Ilyet még nem látott: Magyar Péter rászólt egy árvízi önkéntesre, hogy ne lapátoljon

POLITIK
INSIDER

Szerző IF

Létrehozva: 2024.08.26.

„Azt mondta... hogy pénzt kapok a segítségnyújtásért” – Külföldi csalók keresik áldozataikat a Keletinél

Többen találkozhattunk már életünk során olyan segítség kérőkkel, akikről utólag kiderült, hogy egyáltalán nem voltak rászorulva a támogatásunkra, azaz csalók voltak.

Valószínűleg csalók környékezték meg egy budapesti nőt a Keleti pályaudvar közelében. Erzsébet a megrendelt könyveit vette át és már indult volna haza a központi állomásról, amikor egy babakocsis külföldi nő lépett oda hozzá. A csaló elmondása szerint a vasútállomáson ellopták a táskájukat, bár Erzsébet segíteni akart a „bajbajutott" családnak, a végén mégis őt fenyegették meg.

Erzsébet és a külföldi nővel a Keleti pályaudvar közelében találkozott  Fotó: Pexels

Megkérdezte, hogy tudnék-e segíteni nekik. Előadta, hogy tegnap értek haza Bécsből és a magyar vasútállomáson ellopták a táskájukat, amiben minden iratuk benne volt, a nőé a férjéé meg a kislányé. Elmondta, hogy abban voltak a bankkártyák és a férje telefonja is. 

– kezdte el mesélni az egyik közösségi oldalon a nő.

A külföldi hölgy állítása szerint értesítették a magyar rendőrséget, de ők a konzulátusra irányították őket. A konzulátusnak pedig valamiféle papírokra lenne szüksége, aminek a kiállítása pénzbe kerül. A nő ezért a gyerekkel, babakocsistul 7 óra 30 perc óta fenn van és keresi a megoldást, de eddig, akit leszólítottak, senki sem beszélt angolul.

„És hát a kérdés az volt, hogy lehet-e azt csinálni, hogy német számlaszámról utalnak egy magyarnak, aki leveszi a pénzt és odaadja nekik. Mondtam, hogy végül is ilyen lehetséges, ha megérkezik a pénz. Azt mondta a nő, hogy 300 eurót kapok a segítségnyújtásért. Mondtam, hogy semmi szükségem rá, és itt szívesen elsétáltam volna, de a nő mondta, hogy menjek fel a hotelszobájukba, ott a férje, akinek ezek tök jó hírek lennének, meg, hogy én beszélek angolul és németül is.“ – folytatta a történetet Erzsébet.
A család a pályaudvar mellett egy drágább hotelben szállt meg. Amikor odaértek a külföldi nő férje nyitott ajtót. A férfi nyugodt arccal lépett ki és engedte be őket. Benn a szobában sör és cigiszag terjengett, ment az olimpia németül és mint akinek semmi gondja, kérdezősködni kezdett.

Furcsa volt a kisgyerek viselkedése is. Nem tudom, ilyet én még nem tapasztaltam, hogy egy kicsi gyerek egy idegennel teljesen közvetlen és ölelgetni szeretné, plusz olyan helyen nyúlkálna hozzám, ahol nem illik... Egyértelmű, hogy a gyerek valami kis zavaró tényező akart lenni.

– részletezte.

A külföldi nő babakocsival járta a környéket (Képünk illusztráció!)   Fotó: Pexels

A nő felvázolta a tervet, miszerint az anyja utalna Erzsébet számlájára egy összeget, ami, ha megjön, azt le kell vennie és odaadnia nekik.

Gondoltam, ez még nem olyan vészes. Ha a számlaszámomat adom meg, azzal nem tudnak semmit kezdeni. Szóval írtam egy emailt egy megadott címre, a számlaszámommal és a nevemmel.

 – részletezte Erzsébet, aki arról is beszámolt, hogy pár perccel később telefonált a külföldi nő édesanyja, miszerint elutalta a pénzt, amiről Erzsébetnek még egy banki igazolást is küldött emailben. 

„Szóval ezután csak annyi lett volna, hogy várok, hogy megérkezzen a pénz. El is akartak rögtön kísérni egy ATM-hez. Közben a pénz nem érkezett meg. A gyerek pedig iszonyatosan ordított, de nem sírt. Dobálta a játékait, tapizott és üvöltött.” 

– vázolta fel a helyzetet a magyar nő, aki gyanakodni kezdett, ezért többször is rákérdezett, hogy a pénz biztos elindult-e már felé. A nő pedig azzal nyugtatta, hogy külföldi számláról több napba is beletelhet mire megérkezik az összeg.

Ott kezdett igazán érdekessé válni a dolog, hogy a nő megkérdezte, hogy most mit csináljon? Nincs mit enni, pelenka kell a gyereknek és a papírokat is ki kell fizetni. Hogy ha már úgyis megkapom a pénzt, akkor adjam már nekik oda ezt az összeget, ami kb. 170 ezer forint. Mondtam neki, hogy bocsi, én csak segítek, de az én üzletem annyi, hogy ha megkapom, odaadom.

 – fejtette ki, és azt is megosztotta, hogy ezután a nő fenyegetni kezdte őt, hogy szerepel a kamerafelvételeken és a nevét, számlaszámát is tudják. Ekkor Erzsébet fogta magát és sarkon fordult, ugyanis rájött, hogy itt valami bűzlik.

„Sarkon fordultam és otthagytam a nőt a gyerekkel. Nem sokkal később kaptam egy üzenetet a Facebookon a férjétől, miszerint megkérte az édesanyját, hogy a német rendőrségnél tegyen ellenem feljelentést. Pár perc múlva az édesanyától is kaptam egy emailt, amiben németül leírta, hogy feljelentett.”

 – mesélte tovább. Természetesen a pénz azóta sem érkezett meg Erzsébet számlájára. A történetet pedig azért osztotta meg követőivel, mivel szerette volna felhívni a figyelmet arra, hogy bár segíteni szeretett volna a családnak, túl naiv volt és majdnem 200 ezer forintja bánta

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek