INSIDER

Szerző Z. H.

Létrehozva: 2024.08.18.

Erre te sem gondoltál! – ilyen idő vár ránk augusztus 20-tól szeptember végéig

Most érdemes nyaralni indulni, hiszen jövő héttől már utószezoni árakra számíthatsz, de az idő még nagyon kellemes marad. Akár vízparti nyaraláshoz is.

Szerző Z. H.

Augusztus 20-a mindig is vízválasztó volt a hazai nyaralásoknál. A Balatonon is ez a nap számított a szezon végének, amikor már kiürültek a strandok, és a strandbüfék többsége is lehúzta a rolót. Ma már ez nem feltétlenül van így, hiszen a szezon a jó idő miatt egyre gyakrabban kitolódik. Akik megtehetik, hogy nem a főszezonban, hanem a sokkal olcsóbb utószezonban indulnak nyaralni, jó hírekre számíthatnak, ami az időjárást illeti. Jövő héttől a borzalmas hőség megenyhül, de hűvös időre nem kell számítanunk.

DSC_0583
Fotó: Csapó Balázs

Az AccuWather előrejelzése szerint augusztus 20-tól a hónap végéig nagyjából 29-33 fokos időre számíthatunk, ami még bőven lehetővé teszi a fürdőzést, akár a Balatonban is. Ha valaki szeptembertől indulna belföldi vakációra, szintén jó időre számíthat, legalábbis a hónap első felében. Szeptember 10-ig nagyjából 27 fokos maximumokra számíthatunk, így még bőven belefér egy vízparti kiruccanás is. Ezt követően esősebbre fordul az idő és a csúcshőmérséklet is visszaesik. Fürdőzésre már nem igazán lesz alkalmas a 23-24 fokos napi csúcshőmérséklet. Annál is inkább, mert éjszakánként már 14-15 fokig is hűlhet a levegő, így várhatóan a tavak és folyók hőmérséklete is csökken. Kirándulni viszont remekül lehet majd a csapadékmentes napokon. A hónap vége felé már csak 18-22 fokig kúszik majd fel a hőmérő higanyszála. Az idokep.hu előrejelzése csupán szeptember 16-ig lát el, de ezek szerint az ősz első hónapjának felében még 26-29 fokos maximumokkal számolhatunk. Így érdemes lehet még vízparti pihenést is tervezni legalább szeptember 15-ig, mert az árak már közel sem olyan magasak, mint júliusban, vagy augusztus első felében.

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek