INSIDER

Szerző B. V.

Létrehozva: 2024.09.21. 12:30

"Igazán nagy üzlet" - több milliót csaltak ki online egy nyugdíjastól

Az idős férfi későn vette észre, átverték.

Több mint 2 millió forintjába került egy ajkai nyugdíjasnak, hogy meggondolatlanul vágott bele egy mesés hozamot ígérő befektetésbe. Az idős személy internetes böngészés közben talált rá egy hirdetésre, amelyben a mesterséges intelligencia segítségével ígértek mesés hozamú befektetési lehetőséget. Regisztrált a megadott adatokkal, majd hamarosan csörgött is telefonja. Egy készséges ügyintéző elmondta, hogy először is 37 500 forintot kell regisztrációs díjként átutalni, ezután kezdődhet az igazán nagy üzlet.

Több milliója bánta / Fotó: Faludi Imre (Illusztráció)

Az idős férfi el is utalta a kért összeget, majd ugyancsak telefonon keresztül kezdték győzködni, hogy egy nagyobb összeget is utaljon át. A rábeszélés hatására a sértett közel 2 millió forintot el is utalt a megadott számlára. Ezután azonban rájött, hogy pénze csalókhoz került, bankszámláját letiltatta, és feljelentést tett a rendőrségen.

A sértett az online hirdetésre jelentkezve nem ismerte fel annak a kockázatát, hogy befektetést csak megbízható és megfelelő engedéllyel rendelkező pénzügyi szolgáltatóknál szabad elhelyezni. Az online térben bárki adhat fel hirdetést, annak valóságtartalmát senki sem ellenőrzi. A csalók a meggyőzéshez mindig mesés, legális befektetésekkel elérhetetlen mértékű hozamot ígérnek, amit nyilvánvalóan nem tudnak teljesíteni.

Kezelje mindig fenntartásokkal a túl vonzó ajánlatokat az online térben! Befektetés esetén mindig ismert, megbízható szolgáltatót válasszon!

- tanácsolja oldalán a rendőrség.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek