A Magyar Péter-lufi elkezdett leereszteni

POLITIK
INSIDER

Szerző IF

Létrehozva: 2024.07.08.

"Nem vagyok hajlandó beletörődni, hogy esély nélkül éldegéljünk" – orvosai is lemondtak a 13 éves nagybeteg Vivienről

Vivien 2 hónapos volt, amikor kiderült róla, hogy beteg. Édesapja azonnal otthagyta a családot és azóta feléjük sem néz. Anyukája évek óta próbál valamilyen egyéni, speciális fejlesztést kiharcolni a gyerekének, miközben éjjel-nappal ápolja. Most lapunkhoz fordult segítségért.

Balogh Hajnalka egyedül neveli halmozottan sérült 13 éves kislányát. Vivien nem tud önállóan mozogni, már orvosai is lemondtak róla. Hajnalka önerőből kifizetett egy drága speciális genetikai vizsgálatot a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ Orvosi Genetikai Intézet szakmai felügyeletén keresztül, amelyet egy belgiumi laborban fognak elvégezni. Ezzel a vizsgálattal Vivien életét veszélyeztető epilepsziás rohamok hátterére derülhet fény, azonban sajnos így a heti fejlesztésekre már nem maradt a két gyermeket nevelő anyukának fedezete. 

A kislány minden erejével küzd  Fotó: Ripost

Vivien csupán még csak két hónapos volt, amikor először rohama volt, azóta rémálom a család élete. Nagyjából a diagnózissal egy időben az édesapa is lelépett, anélkül, hogy egyetlen fillérrel is támogatta volna a most már 13 éves gyerekét. Hajnalka közel egy éven keresztül volt kórházban a kislányával, akinél ismeretlen eredetű epilepsziát állapítottak meg.

Vivien szellemileg és fizikailag is sérült, de biztos vagyok benne, hogy fejleszthető lenne, mert segítséggel szépen lépeget, látom rajta, hogy tud és akar is változni. Nagyon nehéz kommunikálni vele, de sok mindent megért, és biztos vagyok benne, hogy az egyéni terápia óriási minőségjavulást hozhatna az életébe. Nem vagyok hajlandó beletörődni abba, hogy esély nélkül éldegéljünk

– mondta el korábban az édesanya, Hajnalka.

Sok helyen azt mondták nekem, hogy adjam állami gondozásba a lányomat, az a legegyszerűbb, de én nem is értem, hogy lehet ilyet mondani egy édesanyának. Szeretem őt és eszem ágában sincs lemondani róla, csupán annyit akarok elérni, hogy ő is megkaphassa a lehető legjobb ellátást

 – árulta el.

Mióta kiderült a kislány betegsége, Hajnalka folyamatosan kereste a lehetőségeket, hogy segíthessen Vivienen. Az édesanya őszintén elárulta, úgy érzi, kislánya állapota azért stagnál, mert nincs elég pénze.

Valószínűleg sokkal előrébb tartanánk, ha a lányom már egyéves kora óta a saját igényeire szabott fejlesztést kapná 

– mesélte.

Az édesanyának végül sikerült összegyűjtenie 800 ezer forintot, hogy kifizessen egy nemzetközi genetikai kivizsgálást, ahol kiderülhet, hogy mi okozza pontosan a kislány rohamait. Így sajnos a heti fejlesztésekre már nem maradt pénze az édesanyának, ebben kérne segítséget olvasóinktól.

Mivel ezzel a gyógyíthatatlan betegséggel kell élnie élete végéig, muszáj segítséget kérnem. A súlyos epilepsziája miatt előbb-utóbb el is halálozhat, mivel már az orvosok lemondtak róla

– zárta gondolatait Hajnalka.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek