Fanatikus Ukrajna-párti merénylő akarta megölni Donald Trumpot

KÜLFÖLD
Létrehozva: 2024.08.18.
Módosítva: 2024.08.20.

Pirotechnikus nők is dolgoznak a tűzijátékon - Máriára és három lányára maradt a családi vállalkozás

Leskovics István halála után felesége és három lányuk vette át a pirotechnikai céget. Máriáék alvállalkozóként a budapesti augusztus 20-ai tűzijáték megalkotásában is részt vesznek.

Leskovicsné Tóth Mária a családjával egy igazi tűzijáték birodalmat épített fel. István, a férj hirtelen halála után a három lányuk vette át a cég vezetését, akik szívvel-lélekkel folytatják, amit édesapjuk elkezdett. Mária szerint a nők szerepe elengedhetetlen ebben az egyébként férfiak uralta szakmában. A családi cégük részt vesz a fővárosi augusztus 20-ai tűzijáték kivitelezésében is. 

Istvántól tanulták és örökölték a hivatás szeretetét a lányok / Fotó: Olvasói

Mária vegyipari szakközépiskolába járt, sőt a férje és az öccse is. A testvére a rendszerváltás után, nyugati minta alapján alapította az első pirotechnikai cégét. 

A rendszerváltás utáni tíz évben - nyugati  mintára - több fiatalember is a pirotechnikusi szakmát választotta. Egyre több tűzijátékra lett igény és minden pirotechnikusnak a felesége és később a lánya be lett vonva ebbe a munkába. Fokozatosan egyre több nő lett a szakmában

- mondta el Mária a Ripostnak.

 

Leskovicsné Tóth Mária és lányai augusztus 18-án Békéscsabán telepítették a tűzijátékokat. Fotó: Ripost/Szabolcs László

Mária három lánya is pirotechnikus 

A tűzijátékok megbabonázták az egész családot és később a házaspár lányai is pirotechnikusok lettek. Mária férje 54 évesen sztrók következtében hirtelen elhunyt, a három lányuk, Éva, Eszter és Angéla örökölte a családi céget.  

A férjem 2018-ban meghalt, a három felnőtt lányunk örökölte a cégrészét, és a legidősebb vette át az ő feladatait. Egyébként mindannyian pirotechnikusok, hiszen ebbe nőttek bele, természetes volt nekik, hogy levizsgáznak. Másból élnek, de ha szükséges, akkor be tudnak segíteni

 

- mondta el Mária. Egyre több nő van a szakmában, akik Mária szerint elengedhetetlen részét képezik a pirotechnikusi szakmának. 

 

Mi, nők kevésbé vagyunk vakmerők, ez szerintem jó ebben a szakmában a biztonság szempontjából. Nagyon sok körültekintő férfi van, de szerintem a lányok alapvetően körültekintőbbek. Egy picit gyorsabbak vagyunk bizonyos munkákban, például az eszközöknek az elektromos bekötésében

- sorolta a nők előnyeit. Egész évben vannak megrendeléseik országszerte, de a fő szezon az augusztus 20-ai ünnepség, amire rengeteg megrendelést kapnak országszerte. 

Mária, István, Éva, Angéla és Eszter / Fotó: Olvasói

„Idén is világszínvonalú látványra készülhetünk”

A budapesti augusztus 20-ai tűzijáték kivitelezésében alvállalkozóként vesznek részt és több ezer pirotechnikai eszközt telepítenek. 

Idén is világszínvonalú látványra készülhetünk, a tavalyi tűzijátéknál is nagyobb lesz az idei. A Duna hosszanti irányában több helyre lesznek telepítve a különböző pirotechnikai eszközök, így több ember láthatja élőben a tűz- és fényjátékot

- árulta el Mária, aki a csapatával vidéken 25 helyen kivitelez tűzijátékot a nemzeti ünnepre.  

Anya és lányai a békéscsabai tűzijáték telepítése közben augusztus 18-űn vasárnap  Fotó: Ripost/Szabolcs László

Nézd meg a Metropol róluk készült videóját!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek