tóth gabi
A budapesti alkoholos fagyiban tényleg "üt" az alkohol, egy másik cukrászda meg a tejföllel kísérletezik.
A fagylaltkedvelők igazán el vannak kényeztetve idehaza: van már rántotthús ízű is itthon, de mindig kitalálnak valami újat, valami egyedit a hazai fagylaltkészítők.
Tavaly nyáron a balatonmáriafürdői Vitorlás fagyizó cukrásza, Pálfi Attila indított el egy olyan trendet, ami mostanra szépen kifutott: ő akkor sajtos-tejfölös lángos ízű fagyival nyert különdíjat a Balaton fagyija versenyen, idén pedig hekk ízű hűsítővel rukkolt elő.
Az, hogy mitől jó a fagyi, ebből a cikkből megtudhatod, de most újabb elképesztő ízesítésű fagyikat mutatunk: igazi alkoholos fagyit, és tejföl ízű fagyit!
A Ripost is körülnézett a fagylaltpiacon, hogy hol és milyen különleges, hétköznapinak még nem mondható ízesítésű fagylaltokat lehet megkóstolni. Így találtunk rá a fővárosban az Etele téren az Erdős és Fiai Cukrászdára, ahol – más ritkaságszámba menő ízek mellett - alkoholos fagyikat is nyalhatunk a rosé málnától a vörösboros aszalt szilván át egészen a gin tonikig.
Ezeknek a fagyiknak tényleg van alkoholtartalma, olyan technológiával készítjük ezeket, hogy az alkohol benne maradjon a fagylaltban. Ezt úgy érjük el, hogy nem a főzésnél, hanem a fagyasztásnál adjuk hozzá az alkoholt, amikor elérjük a mínusz 5 fokot. Egyrészt gyorsabban is fagy így a fagylalt, másrészt megmarad benne az alkoholnak az aromája és az alkoholtartalma is
– mondta el a cukrászda vezetője, Erdős Norbert.
Íme róla a videó!
Persze, ha valaki nem rajong az alkoholért, az megkóstolhat egyéb fagylaltkülönlegességeket is itt. Olyanokat, mint például a füstölt tejszínből készült fagylalt, az uborkás vagy akár az édes kukorica ízű.
A Sulyán Cukrászda tejföl fagyija igazi kuriózum. A családi vállalkozás cukrászmestere elárulta, hogy a tradicionális ízek mellett igazi különlegességek kaphatóak náluk a fagylaltpultból. Ezek közé csatlakozott idén a tejföl.
A tejfölt azt mindenki nagyon szereti, az egy igazán magyaros íz én azt gondolom és ezért próbáltuk ki. Nagyon kevés cukrot teszünk csak a tejfölhöz, illetve egy nagyon magas zsírtartalmú és jó minőségű tejfölt használunk a készítéséhez. Szerintem nagyon-nagyon szereti mindenki, főleg a túrógombóc fagylalttal párosítva
– mesélte Sulyánné Belkó Kata.
Íme a videó:
A veresegyházi cukrászdában a tejföl fagyin túl olyan egyedi ízvilággal bíró hűsítő is kapható, mint a francia krémes fagylalt, ami egy nagyon erős vanília fagylalt tojással és tejszínhabbal rétegezve, illetve krémlappal, ami karamellel van megkenve.