INSIDER

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.06.21.

Hihetetlen vagy átverés? Céklából csinál áramot egy magyar férfi - Videó

Nagyszerű dolog lenne a végtelenül rendelkezésre álló energia, amiért még fizetni sem kell. Egy magyar férfi egy izzón mutatja be miként világít az áramforrás áram nélkül, pusztán céklalével. Mindenki döntse el, hogy valóság vagy átverés a videón látható jelenség.

Nagyon sok trükk terjed a világhálón. Többnyire ártalmatlanok, mégis mindig akadnak olyanok, akik véresen komolyan veszik. A mostani videóban egy magyar férfi mutatta be, hogy az izzó miként működik pusztán céklalével. Ezeknek a jelenségeknek a többsége természetesen csak szemfényvesztés. Utólag kiderül, hogy egy apró trükk van a hátterében, így nem beszélhetünk varázslatról.

A férfi szerint céklalével is működésbe lehet hozni egy izzót Fotó:promotions.hu

Ha megnézi valaki a videót nehéz eldönteni, hogy készítője viccnek szánta-e, mivel rezzenéstelen arccal kommentálja az eseményeket. Elmondása szerint egy régi izzót dobott bele a szemetesbe, amikor a kukában a cékla héjának hatására az világítani kezdett. 

Az előadásmód igazán meggyőző, de inkább tűnik poénnak, mint tudományos felfedezésnek, esetleg varázslatnak. A videó főszereplője a felesége kezén is kipróbálta, de ott már nem működött. Ezzel próbálta meg ugyanis alátámasztani a nézők felé az ingyenes és végtelen áram létezését.

De varázslat helyett inkább egy apró trükk áll a háttérben. Léteznek belső akkumulátorral rendelkező izzók is. Ezek alján található egy kapcsoló, amivel működésbe lehet hozni, és akár több órán keresztül is világít a fényforrás. Valószínűleg jelen esetben is valami hasonló magyarázat állhat a háttérben. Senkinek sem érdemes illúziókat táplálni az ingyenes és végtelen áram létezéséről, ilyen ugyanis nem létezik.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek