki, akkor a résztvevő optikák ingyen ellenőrzik, hogy a meglévő szemüveg megfelelő éleslátást biztosít-e. Ezek mellett díjmentes szaktanácsadáson is részt vehet bárki, ahol megtudhatja mik a szükséges következő lépések, vizsgálatok a tisztán látás érdekében, illetve, hogy van-e szükség új szemüvegre vagy kontaktlencsére. Aki pedig magával viszi a szemüvegét, annak meg is tisztítják, beállítják és felmérik annak állapotát. A kapmányban résztvevő optikák listája itt található.

Mi az, amit nem végeznek el ingyen?

Akiről kiderül a látásellenőrzés során, hogy teljes szemvizsgálatra van szüksége, az kap rá egy ajánlatot amivel lehet élni vagy nem élni. Aki kéri, annak ez már pénzbe fog kerülni. A teljes szemvizsgálat egyébként egyben egy általános szűrővizsgálatnak is megfelel, ugyanis ennek során korai szakaszban észlelhetőek az olyan problémák, mint a magas vérnyomás, cukorbetegség, esetleges egyéb elváltozások, szürkehályog, zöldhályog.

Ez az applikáció is segít jobban látni

A szervezők még 2023-ban lefejlesztettek egy applikációt, ami az idei évben is kiemelt szerepet kap és frissítésre is kerül! Számos fontos információ elérhető el ezen keresztül, például a Térképes Üzletkereső. Az appot itt lehet letölteni.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek