Fanatikus Ukrajna-párti merénylő akarta megölni Donald Trumpot

KÜLFÖLD
Létrehozva: 2024.07.13.

Ma kiderül, meddig tart még a nyári forróság és esős lesz-e, ami még hátra van!

Egyre durvább a nyár, de azt nem lehet tudni, meddig marad velünk a kánikula. Ha te is kíváncsi vagy rá, mit ígérnek a nyári hónapok, tarts velünk! Olvasd el időjósló cikkünket, hogy képben legyél!

Mivel őseink még nem a boltban vásároltak, mindent maguknak kellett megtermelniük. Az időjárásról sem a televízióból és a rádióból értesültek, hanem saját megfigyeléseikre kellett támaszkodniuk. A több száz éves népi megfigyelések sokszor még ma is bejönnek, bár időjárásunk ma sokkal változékonyabb, mint annak idején. Bár most még épp mindenki nyögi a rekkenő hőség okozta kellemetlenségeket, már mindenki azon töri a fejét, milyen időt is hoz a július második fele és az augusztus. Nos, július 13-án nagy eséllyel megjósolható az elkövetkezendő hetek időjárása.

Margit napja elárulja milyen idő vár ránk Fotó: pexels.com

Július 13-a Szent Margit napja, de szegény szent igen furcsa ragadványneveket tudhat magáénak. A Pisis Margit vagy a Mérges Margit a júliusi időre jellemző égiháborúkra, felhőszakadásokra, pusztító jégesőkre utal, melyek gyakorta elverik a termést vagy épp hátráltatják az aratást. Őseink Medárd napjához hasonlóan Margitot is 40-es napnak hívták, ugyanis megfigyeléseik szerint, ha ezen a napon esik, dörög, villámlik, akkor bizony 40 napig esni fog. Ha hihetünk az időjárás előrejelzésnek, nincs okunk a pánikra, ugyanis Mérges Margit idén nem hoz esőt és viharokat, így a 40 napos eső elmarad, megóvva hazánk gazdaságát. Persze azért jó volna tudni, hogy Margit 40 napos szárazságot sem hoz, mert egy hűsítő eső bizony nem csak a földeknek, de az embereknek is jól esne egy ilyen tikkasztó hét után.

Egy kis eső nem árthat senkinek Fotó: olvasói

Antiókhiai Szent Margit vértanú és szűz, aki mindössze 15 éves volt, mikor meghalt. A lány anyja halála után egy dajkához került, ahol felvette a kereszténységet. Pogány apja hallani sem akart lánya „mániájáról”, és mivel nem tudta kijózanítani a kereszténységből, elzavarta. Később egy Olibrius nevű férfi kiszemelte magának a lányt, ám az elutasította közeledését felbőszítve ezzel a férfit. A férfi végül bíróság elé állította a lányt hite miatt, akit büntetésül megkínoztak és tömlöcbe vetettek. A legenda szerint Margitnak az ördög egy sárkány képében jelent meg: a vadállat lenyelte ugyan Margitot, de a lány magasba emelte a feszületet, ezzel legyőzve a gonoszt. A történet megismerése után ugye te sem kételkedsz benne, hogy Margit valóban mérges volna? Ma egyébként több helyen a jégverés ellen Margitot hívják segítségül, ugyanis szerintük a jégeső bizony az ördög műve.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek