INSIDER

Szerző K.B.

Létrehozva: 2024.07.23.

Már látni a kánikula végét, addig azonban lecsap az időjárás

A meleg és csapadékos időjárás megterheli a szervezetet.

Kedden a sok napsütést főleg délután zavarják gomolyfelhők, és elszórtan számíthatunk csapadékra. Többfelé lesz élénk, nyugaton erős a szél. 32 fok körüli kánikula várható.

Tired,Woman,Sitting,In,Bed,At,Night,With,Open,Window,
Csütörtökig kell már csak a kánikulától tartanunk, utána enyhülés következik /Fotó: Stokkete /  Shutterstock

Kedden visszatér a kánikula, és a csapadék ezért a Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. elsőfokú és másodfokú riasztást adott ki a magas középhőmérséklet és a zivatarok miatt. Az alábbi térképen láthatjátok, hogy mely vármegyékre adott ki figyelmeztető előrejelzést a Met.hu:

figyelmeztetés
Az ország keleti részein kell zivatarra és magas hőmérsékletre számítani /Fotó: met.hu

Mielőtt szerdán hűvösebb levegő érkezik hazánkban, még megszenvedjük a hét elején a kánikulát, a tartós hőség leginkább az időseket és a szív-érrendszeri betegeket viseli majd meg, de az egészséges szervezet számára is megterhelő lesz. A megfigyelések szerint ilyenkor fáradékonyság és indokolatlan fáradtságérzet, fejfájás, aluszékonyság léphet fel, valamint fokozódik a fülledtség, ami jelentős terhet ró a szervezetre. A szív-és érrendszeri betegeknél gyakori lehet a szédülés, vérnyomás-ingadozás. Felerősödhetnek a keringési zavarok, vizesedés, nehézlégzés, fulladás jelentkezhet - számolt be róla a Köpönyeg.hu.

Szerdán a napsütés mellett gyakran lesz gomolyfelhős az ég, és elszórtan ismét lehetnek záporok. Nagy területen lesz erős az északnyugati szél, mellyel hűvösebb levegő érkezik hazánk térségébe: délután 24-31 fok valószínű.

Csütörtökön gomolyfelhős, napos időre van kilátás. Csapadék inkább már csak a keleti területeken fordul elő. Átmenetileg megszűnik a hőség, hiszen délután csak 24-29 fok ígérkezik.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek