Ilyet még nem látott: Magyar Péter rászólt egy árvízi önkéntesre, hogy ne lapátoljon

POLITIK
Létrehozva: 2024.08.31.

Szalonna a spájzban, italok az asztalon: mindent hátrahagyva, rejtélyesen tűntek el egy miskolci bérház lakói - Galéria!

A helyiek sem tudják, hogy miért kellett sietősen távozniuk a családoknak. Minden értéküket hátrahagyták a lakók, még a szalonna is ott lógott a spájzban.

Újabb rejtélyes épületet mutatott be A Felfedező nevű urbexes. A budapesti luxusház rejtélye után most a miskolci bérház titka foglalkoztatja az embereket. 

A miskolci bérház Fotó: beküldött/A Felfedező-urbexes

Mindent hátrahagytak

A miskolci bérházból annyira sietve kellett távozniuk a lakóknak, hogy mindent hátrahagytak; a spájz tele volt konzervekkel, még egy szalonna is ott maradt a spájzban, bútorokat, használati tárgyakat, de a teli italosüvegeket is otthagyták az asztalon.

Még a szalonna is ott maradt Fotó: beküldött/A Felfedező-urbexes

„Menekülniük kellett a lakóknak”

Senki sem tudja, hogy pontosan mi történt a bérházban élőkkel, de a helyiek között pletykák terjednek a lakókról. 

 

Ennyi értéket hátrahagyva én csak azt tudnám elképzelni, hogy menekülniük kellett a lakóknak, de valaki vigyázott a házra. Különben széthordták volna a népek ezeket a drága bútorokat, régiségeket.

 

„Gyönyörű otthon lehetett valaha.. Nekem azt sugallja, hogy a legnagyobb kincsünk a világon az idő. Az ő idejük már lejárt, ott a múltjuk, a rengeteg munka, szenvedés és öröm. Egy család szeretett otthona. Ott éltek boldogan, most meg már azt sem tudjuk, kik voltak.”

 

Tanuló koromban sokszor megálltam ez előtt a ház előtt és elképzeltem, milyen lehetett régen az élet ott. Gyönyörű lehetett eredeti állapotában is. Mindig is kíváncsi voltam, hogy nézhetett ki belülről.

 

„Nem tudom felfogni, hogy miért kellett olyan hirtelen távozni. Minden értéket, szépséget otthagytak. Szörnyű.” 

Információink szerint azóta már felújították az épületet és hotel lett belőle.

Nézz be te is a miskolci elhagyatott bérházba, íme a galériánk: 

 

 

 

Mi az az urbex?

Az urbex az urban exploration rövidítése, ami fordításban városfelfedezést jelent. Az urbex egy elterjedt szabadidős tevékenység, aminek már saját szubkultúrája van. A városfelfedezés lényege, hogy elhagyatott, lepukkant, romos, vagy éppen működő, de elzárt, ember alkotta helyekre vagy tárgyakhoz jussunk el. Az urbexesek célpontjai lehetnek például elhagyatott városok, gyárak, kórházak, elmegyógyintézetek, börtönök, csatornahálózatok, alagutak, katakombák, ipari és katonai létesítmények, vagy éppen magára hagyott parasztházak, tanyák. Az urbexesek az íratlan szabályukhoz hűen nem árulják el, hogy pontosan hol található az a bizonyos épület, ahol jártak, nehogy vandálok jelenjenek meg és teljesen kifosszák, megrongálják a helyszínt. 

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek