INSIDER

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.08.08.

Bajt hoz a hidegfront Magyarországra: több szempontból is ront a mostani helyzeten

Azt hitted fellélegezhetsz a hidegfronttól, nagyon rossz hírünk van, ettől csak rosszabb lesz, sőt a meleg mellett migrén és sok egyéb kellemetlen tünet is jelentkezhet.

Egyre inkább melegszik az idő, melyre a térség felett áthaladó hidegfront olyan hatást gyakorol, amiben csütörtökön sem lesz köszönet.

hőség, izzadás, kánikula, forróság, illusztráció,
A hidegfront és a kánikula találkozása nem várt eredményt hoz majd Fotó: Shutterstock

A Kárpát-medencétől északra elvonuló, de hatásában a térség felé is benyúló hidegfront teremt furcsa és szokatlan helyzetet Magyarországon

- árulta el dr. Pintér Ferenc meteogyógyász, a Meteo Klinika igazgatója. A hidegfronttól minden bizonnyal azt várnánk, hogy a kánikulai hőmérsékletek enyhülését okozza. Sajnos közel sem erről van szó, sőt, több szempontból is ront a mostani helyzeten.

Nem töri meg a melegedést, így országosan melegszik az idő néhány fokkal. Ezen kívül záporok, zivatarok kialakulását idézi elő, utána pedig fülledt időt okoz, jócskán növelve a páratartalmat, ami miatt a keringési rendszerünket és a hőérzetünket is megterheli

- mondta a meteogyógyász. Így csütörtökön (augusztus 8.) nemcsak lehűlést nem tapasztalhatunk, de egyszerre fog hatni a szervezetünkre a hőség és a hidegfront, ami miatt fejfájás, migrén, görcsös panaszok, vérnyomás-ingadozás, keringési panaszok, szívproblémák, légzőszervi panaszok, szédülés, rosszullét és alvásproblémák egyaránt jelentkezhetnek.

Ilyen körülmények között ráadásul nő a sztrók, az infarktus és a koraszülés kockázata is. A zivatarok környezetében pedig nemcsak fülledtté válik a levegő, hanem felerősödhetnek az asztmások panaszai.

A Köpönyeg előrejelzése szerint pénteken már több napsütésre számíthatunk. Az időnként megnövekvő gomolyfelhőkből záporok, zivatarok elsősorban a Dunától keletre, valamint néhol a nyugati határ közelében fordulhatnak elő. Sokfelé élénk, helyenként erős lökések kísérhetik az északi-északnyugati szelet. A csúcshőmérséklet 27 és 35 fok között alakul.

Az AccuWeather előrejelzése szerint ez a melegedés nemcsak nem szűnik meg, de a jövő hét elejéig egyre fokozódik, amikor már a 40 fokot is megközelíthetjük. A futó záporok, zivatarok mellett számottevő csapadékra addig sem kell számítani.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek