INSIDER

Szerző Z. H.

Létrehozva: 2024.08.12.

Beindult a perzselő kánikula, de lesz ez még sokkal rosszabb is

Újabb hőhullám kezdetén vagyunk, de van ennél rosszabb is. Pénteken például még hajnalban is legalább 23 fokot mérhetünk, vagyis nem hűl le éjszakára sem a levegő.

Az elmúlt napok, sőt hetek végre meghozták a sokak által várt felfrissülést. Azok sem panaszkodtak, akik valamilyen vízpart mellett nyaraltak, hiszen az idő kiváló volt a fürdőzésre is. Nem kevesen reménykedtek abban, hogy idén már nem jön újabb hőhullám, ám ez az óhaj nem teljesült. Ismét egy brutális melegedés kezdődött, amelyben nem lesz sok köszönet.

mazsorett011
Illusztráció / Fotó: Vajda János VJ Észak-Magyarország

A koponyeg.hu prognózisa szerint augusztus 12-én, hétfőn már 35 fokig is felkúszhat a hőmérő higanyszála az ország egyes területein, és innentől kezdve a hőség csak fokozódik. Kedden 37, míg szerdán már 38 fok lehet a csúcshőmérséklet és a mostani számítások szerint ez lehet az újabb, reméljük az idei utolsó hőhullámnak a csúcspontja. Persze ez nem azt jelenti, hogy innentől kezdve már kellemes időben reménykedhetünk, hiszen csütörtökön, augusztus 15-én is még 37 fok várható, majd a hét hátralévő napjain 35 fok körüli maximumokkal számolhatunk. De sajnos van ennél rosszabb is. Sajnos az éjszakák is egyre melegebbek lesznek, így az otthonokat egyre kevésbé lehet majd átszellőztetni éjszakánként. Augusztus 16-án, pénteken például éjszaka sem hűl a levegő 23 fok alá, így éjszaka is izzadhatnak majd azok, akik nem tudják klímával hűteni magukat.

Természetesen mindenki azt várja már, hogy mikor normalizálódhat végre a hőmérséklet és lehet újra kibírható 30 fok körüli nyár. Nos, az előrejelzések azt mutatják, hogy erre még egy hetet kell várni, ugyanis jövő hét elején érkezhet egy lehűlés, így egész héten sokkal kellemesebb, 32 fokos maximumokkal számolhatunk. 

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek