Ilyet még nem látott: Magyar Péter rászólt egy árvízi önkéntesre, hogy ne lapátoljon

POLITIK
Létrehozva: 2024.09.15.

Mintha Csernobilban járnánk: hátborzongató vidámparkra bukkantak Magyarországon – videó

Első pillantásra hidegrázósak azok a fotók, amiket a Parasrácok lőttek egy elhagyatott vidámparkról. A hátborzongató hely kísértetiesen hasonlít az egykori Pripyati vidámparkra, de a helyszín most Magyarország.

A TikTok közösségét egy elhagyatott vidámparkról készült videó tartja lázban: első ránézésre egyből a híres, elhagyatott csernobili vidámpark jut az ember eszébe, hiszen az is éppúgy az enyészeté lett mára. A magyar park kapcsán sokan pedig úgy vélik, hogy szellemek vették birtokukba a már tíz éve nem működő játékokat. 

Sokakat foglalkoztat a szellemjárta vidámpark rejtélye 

A félelmetes vidámparkról egy urbexes számolt be a TikTok csatornáján. Az urbexesek szabályai szerint nem árulhatják el, hogy pontosan hol található a helyszín, nehogy vandálok jelenjenek meg ott. A rejtélyes vidámpark sokakat kíváncsivá tett és elszabadult az emberek fantáziája a videó alatti kommentszekcióban. 

„Elég hátborzongató, be nem tenném a lábamat az tuti.”

Ide kéne eljönnünk szellemet idézni, tuti rengeteg lélek kóborol itt. Olyan, mint a kísértetfilmeken. 

„Ez már inkább a szellemek játszótere.”

Minden este, amikor leszáll az éj, itt tuti nem lenne senki egyedül. Csak nappal elhagyatott. 

 

Mi az az urbex?

Az urbex az urban exploration rövidítése, ami fordításban városfelfedezést jelent. Az urbex egy elterjedt szabadidős tevékenység, aminek már saját szubkultúrája van. A városfelfedezés lényege, hogy elhagyatott, lepukkant, romos, vagy éppen működő, de elzárt ember alkotta helyekre, vagy tárgyakhoz jussunk el. Az urbexesek célpontjai lehetnek például elhagyatott városok, gyárak, kórházak, elmegyógyintézetek, börtönök, csatornahálózatok, alagutak, katakombák, ipari és katonai létesítmények, vagy éppen magára hagyott parasztházak, tanyák. 

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek