Létrehozva: 2024.03.24.

Mennyibe kerül egy kétszobás lakás biztosítása? - meg fogsz lepődni a havidíjon

Idén márciusban változtak a biztosítások díjszabásai. A Ripost utánajárt emelkedni fog-e egy átlagosnak mondható, kétszobás lakás biztosításának a díja.

Szerző Oszlányi Gyöngyvér

Március vége felé járunk, így már csak néhány nap van hátra az otthonbiztosításunk ügyeinek intézésére. Ha nincsen azért, ha van akkor azért érdemes tájékozódni a piacon, hátha találunk kedvezőbb díjcsomagot, amiért érdemes váltani. Ezt még most márciusban soron kívül megtehetjük, mivel a Nemzetgazdasági Minisztérium egy hónapos felmondási lehetőséget ad azoknak, akik váltani szeretnének biztosítót és így nem kell várni az évfordulóra.

A Ripost most kiszámolta mennyibe is kerül egy átlagos kétszobás 60 nm-es lakás biztosítása, ha most kötne bárki is a váltással.

A biztosítási díjakat természetesen könnyen megtalálhatja bárki online,  az internet számos oldalt kínál azonnali kalkulációra. Mi, saját számításunkkal utánanéztünk, hogy mennyibe is kerül egy család otthonának a biztosítása és megéri-e új biztosítást kötni.

Real,Estate,Brokerage,Agent,Deliver,A,Sample,Of,A,Model
A biztosítótársaságok online és személyesen is kiszámolják mennyibe kerül egy otthon éves biztosítása. Fotó: ARMMY PICCA

Nézzük milyen díjakat kaptunk!

Kalkulációnkban egy kétgyermekes négyfős család 60 nm-es otthonát vettük alapul. A számításnál egy Budapesten található társasházi lakás biztosításának díjait hasonlítottuk össze egy vidéki szintén hasonló méretű családi házzal.

A kapott kalkuláció alapján elmondhatjuk, hogy a legismertebb biztosítótársaságok figyelnek egymásra és az átlagos alapkonstrukciójú csomagjaik díjait és feltételeket egymáshoz igazították.  Átlagosan évi 23 ezer és 34 ezer forint között van éves szinten egy otthonbiztosítás, ahol nemcsak az ingatlan, hanem ingóságfedezetre is érvényes csomagról van szó. Az alapkonstrukcióban ezek a díjak az ingatlanfedezetet és ingóságot is védik és az átlago s káresemények esetén fizetnek.

A legolcsóbb díjat a Genertel adta, évi 23,563 Ft-al, ami kevesebb mint kétezer forint havi díjat jelent egy családnak. Ezt követi az Allianz Biztosító Otthonom csomagja 25,679 Ft éves díjjal, a 2,140 forintos havi díj szintén nem megterhelő. Mindent összevetve havi ötezer forint alatt megúszható lakásunk biztonsága és bármi történik az ingóságban keletkezett kárt is fizetik tíz millió forint körüli összegig.

Ugyanez, egy vidéki kis ház esetében még kedvezőbbnek tűnik. A legolcsóbb kötést a KÖBE biztosítja 13,870 Ft-al, ami havi 1,155 forint díjfizetéssel megúszható. Itt viszont a ház kisebb mérete miatt alacsonyabb fedezeti összeggel számoltak a biztosítók, viszont az ingóságot változatlanul tíz millióban határozták meg. A K&H-ról tudható, hogy díjaikat az átlagigények alapján határozzák meg, tudván mi a lélektani határ egy biztosítás megkötésénél. Ezért húszezer forint alatt maradtak és az éves díjszabásuk 19,763 Ft. A Magyar Posta Biztosító Zrt. is megmarad a realitások talaján. Náluk 20,227 Ft-ért köthető a Postabiztos otthon csomagjuk.  Nagyobb ugrás a díjak tekintetében az Allianznál és a Generalinál tapasztalható. Az otthonbiztosításuk átlagosan 33 ezer - 35,912 Ft között vannak.

Considering,Buying,A,Home,,Investing,In,Real,Estate.,Broker,Signs
Az otthon biztonsága érdekében javasolt a lakásbiztosítás. Fotó: THICHA SATAPITANON

Természetesen a mostani kalkulációnk nem teljeskörű és nem minden biztosítótársaság csomagjait vettük górcső alá. A célunk az, hogy lássuk nem nagy költség az hogy az otthonunk biztonságban legyen és megéri a havi párezer forintos kiadás, hogy ha kár ér minket, azt ne saját zsebből kelljen kifizetni.

A lényeg, hogy mindenképpen kössünk lakásbiztosítást amennyiben nincsen és legyünk képben mi történik káresemény idején és biztosításunk fedezi-e a kárt.

 

Szerző Oszlányi Gyöngyvér

Ez is érdekelhet

origo.hu

Anne Heche hatalmas adósságot hagyott hátra rejtélyes halála után

origo.hu

Újabb árcsökkenés jön a hazai benzinkutakon

metropol.hu

Próbáld ki tudásod és érettségizz velünk!

mandiner.hu

Megvan Magyar Péter pártjának első fővárosi jelöltje, Karácsony Gergely és Kunhalmi Ágnes egyből reagált

ripost.hu

"Élettelenül fekszik" - Elhunyt a profi sportoló kisbabája, szívszaggató sorokkal búcsúzik

mandiner.hu

Puzsér: Magyar Péter elkezdte lecsapolni a Gyurcsány vezette ellenzéki mocsarat

origo.hu

Elképesztő titkokat osztott meg Szabó Zsófi

mindmegette.hu

A 13 leggyorsabb ebédrecept hétvégére, hogy ne strázsálj a konyhában

ripost.hu

Pénzeső májusban, ez a 4 csillagjegy már nyithatja a pénztárcáját

hirtv.hu

Íme, a YouTube-on letiltott CPAC-beszéd

ripost.hu

Újabb lehetetlen teszt, az emberek 1 százalékába tartozol, ha sikerül

travelo.hu

A természet és a történelem csodája Horvátországban (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Magyar Péter egyértelműen a baloldal mellé állt

INSIDER

„A rémálmom vált valóra” - Nyoma veszett az eltűntkereső Laci gyermekkori barátjának

INSIDER

Az intézkedő rendőr szerint Magyar Péter autós ámokfutásba kezdett, de végig agresszív, fenyegető és megfélemlítő volt

INSIDER

Látványos számok mutatják, mennyit változott az életünk 2010 óta

INSIDER

Egy kétéves kislányt zártak az autóba Nyíregyházán, eszméletlenül húzták ki

INSIDER

Az orvosok szörnyű jóslata: 9 évet él már csak a hetedik osztályos Krisztián

INSIDER

Egy gyönyörű, fiatal lányt keres a rendőrség: nem láttad véletlen Laurát?

INSIDER

Hányingerkeltő: A Nébih azonnal bezárta a II. kerületi éttermet, olyan meghökkentő állapotok uralkodtak – Videó