Nekimentek az árvízi töltésen Lehel-kürtjével sétálgató Magyar Péternek

POLITIK
Létrehozva: 2024.08.12.
Módosítva: 2024.08.12.

Ingyen láthatod a legnagyobb magyar sztárokat a Szent István-napi rendezvényeken

Lemaradtál a legnagyobb hazai sztárok arénás koncertjeiről az elmúlt években? Most ingyen megkapod őket augusztus 17 és 20 között a Retro Tabán rendezvénysorozatán!

Magyarország születésnapja mindig az év egyik legnagyobb eseménye, hiszen országszerte rengeteg programot találni ilyenkor. Idén nem mellesleg 4 napos hosszú hétvégét is kapunk augusztus 20-a okán, vagyis lesz bőven időnk a szórakozásra és a kikapcsolódásra. Például a Retro Tabán rendezvénysorozatán, aminél jobb helyszínt és kiválóbb szórakozást nehéz lenne elképzelni. Mind a 4 napon a hazai popvilág legnagyobb sztárjai lépnek a Tabán színpadára. A Retro Tabán nagyságát jól jelzi, hogy minden nap van olyan fellépő, aki(k)nek a nevével többnyire arénás plakátokon találkozhatunk, de most ingyenesen állnak a színpadra augusztus 20-a jóvoltából – írja a Bors.

Idén is elképesztő koncertek és hangulat várják a közönséget (Fotó: Retro Tabán)

Erős kezdés, erős folytatás

A Retro Tabán első napján, azaz augusztus 17-én három szuperkoncert várja a látogatókat. 18:00-kor kezd a Back II Black, őket követi a Bon Bon, majd az estét a TNT zárja.

A folytatás sem lesz gyengébb, sőt! 18-án a Takáts Tamás Blues Band kezd, majd jön a Dinamit, és az este fő eseménye, az EDDA Művek!

19-én, hétfőn sem lesz pihenés. A Roy&Ádám Triót követi majd Hevesi Tamás, és este 20:00 órától az ország egyik legnagyobb zenei ikonja, Demjén Ferenc!

Az utolsó napot a Hauber Zsolt x Bonanza Banzai formáció indítja be, majd az Exotic veszi át a hangulatfelelős státuszt, és a tűzijáték előtt 18:30-tól jön az Első Emelet.

Nemcsak bulizni lehet

A Retro Tabán zenei kuriózumai mellett fantasztikus egésznapos családi programok várják Budapesten az érdeklődőket.

A Szent István Nap az idén is tartalmas kikapcsolódási lehetőségeket kínál a magyar fővárosába látogatóknak. A közel húsz programhelyszínen a kulturális és zenei előadások rajongói, a gasztronómia vagy a kézműves foglalkozások kedvelői is megtalálják a számukra izgalmas elfoglaltságot. Ugyanakkor a nemzeti történelem iránt érdeklődők, valamint a hagyományőrző bemutatók és a gyermekprogramok törzsközönsége sem maradhat híján a kulturális kalandoknak.

Az ünnepségsorozat központi elemét ezúttal is a hagyományos, augusztus 20-i állami események adják. Elmaradhatatlan a Szent István-napi díszünnepség a Kossuth téren, amelynek fontos momentuma a zászlófelvonás, ezt pedig a szokásos légi parádé követi. A hivatalos programok sora az ünnepi szentmisével és a Szent Jobb-körmenettel zárul, amit ezúttal is a Tűz és a fények játéka elnevezésű, fényfestéssel és drónshow-val gazdagított tűzijáték koronáz meg.

Akik szeretnének a Szent István Nap minden pillanatának részesei lenni, azok már augusztus 17-én csatlakozhatnak a programokhoz: ekkor nyitja meg kapuit a belváros szívében a Csárdafesztivál, ahol a vendégeket kiváló magyar ételek, hangulatos élményprogramok és néptáncbemutatók is várják.

A könnyűzene szerelmesei értékes élményekkel gazdagodhatnak a Road Movie Live 2024 színpad koncertjeit – köztük a Bagossy Brothers Company, a Honeybeast, a Parno Graszt és Zséda előadását –, vagy a Szabadrét Fesztivált látogatva. Utóbbi helyszín az elektronikus zenére és a természetközelségre nyitott vendégek számára lehet ideális. De nem maradnak gyöngyszemek nélkül a komolyzene kedvelői sem, hiszen az idén is várja őket a Panorama Classical, a Gellért-hegyen, a Filozófusok kertjében. Aki pedig hamisítatlan bárzenére vágyik, annak a Vigadó Piano nyújthat kikapcsolódást, a Vigadó téren. A zenei programok között előkelő helyen foglal helyet a Mándoki Soulmates augusztus 18-i szabadtéri koncertje, amely 2023-ban is látogatók ezreit vonzotta.

A gasztronómia iránt érdeklődők számára a Csárdafesztivál mellett a Magyar Ízek Utcája biztosít kiváló lehetőséget a kalandozásra. A Lánchíd és a Döbrentei tér között elhelyezkedő rendezvényponton az idén a gyógyító növényekre, fűszerekre, ételekre, italokra és egyéb gasztrokulturális elemekre helyezik a hangsúlyt a szervezők.

Ezúttal is a Millenáris Parkban fogadja a magyar divat-, ékszer- és design-szakma iránt érdeklődőket a Divat & Design Fesztivál, amely értékes programokat kínál az egész család számára. A gyermekekkel érkezőket további szórakoztató műsorok, kézműves foglalkozások várják a Városligetben. A Vajdahunyad várától egészen a Kós Károly sétányig elterülő Varázsliget megidézi István király udvarának hangulatát és életre kelti Csukás István ismert mesehőseit is. A Hősök útján pedig a magyar történelem legfontosabb pillanatai élhetők át a hagyományőrző csoportok és színészek előadásának köszönhetően. De ugyanígy a családosok kedvence lehet az Aranyvonat-kiállítás vagy a Városok sétánya is.

Az ünnepségsorozat részletes programja, valamint az előadókkal és a műsoraikkal kapcsolatos információk hamarosan elérhetők a folyamatosan frissülő szentistvannap.hu honlapon, valamint a Szent István Nap mobilalkalmazásban. 

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek