Létrehozva: 2024.09.07.

„Hová tűnhettek a gyerekek?” – elhagyatott általános iskolát találtak Magyarországon

Újabb rejtélyes helyet talált A Felfedező; ezúttal egy elhagyatott általános iskolára bukkant. Mindenki arra kíváncsi, hogy mi lett a gyerekekkel.

Az iskola 1979-ben épült; azóta rengeteg diák ballagott el. Ismeretlen okokból közel két évtizedre bezárták az iskolát. A teremben lévő táblákon még olvasható a diákok által fehér krétával felírt „VAKÁCIÓ" felirat. Az épületben a tornaterem és az ebédlő mellett még egy úttörő szoba is helyet kapott. 

Üresen áll a tornaterem Fotó: beküldött/ A Felfedező-urbexes

„Hová tűntek a gyerekek?”

A Felfedező nevű titokzatos urbexes 10 éve kutatja Magyarország elfeledett építményeit. A legtöbb kalandját Facebook-oldalán osztja meg a követőivel. 

Hová tűntek a gyerekek? 

– érkezett a kérdés egy hozzászólótól.

Kár ezért a szép épületért

– jegyezte meg egy másik kommentelő.

„16 éven keresztül nem szólalt meg a csengő”

A Felfedező soha nem árulja el a pontos helyszínt, az urbexesek szabályainak megfelelően. Érdekes információkat azonban mindig megoszt a felfedezett helyeiről. 

Ebben a csongrádi általános iskolában 16 éven keresztül nem szólalt meg a csengő, 2006-ban ballagott el az utolsó osztály. A képek készülte után az iskolát felújították, így még előtte meg tudtam örökíteni eredeti hangulatában

– számolt be az urbexes

Tekints be az elhagyatott iskolába a galériánkon keresztül! Az alábbi képre kattintva feltárul a múlt!

 

Mi az az urbex?

Az urbex az urban exploration rövidítése, ami fordításban városfelfedezést jelent. Az urbex egy elterjedt szabadidős tevékenység, aminek már saját szubkultúrája van. A városfelfedezés lényege, hogy elhagyatott, lepukkant, romos, vagy éppen működő, de elzárt, ember alkotta helyekre vagy tárgyakhoz jussunk el. Az urbexesek célpontjai lehetnek például elhagyatott városok, gyárak, kórházak, elmegyógyintézetek, börtönök, csatornahálózatok, alagutak, katakombák, ipari és katonai létesítmények, vagy éppen magára hagyott parasztházak, tanyák. Az urbexesek az íratlan szabályukhoz hűen nem árulják el, hogy pontosan hol található az a bizonyos épület, ahol jártak, nehogy vandálok jelenjenek meg és teljesen kifosszák, megrongálják a helyszínt. 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek