TÜZELŐÁLLÁS

Szerző HWK

Létrehozva: 2024.09.20. 10:42
Módosítva: 2024.09.20. 11:07

Elismerte a bíró, Lionel Messi miatt csalt az argentinok meccsén

Nem mindennapi vallomást tett egy játékvezető. Carlos Chandia elárulta, kivételezett Lionel Messivel egy olyan helyzetben, amikor sárga lapot kellett volna adnia neki.

Carlos Chandia egykori játékvezető elismerte, szándékosan nem büntette meg Lionel Messit a Copa América 2007-es elődöntőjében, az Argentína-Mexikó meccsen. Az argentinok néhány perccel a vége előtt már 3-0-ra vezettek, amikor Messi a félpályánál direkt kézzel ért a labdához. Chandiának sárgával kellett volna büntetnie, de akkor a Barcelona sztárja nem játszhatott volna a döntőben. Ezért a chilei mérlegelt, és ajánlatot tett Messinek. 

Messi
Messinek a mezébe került egy sárga lap (Fotó: AFP)

Messi egy teljesen ártalmatlan helyzetben felugrott, és kézzel ért a labdához a pálya közepén. Nem kerültek volna gólhelyzetbe a mexikóiak, tehát teljesen értelmetlen volt. Ezért azt mondtam neki: «Ez egy sárga lap lenne, de ez a mezedbe fog kerülni», és nem mutattam fel neki a lapot. Két és fél perc volt hátra, 3-0-ra vezettek az argentinok. Ha sárgát adok neki, nem játszhat a döntőben

– mesélte a bíró, akit a The Sun idézett.

Messi természetesen belement az üzletbe, és a meccs végén Chandiának adta a mezét. 

„Az öltözőben megkaptam tőle a mezt. Valójában már a pályán oda akarta adni, de mondtam neki, hogy nem, nem, nem, vidd be az öltözőbe. Ő pedig bejött, és ott kaptam meg.”

Chandia elárulta, a sárga lapos csalása miatt nem vezethette a döntőt. A mezt azóta a fiának adta. 

„Az eset miatt a brazilok reklamáltak, ezért nem én vezettem a döntőt” – mesélte a bíró. A finálét végül Brazília 3-0-ra megnyerte.  

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek