INSIDER

Szerző WM

Létrehozva: 2024.03.16.

Háború vagy béke? Ez a júniusi választások tétje!

Orbán Viktor március 15-i beszédében hangsúlyozta: Magyarország csak a békével járhat jól, nem kérünk a háborúból!

Több tízezer ember előtt mondott beszédet Orbán Viktor a Múzeumkertben március 15-én. A miniszterelnök egyik legfontosabb mondanivalója az volt, hogy a júniusi európai parlamenti választás sorsdöntő lesz. A kormányfő szerint Brüsszel becsapott minket, így ideje, hogy fellázadjunk. 

Március 15. - Állami díszünnepség a Múzeumkertben, Orbán Viktor
Óriási tömeg előtt mondott beszédet Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke március 15-én a budapesti Múzeumkertben  Fotó: Koszticsák Szilárd

Magyarország csak a békével járhat jól

Orbán Viktor emlékeztetett arra, hogy Budapesten ismerjük a háborút: halottak, özvegyek, árvák, lerombolt hidak, földönfutóvá tett emberek tízezrei, egy emberöltő ment rá az utolsó háborúra. 

Magyarország csak a békével járhat jól, nem kérünk a háborúból!

– jelentette ki határozottan a miniszterelnök. A június 9-ei európai uniós választások legfőbb tétje, hogy háború vagy béke lesz-e Európában. 

Orbán Viktor beszédének rövid kivonatát itt nézheted meg:

 

Nyugaton most fegyverkezésről beszélnek

Brüsszelben, Párizsban, Berlinben Helsinkiben és Varsóban is arról beszélnek, hogy miként lehetne az orosz-ukrán háborúban az ukránokat további harcra ösztönözni, nem törődve azzal, hogy ez a háború kiterjedéséhez vezethet, ami egyre tö9bb áldozatot kíván. Ahelyett, hogy a béke lebegne a vezető politikusok szeme előtt, most mindenki azt hajtogatja, hogy még több pénzt, fegyvert, sőt katonákat kell küldeni Ukrajnába. Emmanuel Macron francia elnök egyenesen arról beszélt, hogy a NATO-ban valós lehetőségként kezelik a nyugati katonák Ukrajnába küldését. Erre válaszul Putyin kilátásba helyezte az atomfegyverek bevetését, ami totális háborúhoz és mérhetetlen pusztításhoz vezetne. Az orosz elnök már többször utalt arra, hogy ha a NATO közvetlenül beavatkozik az orosz-ukrán háborúba, annak beláthatatlan következményei lesznek. Az Európai Uniónak olyan vezetésre van szüksége, amelyik képes elérni a tűzszünetet és a tárgyalások megkezdését, ami véget vet a háborúnak. 

Orbán Viktor szerint ebben a törekvésben nem vagyunk egyedül: többek között Olaszországban, Ausztriában és Szlovákiában is más szelek fújnak.

A magyaroknak küldetésük van

"A nyugati világban ma emberek milliói gondolják azt és élnek úgy, mint aki a semmiből jön és a semmibe megy. Ezért meggyőződésük szerint nem kell tekintettel lenniük senkire és semmire. Háborúkat robbantanak ki, világokat rombolnak le, országhatárokat rajzolnak át, sáska módjára legelnek le mindent. Semmibe veszik a holtakat és megfosztják jogaiktól a meg sem születetteket. 

Mi, magyarok másképpen élünk és másképp is akarunk élni. 

Jövünk valahonnan és tartunk valahová" – fogalmazott Orbán Viktor. Hozzátette: mindent, amink van, elődeinktől kaptuk, és vele a küldetést is, hogy fenntartsuk és továbbadjuk. Ez a szabadság veleje, fogalmazott a miniszterelnök.

Orbán Viktor ünnepi beszédét teljes egészében itt nézheted meg:

 

Béketeremtők

Múlt pénteken az Egyesült Államokban járt Orbán Viktor, ahol Donald Trump korábbi amerikai elnök, jelenlegi republikánus elnökjelölt vendége volt. Trumpnak jó esélyei vannak az idei elnökválasztáson. Az egyórás tárgyalás első számú témája szintén a béke volt. 

Egyetértettünk abban hogy béke akkor lesz, ha lesznek a világnak olyan vezetői, akik békét akarnak. Büszke vagyok arra, hogy Magyarország ezek közé az országok közé tartozik. Abban is egyetértettünk, hogy az amerikai-magyar gazdasági kapcsolatokban még sok lehetőség van, bár a kereskedelmi forgalmunk meghaladta a 9 milliárd dollárt, itt nem akarunk megállni, ha az elnök úr visszatér, akkor újabb lendületet fogunk adni az amerikai-magyar kereskedelmi kapcsolatoknak

– jelentette ki a miniszterelnök abban a videóban, amit a találkozót követően töltött fel az egyik legnagyobb közösségi oldalra. 

A találkozóról készült összefoglaló videót itt tudod megtekinteni:

 

Június 9-én választják meg Európában az Európai Parlament új tagjait. A béke vagy háború kérdését illetően egyáltalán nem mindegy, kik fogják képviselni az európai embereket és az Európai Unióban többségbe kerülnek-e a békepártiak. Ez sorsdöntő szavazás lesz, amely meghatározza a kontinens jövőjét. 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Házasság első látásra: kiderült, mi van most a közönségkedvenc házaspárral

metropol.hu

Hilda megszólalt a Petrával való konfliktusról

hirtv.hu

Itt a bizonyíték: Niedermüller Péter valóban a saját veje, Horn Gábor üzleti köreit látta el sokmilliós megbízással

ripost.hu

Erre a 4 csillagjegyre most rendkívüli szerencse fog rátalálni

mandiner.hu

Ezek az aranyos bevándorlók németül is leírták mit szeretnének: a kalifátus a megoldás!

origo.hu

Meztelenül fotózták a 43 éves Paris Hiltont

mindmegette.hu

Ma ünnepli születésnapját Borbás Marcsi: legjobb receptjeivel köszöntjük

ripost.hu

„Megjelent az életemben” - Nem engedik el egymás kezét, ez a férfi áll Hunyadi Donatella mellett

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

Kiderült, együtt maradt-e a Házasság első látásra kedvenc házaspárja

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Látványos számok mutatják, mennyit változott az életünk 2010 óta

INSIDER

Itt a friss jelentés: továbbra is gátlástalanul hamisítják a mézet!

INSIDER

Kiderült az igazság: Karácsony ígéreteinek kétharmada nem teljesült

INSIDER

Jó hír az autósoknak: jelentős üzemanyagár-csökkenés jön hamarosan

INSIDER

Hirtelenül elhunyt Pintér Marianna

INSIDER

Kísértik az idegenek: Zsolt már meg sem lepődik, ha ufót lát

INSIDER

„És igen! Megvan” – örömhírt közölt SMA Zente édesanyja

INSIDER

Orbán Viktor: a béke és a háború határán, borotvaélen táncol Európa