Orbán Viktor a kötcsei beszéd előtt: "Gazdasági sikert a gazdasági semlegesség hoz"

INSIDER
ÉLETMÓDI

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.07.10.

Íme a titkos magyar szabadstrand, ami úgy néz ki, mint egy csodálatos tengerpart

Létezik egy homokfövenyes, csodás partszakasz a Tisza és a Körös torkolatánál, mely bármelyik tengerparti plázson megállná a helyét. Bakancslistás fürdőhely! Nehogy kihagyd idén nyáron!

Te is folyton a tengerpartról álmodozol? Ha valakit megkérdez az ember, hogy mi szerepel a bakancslistáján, a válaszadók zöme a tengert említi elsőként. És bár többen is járnak külföldre és a tengerhez nyaralni, sokan nem jártak még ilyen helyen. Van egy nagyon jó hírünk! Ahhoz, hogy az álmod valóra váljon, nem kell messzire utazni! Akár itthon, Magyarországon is átélheted az élményt! Hogy hol? Természetesen vízparton! Csongrád városában, a Körös torkolatánál van egy homokos föveny, ami épp úgy néz ki, mint egy csodálatos tengerpart. Sokan persze még nem hallottak a helyről, mi viszont megmutatjuk! 

305923050_4699420566827706_2685751447733645925_n
Fotó: Délmagyarország

Egy kis történelem

1855 és 1864 között a korábbi torkolatok a tiszai és a körösi vízemelkedések alkalmával folyamatosan árvízzel fenyegették a várost, ezért elengedhetetlen lett a folyó rendezése. A  jelentős mennyiségű felhalmozott hordalékból a város keleti végétől a Tisza jobb partján széles és hosszú homokpad keletkezett, mely ma már leginkább egy tengerpartra emlékeztet.

Kőrös-torki Partfürdő

A csodás szabadstrandon röplapda pálya, futballpálya, játszótér, van, és lehet bérelni vízibiciklit, csónakot. Büfék, éttermek és öltöző is van, valamint strandholmikat is lehet kölcsönözni. A napernyők ingyenesek. A strand ingyenes. Egész nyáron várják a kedves vendégeket.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek