Orbán Viktor a kötcsei beszéd előtt: "Gazdasági sikert a gazdasági semlegesség hoz"

INSIDER
Létrehozva: 2024.06.05.

A Ripost olvasói sokan bevállalnák a digitális detoxot, neked menne?

A digitális eszközök nélkül szinte már létezni sem tudnának az emberek, hiszen annyira a mindennapjaink részei. Arra voltunk kíváncsiak, hogy olvasóink közül hányan tudnának tévé, telefon és internet nélkül létezni.

Kevés olyan élethelyzetet lehet elképzelni, amikor valahogy akarva akaratlanul függenénk valamilyen okos eszközünktől. Az online tér útvesztőjében könnyű elmerülni, akár órákra is, legyen szó hírekről, online sorozatokról vagy épp netes szörfözésről. A digitális eszközök szinte már az emberek testrészei, amivel ingerek után kutatnak a világhálón. Épp ezért arra voltunk kíváncsiak, hogy a Ripost olvasói kibírnák az elektronikus, netes eszközeik nélküli életet!

Megkérdeztük a Ripost olvasóit, egy hónapig vállalnák a digitális detoxot? Meglepődsz a válaszokon!
Megkérdeztük a Ripost olvasóit, egy hónapig vállalnák a digitális detoxot? Meglepődsz a válaszokon! / Fotó: Ton Photographer 4289 /  Shutterstock

Bevállalnád? Igen!

Az emberrel sokszor elszalad a ló, ha netezésről és tévézésről van szó: várakozás, de még szimpla pihés során is az első kézmozdulatunk a telefonunk irányába történik. Nehéz elszakadni az okos világból. Épp ezért kérdeztünk meg a Ripost olvasóit a Facebookon, vajon ők bevállalnák a digitális detoxot, azaz az elektronikus kütyük nélküli létet.

Bevállalnád, hogy olyan helyen élj egy hónapig, ahol nincs wifi, telefon és tv?

 - tettük fel a kérdést a követőinknek, akik közül közel 200-an meg is válaszoltak.

A válaszadók többsége örömmel vissza vonulna az "okos" világból, köztük Erika is. Ő csak egy feltételt szabott, mielőtt ezt megtenné:  „Csak legyen csend, hogy végre kialudhassam magam”

"Vinnék magammal egy nőt"

Egy hónapra Barnabás is bevállalná, de „szigorúan” csak egy hónapig. „Nyáron egy tópart mellett lennék detoxban, sok sok könyvel, a szűk családdal, szeretteimmel, kis kedvenceimmel” – húzta alá a férfi.

Zoltán csak akkor vállalná be a digitális detoxot, ha három feltétele teljesülne. 

Ha van egy nagy zongora, hinta és papagáj, akkor kikapcsolnék mindent és elmennék valahova!

 - írta az olvasónk

Nándort nem lepte meg a Ripost kérdése, ő tapasztalt a témakörben: „Szoktunk olyan helyen pihenni a családdal, ahol semmi elektronikai eszköz nincs. Nagyon jól hat ránk, működnek a régi reflexek, amikor még nem volt internet. Amid van, azt eszed, azt iszod és hasonlók, figyelünk olyankor egymásra” – fogalmazott a férfi.

Vinnék magammal egy nőt, hogy elszórakoztasson, de már másnap hiányozna a tévé, mert mindig látok benne új műsort. Most életem végéig a négy falat bámuljam net, tévé, telefon nélkül? Rosszabb, mint a börtön. Egyébként, szeretem a nőket.

 – fogalmazott Ferenc.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek