INSIDER

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.08.20.

Így szereli a tűzijáték rakétáit a pirotechnikus család - Galéria

Az augusztus 20-ai show megalkotásában is részt vesznek nők, ráadásul nem is egy helyszínen, hanem az ország több pontján.

A Ripost korábban beszámolt annak a családnak a történetéről, akik saját erejükből építettek fel egy egész tűzijáték birodalmat. A szakmában mostanra akkora hírnévre tettek szert, hogy a budapesti augusztus 20-ai tűzijáték kivitelezésében is részt vesznek. Ráadásul a vállalkozás négy hölgyé!

20240818_bcsabai tűzszerésznők_MW_SZL
A Leskovics-hölgyek férfiakat megszégyenítő jártassággal készítik elő az augusztus 20-ai tűzijátékokat Fotó: Szabolcs László

Leskovics István korai halála után felesége és három lányuk vette át a pirotechnikai céget. Leskovicsné Tóth Mária szerint a nők szerepe elengedhetetlen ebben az egyébként férfiak uralta szakmában, melybe az utóbbi 30 évben szerencsére már több nő is betette a lábát.

A rendszerváltás utáni tíz évben - nyugati mintára - több fiatalember is a pirotechnikusi szakmát választotta. Egyre több tűzijátékra lett igény és minden pirotechnikusnak a felesége és később a lánya be lett vonva ebbe a munkába. Fokozatosan egyre több nő lett a szakmában

- mondta el lapunknak Mária, akinek mindhárom lánya, Éva, Eszter és Angéla is pirotechnikus. Mária szerint lányaival ráadásul több mindenben olyan magas szinten és sebességgel dolgoznak, hogy nemcsak utolérik, de le is körözik a férfiakat az egykor férfias szakmában.

Mi, nők kevésbé vagyunk vakmerők, ez szerintem jó ebben a szakmában a biztonság szempontjából. Nagyon sok körültekintő férfi van, de szerintem a lányok alapvetően körültekintőbbek. Egy picit gyorsabbak vagyunk bizonyos munkákban, például az eszközöknek az elektromos bekötésében

- sorolta Mária, aki egész évben teljesít megrendeléseket családjával, szerte az országban.

Az alábbi, lapozható galériánkban azt is megnézheted, hogyan szerelték össze a 2024-es augusztus 20-ai tűzijáték elemeit Békéscsabán:

A Metropol videójában pedig még többet tudhatsz meg a tűzrőlpattant hölgyekről:

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek