Létrehozva: 2024.04.09.

Már lehet jelentkezni a nyári Erzsébet-táborokba - mutatjuk, hogy kinek és hogyan!

Idén is több turnusban lesznek a Balaton partján teljes ellátást biztosító táborok, több mint negyvenezer gyermeknek biztosítva kikapcsolódást a szünidőben. Kik és hogyan jelentkezhetnek az Erzsébet-táborokba és meddig? Mik lesznek az idei programok? Most kiderül!

A táborokat szervező Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány idén is két helyszínen szervez teljes ellátást, szórakoztató és készségfejlesztő programokat, valamint gondtalan időtöltést kínáló táborokat, biztonságos környezetben, a gyermekek számára. Mutatjuk a jelentkezés feltételeit, módját és határidejét!

Erzsébet tábor
Kik és hogyan jelentkezhetnek az Erzsébet-táborokba? Fotó: erzsébettaborok.hu

Hol lesznek idén Erzsébet táborok?

A nyári balatoni Erzsébet-táborok helyszíne idén Zánka és Fonyódliget lesz. A korszerű infrastruktúrával rendelkező táborhelyszíneken 2021 óta modern körülmények között pihenhetnek a diákok. A balatoni táborhelyeken két különböző típusú táborozási lehetőséget kínál a szervező Erzsébet Alapítvány. Mindkét táborhelyen hatnapos, öt éjszakás turnusokban nyaralhatnak a gyermekek június 23-tól - olvasható a tábor weboldalán.

Kik jelentkezhetnek az Erzsébet-táborokba?

A vakációs turnusokba iskolák, köznevelési intézmények pályázhatnak 1-7. évfolyamos tanulókkal. Fontos, hogy a jelentkezés beadásakor tanulói jogviszonnyal és érvényes fényképes igazolvánnyal kell rendelkezniük a gyermekeknek, akik a beadási határidő napjáig 6. életévüket betöltött, de 15. életévüket be nem töltött tanulók lehetnek. A Zánkai Erzsébet-táborba az iskolák egy jelentkezés során minimum 15, maximum 60 gyermekkel jelentkezhetnek. A Fonyódligeti Erzsébet-tábor esetében pedig minimum 30, maximum 37 gyermekkel lehet pályázni. Minden gyermek egy adott évben csak egy nyári táborban vehet részt, akkor is, ha különböző szervezetek ugyanazon gyermekkel nyújtanának be jelentkezést. Egy intézmény maximum 10 jelentkezést nyújthat be, melyben több turnust is megjelölhet, priorizálva a számára kedvezőbb időpontokat. A kísérők közül egy pedagógust kell megjelölni csoportvezetőnek, aki a táborozás során ellátja a csoportvezetői feladatokat, és a táborozás ideje alatt folyamatosan elérhető.

Meddig és hol lehet jelentkezni?

Április 24-én 14:00 óráig várják a jelentkezéseket az E-tábor Plusz weboldalon. A jelentkezések beadási sorrendje nem befolyásolja a jelentkezések elbírálását. Jelentkezéssel kapcsolatban felvilágosítás kérhető az [email protected] e-mail címen, illetve a 06-1/445-0214, 06-1/445-0215 és a 06-1/445-0216 telefonszámokon.

Mik lesznek az idei programok?

A táborhelyeken naponta többféle programot szervez az alapítvány a gyermekeknek. A diákok egyebek mellett koncerteken, sportprogramokon, zenei és táncfoglalkozásokon, digitális kompetenciafejlesztő, környezetvédelmi és ismeretterjesztő előadásokon, közösségépítő foglalkozásokon, továbbá lelki programokon is részt vehetnek, de kalandpark, sárkányhajózás, íjászat, ügyességi játékok és sétahajózás is várja őket. Tematikus programként hétfőnként a tudományok kapnak még nagyobb hangsúlyt, keddenként Sportnapot rendez az alapítvány, ahol országos sportszövetségek segítségével olyan sportágakat ismerhetnek meg a diákok, amelyekkel ritkábban találkoznak a hétköznapokban. Szerdánként, a Hősök napján a rendvédelmi és egészségügyi szervek hivatását ismerhetik meg a táborozók játékos keretek között, csütörtökönként pedig a kultúrára fektet az alapítvány még nagyobb figyelmet a programok során.

Egyéb tudnivalók a nyári Erzsébet-táborokról

  • A Fonyódligeti Erzsébet-tábor jellegzetes jurtasátras jellegű modern, világítással, új bútorokkal és USB töltőpontokkal ellátott, kiválóan szellőző és mennyezeti ventilátorokkal felszerelt sátrakkal, továbbá légkondicionált, felújított étteremmel és közösségi helyiségekkel, valamint korszerű kalandparkkal, sportpályákkal, játszóterekkel is rendelkezik.
  • A zánkai táborba jelentkezőket nyüzsgő, gyermekvárosi hangulat, felújított, saját fürdőszobás szállások, tágas étterem, játszóterek, sport- és ügyességi pályák, valamint közösségi terek is várják.
  • A táborokban a kiválóan felszerelt egészségházakban 24 órás gyermekorvosi ügyelet gondoskodik a gyerekek testi és lelki egészségéről.
  • Az Országos Mentőszolgálat esetkocsival van jelen folyamatosan mindkét táborhelyen, továbbá vízimentők vigyáznak strandidőben a gyerekekre.
  • Biztonsági szolgálat ügyel arra, hogy illetéktelenek ne juthassanak be a táborokba, emellett kerítés és 24 órás biztonsági kamera-rendszer is működik a területeken.
  • A táborokba idén is ingyenesen utazhatnak vonattal a gyermekek az ország bármely pontjáról. Az utazást az Erzsébet Alapítvány megszervezi, a költségét megtéríti. Az erre vonatkozó igényt a jelentkezések beadásakor kell jelezni.
  • A táborozás költsége a résztvevőknek jelképesen mindössze 100 forint naponta, ami magában foglalja a teljes ellátást és a programokat is. 

A gyermekek között hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű, gyermekvédelmi gondoskodásban élő, sajátos nevelési igényű, fogyatékkal, továbbá betegséggel élő és gyógyuló gyermekek is vannak. Zánka hetente 3000 gyermeket tud fogadni, míg a fonyódligeti táborhelyen öt altábor várja a nyaralókat, egyenként 160 férőhellyel. Az új programhelyszínek változatos és akadálymentesített környezetet biztosítanak, hogy a legszélesebb körben nyújthassanak önfeledt szórakozást és kikapcsolódást.

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Bugyiban is fotózták A sógun gyönyörű színésznőjét - itt vannak a legjobb privát képei

origo.hu

Ukrajna bejelentette, elvesztette hadseregét

borsonline.hu

Hét csillagjegy, akire nagy változások várnak májusban

mandiner.hu

Újabb fogadást tartott Pressman: mutatjuk, ezúttal kiket hívott meg a nagykövet

ripost.hu

Nagy baj történt a Pilisben, ezekben a percekben mentenek

mandiner.hu

Hont András páros lábbal szállt bele Nagy Ervinbe, mert a színész nem ment el az ATV-be (VIDEÓ)

origo.hu

Megfejthették a fáraó átkát: kiderült, mi ölte meg a sírt felnyitó kutatókat

mindmegette.hu

Figyelmeztet a szakember: nem mindig jó döntés air fryerben sütni-főzni

ripost.hu

Felforr a levegő Tolvai Reni merész fotójától, melltartóra vetkőzött

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

Házasság első látásra: Egy év után vajon együtt van Enikő és Peti?

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Az intézkedő rendőr szerint Magyar Péter autós ámokfutásba kezdett, de végig agresszív, fenyegető és megfélemlítő volt

INSIDER

Látványos számok mutatják, mennyit változott az életünk 2010 óta

INSIDER

Itt a friss jelentés: továbbra is gátlástalanul hamisítják a mézet!

INSIDER

Kiderült az igazság: Karácsony ígéreteinek kétharmada nem teljesült

INSIDER

Időjárás: Ebben nem lesz köszönet, jégesővel csap le itt a hirtelen lehűlés!

INSIDER

„Meg kellett szülnöm a halott fiamat” – Halálos kórral küzd Dia, a négygyermekes anyuka

INSIDER

Ez már több, mint szájkarate, egymásnak feszül a két atomhatalom

INSIDER

Orbán Viktor: A háború és a béke közötti választóvonalon állunk