INSIDER

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.08.07.

Augusztus 20-án ennyire olcsó lesz a sör

Szombattól keddig, augusztus 17-től augusztus 20-ig ünnepeljük Magyarország születésnapját 2024-ben. Az ünnepi büfékben 380 forintért vehetünk egy korsó csapolt sört, a jó árban kapható étel- és italkínálat mellett pedig rengeteg ingyenes program színesíti az ünnepet.

Már augusztus 3-án azért dolgoztunk, hogy legyen egy hosszabb, négynapos hétvégénk. Az akkor ledolgozott munkanapnak köszönhetően idén egészen augusztus 17-től augusztus 20-ig ünnepelhetjük együtt Magyarország születésnapját. Ennek örömére nemcsak rengeteg program, hanem viszonylag olcsó étel- és italkínálat is várja a magyarokat több helyszínen. Mutatjuk a legfontosabb tudnivalókat!

augusztus 20.
Augusztus 20-án rengeteg étel és ital várja majd az ünneplőket Fotó: Máté Krisztián

Az ember legalapvetőbb élelmiszere a kenyér, ami az életet, a megélhetést és az otthont is szimbolizálja. Az augusztus 20-ai állami ünnepen a nemzeti színű szalaggal átkötött kenyérrel fejezzük ki, hogy az élet és a haza összekapcsolódik. Most az ünnepen folyékony kenyér, azaz sör is lesz, méghozzá nagyon jó áron.

A Szent István Nap ünnepén kiemelt figyelmet fordítottak a szervezők arra, hogy minél szélesebb körben látogathatók legyenek a programok. A Szent István Nap Bisztrók, azaz a SZIN Bisztrók kínálata éppen ezért a szokásosnál jóval alacsonyabb áron lesz elérhető. Az ásványvíz 200, a kóla 350, a csapolt sör 380, a bécsi perec pedig 300 forintért vásárolható meg Magyarország legnagyobb ingyenes fesztiválján, a fővárosban.

A Szent István Nap logós, fix áras termékei

  • Szentkirályi Ásványvíz (0,5 l): 200 Ft
  • Pepsi Cola (0,33 l): 275 Ft
  • Pepsi Zero (0,5 l): 350 Ft
  • Dobozos Borsodi (0,5 l): 400 Ft
  • Csapolt Borsodi (0,4 l): 380 Ft
  • Kancellár bor [Irsai Olivér, Olaszrizling és Rozé] (1 dl): 260 Ft
  • Rézangyal ágyas meggy (4 cl): 825 Ft
  • Rézangyal szilva (4 cl): 825 Ft
  • Rézangyal feketecseresznye (4 cl): 825 Ft
  • Pirulo görögdinnye alma jégkrém (73 ml): 459 Ft
  • Bécsi perec (100 gr): 300 Ft
  • Pogácsa (80 gr): 275 Ft
A csapolt Borsodi (0,4 l) ára csupán 380 Ft lesz idén az augusztus 20-i ünnepeken (Képünk illusztráció) Fotó: Szendi Péter / Vas Népe

A Szent István Nap évek óta Budapest egyik legfontosabb nyári, nyár végi eseménye, ahová látogatók tízezrei érkeznek megünnepelni az államalapítás ünnepét, Magyarország születésnapját. Az államalapításról megemlékező ünnepségsorozaton a vendégek Magyarország tortáját és cukormentes tortáját is megkóstolhatják a fent említett Szent István-napi kenyér mellett, többek között a Magyar Ízek Utcája, a Csárdafesztivál és a Vigadó Piano rendezvényhelyszíneken.

Összesen 19 helyszínen várják az érdeklődőket

A Magyar Ízek Utcája már délelőtt 10 órától várja az érdeklődőket az Ybl Mikós tér és a Döbrentei utca közelében. A Tabánban augusztus 17-től egészen augusztus 20-ig a 70-es, 80-as és 90-es évek zenéjét középpontba helyező Retró Fesztivál várja majd az érdeklődőket. A Filozófusok kertjében komolyzene lesz hallgatható, a Vigadó téren pedig bárzongora zenét élvezhetnek az oda látogatók.

Összesen 19 helyszínen várják az érdeklődőket a megszokott minifesztiválok, zenei, kulturális és gasztronómiai programok. Augusztus 18-án vasárnap az EDDA Műveké lesz a főszerep a Tabán területén. A Szent István téren pedig a Mándoki Soulmates biztosítja majd a hangulatot. Azok számára, akik inkább a nappali programokat részesítik előnyben, jó hír, hogy idén is kiállítják a Szent Jobb Aranyvonatot az Alkotmány utcában, ahol Városok Sétánya néven az ország összes településének zászlója is megtekinthető lesz majd. Idén ráadásul ismét látogatható lesz a Pannónia Hajó az ünnepi hétvége folyamán.

20230819_augusztus 20_02448_MW_bulvar_MK
A Mesterségek Ünnepe a gyerekek számára is vonzó Fotó: Máté Krisztián

Az ország egyik legnagyobb népművészeti fesztiválja, a Mesterségek Ünnepe a hajdani vásárok hangulatát idézi majd a Budai Várban. A szervezők a hadtörténet iránt érdeklődők figyelmébe ajánlják a Hősök Útját a Tóth Árpád sétányon. A Millenáris park művészkertté változik a hétvégére, itt a divat és a dizájn kap majd főszerepet. A Varázsliget idén is számos programmal várja a gyermekes családokat a Városligetben.

Minden eddiginél nagyobb lesz a tűzijáték

Augusztus 20-án este 21 órától minden idők leglátványosabb tűzijátéka lesz látható, mely az ünnepi rendezvénysorozat tetőpontja. A Kormányzati Tájékoztatási Központ közlése szerint a tűz és fény játékát többen élvezhetik, mint korábban: az eddigi 4,3 helyett több mint 5 kilométer hosszan lehet majd látni a Duna mentén, vagyis ezúttal a látványterület egészen a Margitszigetig tart majd, és a tavalyi kettő helyett három belvárosi hidat érint. A pirotechnikai eszközök, a drónok száma és a fényfestés is nagyobb lesz a tavalyinál.

drónshow, tűzijáték, augusztus 20
Az idei tűzijáték minden eddiginél nagyobb és látványosabb lesz augusztus 20-án Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek