RETRO RÁDIÓ

Ettél már tejfölös vagy alkoholos fagyit? Mi megkóstoltuk - videó

GUY
Szerző
GUY
Létrehozva2024. 07. 01. 09:00

A budapesti alkoholos fagyiban tényleg "üt" az alkohol, egy másik cukrászda meg a tejföllel kísérletezik.

A fagylaltkedvelők igazán el vannak kényeztetve idehaza: van már rántotthús ízű is itthon, de mindig kitalálnak valami újat, valami egyedit a hazai fagylaltkészítők.  

A fagylalt kedvelői számtalan különleges ízesítés közül választhatnak idén nyáron is Fotó: Pixabay / Pexels (illusztráció)

Tavaly nyáron a balatonmáriafürdői Vitorlás fagyizó cukrásza, Pálfi Attila indított el egy olyan trendet, ami mostanra szépen kifutott: ő akkor sajtos-tejfölös lángos ízű fagyival nyert különdíjat a Balaton fagyija versenyen, idén pedig hekk ízű hűsítővel rukkolt elő. 

Az, hogy mitől jó a fagyi, ebből a cikkből megtudhatod, de most újabb elképesztő ízesítésű fagyikat mutatunk: igazi alkoholos fagyit, és tejföl ízű fagyit!

Alkoholmámor az Etele téren

A Ripost is körülnézett a fagylaltpiacon, hogy hol és milyen különleges, hétköznapinak még nem mondható ízesítésű fagylaltokat lehet megkóstolni. Így találtunk rá a fővárosban az Etele téren az Erdős és Fiai Cukrászdára, ahol – más ritkaságszámba menő ízek mellett - alkoholos fagyikat is nyalhatunk a rosé málnától a vörösboros aszalt szilván át egészen a gin tonikig.

Ezeknek a fagyiknak tényleg van alkoholtartalma, olyan technológiával készítjük ezeket, hogy az alkohol benne maradjon a fagylaltban. Ezt úgy érjük el, hogy nem a főzésnél, hanem a fagyasztásnál adjuk hozzá az alkoholt, amikor elérjük a mínusz 5 fokot. Egyrészt gyorsabban is fagy így a fagylalt, másrészt megmarad benne az alkoholnak az aromája és az alkoholtartalma is

 – mondta el a cukrászda vezetője, Erdős Norbert.

Íme róla a videó!

 

Persze, ha valaki nem rajong az alkoholért, az megkóstolhat egyéb fagylaltkülönlegességeket is itt. Olyanokat, mint például a füstölt tejszínből készült fagylalt, az uborkás vagy akár az édes kukorica ízű.

 

Veresegyházán a tejföl ízű fagylalt hódít

A Sulyán Cukrászda tejföl fagyija igazi kuriózum. A családi vállalkozás cukrászmestere elárulta, hogy a tradicionális ízek mellett igazi különlegességek kaphatóak náluk a fagylaltpultból. Ezek közé csatlakozott idén a tejföl.

A tejfölt azt mindenki nagyon szereti, az egy igazán magyaros íz én azt gondolom és ezért próbáltuk ki. Nagyon kevés cukrot teszünk csak a tejfölhöz, illetve egy nagyon magas zsírtartalmú és jó minőségű tejfölt használunk a készítéséhez. Szerintem nagyon-nagyon szereti mindenki, főleg a túrógombóc fagylalttal párosítva

 – mesélte Sulyánné Belkó Kata.

Íme a videó:
 

 

A veresegyházi cukrászdában a tejföl fagyin túl olyan egyedi ízvilággal bíró hűsítő is kapható, mint a francia krémes fagylalt, ami egy nagyon erős vanília fagylalt tojással és tejszínhabbal rétegezve, illetve krémlappal, ami karamellel van megkenve.

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.