INSIDER

Szerző K. C.

Létrehozva: 2024.03.15.
Módosítva: 2024.03.15.

Orbán Viktor: háború vagy béke?

A Nemzeti Múzeumnál tartott fontos beszédet Orbán Viktor Március 15-én.

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kitörésének 176. évfordulóját ünnepeljük 2024 március 15-én. Nemzeti ünnepnünk alkalmából Budapesten és vidéken is számos nagyobb megemlékezést tartanak, a családok pedig mindenféle ingyenes látványosságon és programon vehetnek részt. 

Orbán Viktor elmondta ünnepi beszédét / Fotó: Facebook

Orbán Viktor kormányfő az elmúlt évtizedekben több emlékezetes beszédet is mondott már az 1848-as forradalom és szabadságharc évfordulóján. A 2024-es sem volt másként! Orbán Viktor, mint egykoron Petői Sándor a Nemzeti Múzeum előtt tartotta meg szokásos ünnepi beszédét. Magyarország miniszterelnökét hatalmas tapsal fogadta a Múzeumkertben összegyűlt tömeg

„A magyar forradalom nem romboló, hanem építő” 

1848 márciusában Európa lángokban állt. Vér folyt a fővárosok utcáin, Bécsben barikádokon harcoltak. Mit csináltak a magyarok? Verset írtunk. 12 pontot szerkesztettünk. Átsétáltunk Pestről Budára - az volt az első Békemenetünk. Puskalövések nélkül kiszabadítottuk a politikai foglyokat. (...) És estére győztünk. Napra pontosan 9 hónapra rá megszületett Petőfi Zoltán” - kezdte meg ünnepi beszédét Orbán Viktor. 

Mint kihangsúlyozta a forradalom kapcsán, ha magyar fiatalok csinálják: nem halál, hanem élet fakad. Hozzátette: 

A magyar forradalom nem romboló, hanem építő. 

Március 15. - Állami díszünnepség a Múzeumkertben, Orbán Viktor
Orbán Viktor miniszterelnök az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 176. évfordulója alkalmából tartott állami díszünnepségen a Múzeumkertben 2024. március 15-én. / Fotó: MTI - Koszticsák Szilárd

Nem az a kérdés, milyen világot hagyunk a gyerekeinkre, hanem, hogy milyen gyerekeket hagyunk a világra, valójában ezen múlik minden - hívta fel a figyelmet a kormányfő. Orbán Viktor szerint 1848-ban is ezen múlt minden. 176 évvel ezelőtt csak azért álltak ki a haza szabadsága mellett a magyarok, mert a forradalmi hősök szülei hazájukat szerető fiakat hagytak a világra - tette hozzá. 

A márciusi ifjak szülei tudták, hogy haza csak addig van, amíg van aki szeresse. A magyar haza örökös fenyegetettség árnyékáéban él

A magyar hazát csak a szívek ereje, és a polgárok szeretete tartja fenn - mondta a kormányfő. 

A nyugati világban emberek milliói gondolják azt, hogy a semmiből jönnek, és a semmibe mennek, és ezért nincsenek tekintettel semmire és senkire. 

Háborúkat robbantanak ki, és semmibe veszik a holtakat, és megfosztják jogaiktól a meg sem születetteket. Mi magyarok másképpen akarunk élni - tette hozzá. 

Március 15. - Állami díszünnepség a Múzeumkertben, Orbán Viktor
Fotó: AFP

Orbán Viktor: A legnagyobb dolog, ami megtörténhet velünk, hogy magyarnak születünk

Bennünket nem tesz szabaddá, ha mindenki azt csinálja amit akar - mondta Orbán. Olyan hazát akarunk építeni, ahol nincs a fejünk felett háziúr. A legnagyobb dolog, ami megtörténhet velünk, hogy magyarnak születünk - mondta a kormányfő. 

A nyugati világban azt gondolják, hogy az ember csak úgy van, ő dönti el, hogy fiú lesz-e, vagy lány. A haza pedig csak működési terület. Mi magyarok ebben nem hiszünk.

 Ha egyedül állsz a világban, akkor nem szabad vagy, hanem magányos - tette hozzá. 

Mi magyarok társak vagyunk, ezt kiáltották a magyarok 1848-ban, honfitársak vagyunk. 

Március 15. - Állami díszünnepség a Múzeumkertben
Ünnepi műsor az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 176. évfordulója alkalmából tartott állami díszünnepségen a Múzeumkertben 2024. március 15-én. / Fotó: Máthé Zoltán

A magyarok nem „követ törnek”, hanem „katedrálist építenek”

„Negyven nemzedék építőköveiből emelkedik a magyar katedrális. Nagyjaink harcoltak azért, hogy ma itt lehessünk. 1848 hősei látták a katedrálist” - tette hozzá. 

Rabság, vagy szabadság, legelőször erre kell válaszolnunk - mondta Orbán Viktor. Ma is így van ez. Vágyakozunk a csendes, és nyugodt élt örömei után - tette hozzá. 

Európa ma nem csendes, hanem egyre hangossabb. Európa népei ma Brüsszeltől féltik a szabadságukat, és olyanra akarnak minket ránk káényszeríteni, ami a magyar szellem számára kárhozatos és idegen. 

Be akarnak minket préselni egy háborúba, migránsokat akarnak betelepíteni, és át akarják formálni a gyermekeinket. Mindezt azonban mi nem hagyjuk nekik - hangsúlyozta a kormányfő. Brüsszel nem az első birodalom, amely szemet vetett Magyarországra - tette hozzá. 

Az elmúlt 500 évben minden birodalom belátta, hogy elnyomással, zsarolással, erőszakkal, Bach-huszárokkal, pufajkásokkal velünk nem megy semmire. Mi vagyunk a bot a kerék között, és mi vagyunk az a Dávid, akiket jobb, ha elkerül a Góliát.

ORBÁN Viktor
Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 176. évfordulója alkalmából tartott állami díszünnepségen a Múzeumkertben 2024. március 15-én. / Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

Nincs más választásunk: el kell foglalnunk Brüsszelt

Orbán Viktor szerint Bécsben, Moszkvában, és Sztambulban is rájöttek arra, hogy azzal jár a legjobban, ha békén hagy minket. A kiegyezéssel megmutattuk, ha megkapjuk a tiszteletet, akkor megadjuk ami jár a másiknak. Úgy tűnik, egyedül Brüsszel nem akarja megérteni ezt, és ezért ha meg akarjuk őrizni Magyarország szabadságát és szuverenitását, akkor el kell foglalnunk Brüsszelt - mondta a kormányfő. 

Most Brüsszelig fogunk menetelni, és mi magunk fogjuk megcsinálni a változást az unióban. 

ORBÁN Viktor
Orbán Viktor miniszterelnök az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 176. évfordulója alkalmából tartott állami díszünnepségen a Múzeumkertben 2024. március 15-én. / Fotó: Máthé Zoltán

Sorsfordító év év lesz az idei

Itt az ideje, hogy a helytartónács Brüsszelben is reszketni méltóztassék. Nem fogadjuk el, hogy Brüsszel szembefordult az emberekkel, adósrabszolgákká tegyék a gyerekeinket, és háborúba vigyék az embereket.

Orbán Viktor közölte, hogy mi ismerjük a háborút. Egy emberöltő és nemzedék élete ment rá a legutoló háborúra, így nem kérünk a háborúból. Ideje, hogy helyreállítsuk az európai emberek önérzetét és önbecsülését. Nem vagyunk egyedül, a szlovákok lábrakaptak, a csehek ébredeznek, fellázadtak az amerikaiak is. Sorsfordító év lesz az idei. Az év végére mi leszünk a többség a nyugati világban - mondta a kormányfő. 

Szuverenista fordulat előtt állunk Amerikában és Európában, helyreállhat a normális élet, és a nyugati nemzetek nagy korszaka nyílhat meg. 
Orbán Viktor szerint azoknak az árulók sorsa jut, akik Brüsszelben áskálódnak Magyarország ellen. Az árulót nem ismertük soha - idézte a kormányfő Szabó Magdát. 

„Az igazság oldalán állsz, vagy a globális bégetők oldalán állsz? Háború, vagy béke? Június 9-én itt az európai választás, és döntened kell.”

Megkapjuk a választ, hogy milyen gyerekeket hagytunk maguk után június 9-én zárta a beszédét a kormányfő 

- zárta ünnepi beszédét Orbán Viktor. 

Íme Orbán Viktor beszédének lényege, pár percben összefoglalva:

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Elképesztő dráma: így mentették meg a tűzoltók a Szabadság hídról leugrani készülő nő életét

origo.hu

Megszólalt a Bőnyben megkéselt diák édesanyja - ezt mondta a támadóról

borsonline.hu

„Összejöttek a hátam mögött” – kitálalt a megcsalt vőlegény Marics Peti és Binhky románcáról

mandiner.hu

„Hogy nem sül le a bőr a pofájukról?!” – így fogadták a lengyelek az ukránok legújabb ötletét

ripost.hu

Íme a négy legintelligensebb csillagjegy – Te köztük vagy?

hirtv.hu

Itt a bizonyíték: Niedermüller Péter valóban a saját veje, Horn Gábor üzleti köreit látta el sokmilliós megbízással

origo.hu

Összeverték Németh Kristófot, kihívták a rendőrséget

ripost.hu

„Fénysugár marad” - Nincs több titok, szakértő elemezte Katalin hercegné viselkedését

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

magyarnemzet.hu

Cseh Katalin budapesti városokról beszél, belezavarodott a mondanivalójába + videó

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Az intézkedő rendőr szerint Magyar Péter autós ámokfutásba kezdett, de végig agresszív, fenyegető és megfélemlítő volt

INSIDER

Látványos számok mutatják, mennyit változott az életünk 2010 óta

INSIDER

Itt a friss jelentés: továbbra is gátlástalanul hamisítják a mézet!

INSIDER

Kiderült az igazság: Karácsony ígéreteinek kétharmada nem teljesült

INSIDER

A szüleink még emlékeznek rá: így vásároltunk régen, a szupermarketek előtt

INSIDER

Újra akcióban a banki csalók: ezek az ügyfelek érintettek

INSIDER

Megrohamozták az emberek Orbán Viktort: Kaposváron is mindenki vele akart fotózkodni

INSIDER

Dráma Debrecenben: balesetet szenvedett, leállt az erősen vérző férfi szíve