INSIDER

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.02.26.
Módosítva: 2024.02.26.

Karácsony próbálja mismásolni botrányait, de a "levágásra ítélt pulykákat" nehéz lesz átvernie

Kampányüzemmódba kapcsolt a főpolgármester, tüntetésről tüntetésre sétál, sok mindenről beszél, csak a saját botrányairól nem.

Karácsony Gergely minden olyan ügyben szívesen emeli fel a szavát, amiről úgy gondolja, hogy sikerül elterelnie a botrányairól a figyelmet. A főpolgármester ma már nem akar emlékezni arra, hogyan finanszírozták "mikroadományokkal" választási kampányát. Arról pedig, hogy ez ügyben vizsgálatot kezdeményezne eszébe sem jut.

Kampányüzemmódba kapcsolt a főpolgármester, sok mindenről van véleménye, de a botrányairól inkább hallgat -Fotó: Mirkó István / Magyar Nemzet

A botrány azután robbant ki, hogy a Nemzeti Információs Központ (NIK) által az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottsága számára a 2022-es választások külföldi befolyásolásáról készített összefoglaló anyaga szerint Karácsony Gergely párbeszédes párttársa, Perjés Gábor 2021 augusztusa és 2022 szeptembere között tizenkilenc alkalommal 506 millió forintot fizetett be az általa vezetett, a főpolgármester által alapított 99 Mozgalom számlájára. A pénzek több mint négyötöde külföldi pénznemben, euróban és fontban érkezett a mozgalomhoz. A NAV mindezek miatt költségvetési csalás, pénzmosás, illetve az OTP feljelentése alapján hamis magánokirat felhasználása miatt is eljárást indított.

A minap azért kampányolt Karácsony, hogy az új köztársasági elnök személyéről ne a parlament döntsön, hanem bízzák azt a választókra. Azokra a választókra, akiknek véleményét a BKV-s járatritkítások ügyében a BKK-főnöke feleslegesnek ítélte kikérni, hiszen a pulykákat sem kérdezik meg arról hálaadáskor, hogy levágják-e őket.

Mint ismert, a főváros januárban egyik napról a másikra 53 közlekedési járat ritkítását jelentette be, minden előzetes felmérés nélkül. Karácsony először tagadta, hogy járatritkítás történt volna, majd elismerte, valóban volt járatritkítás. A botrány elérte Walter Katalint, a BKK vezetőjét is, aki a főpolgármesterhez hasonlóan elhallgatta a járatritkítást, majd elismerte, hogy a döntés nem volt megfelelően előkészítve, és figyelmen kívül hagyták az utasok véleményét, de az olyan lenne, mintha hálaadás előtt megkérdeznék a vágásérett pulykát, hogy mi legyen vele. A BKK-vezér be is adta felmondását, amit Karácsony Gergely nem fogadott el.

A főpolgármester szerint a Fővárosi Önkormányzatnak a Lánchíd-botrány néven elhíresült ügyben sincs vizsgálni valója. Az már korábban kiderült, hogy a jókora csúszással induló hídfelújítás a Tarlós István idején előkészített közbeszerzéshez képest ötmilliárd forinttal drágábban valósul meg, az viszont új fejlemény, hogy a hírek szerint 1,4 milliárd forint kerülhetett a Lánchíd-felújítást végző cégtől egy számlagyárügy gyanúsítottjának cégéhez.

Karácsonyt az említett apróságok nem érdeklik. Fontosabb feladatai vannak. Együtt védi a veszélybe került demokráciát Gyurcsány Ferenccel, az elítélt Varju Lászlóval, Fekete-Győr Andrással, akik lassan már az ellenállás hőseiként tündökölnek, de parlamenti mandátumukról nem hajlandóak lemondani.

 

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Átszakították a libegő kötélpályáját, heten haltak meg

origo.hu

Megremeg a világ Putyin váratlan videója miatt

borsonline.hu

Ha ezt a három jelet tapasztalod, ideje kilépned a párkapcsolatodból

hirtv.hu

Lehet találgatni: beteg vagy egészséges Putyin?

ripost.hu

Durván betámadták a kommentelők a bikinis Molnár Andit

mandiner.hu

Van az orosz bombázások kapcsán valami, ami az utóbbi 110 év során bizonyítást nyert

ripost.hu

Elnyílt a tulipánod? Mutatjuk, mit kell tenned a hagymával

astronet.hu

Heti szerelmi horoszkóp 2024. április 13-19.: Most semmivel sem kellene kapkodni

life.hu

A vashiány és a vas pótlása (hirdetés)

ripost.hu

A Házasság első látásra Petrája kitálalt: „az egész stáb engem vigasztalt”

ripost.hu

„Hű, de taplón beszél” — új szerelme miatt féltik Berki Mazsit

lapcentrum.hu

A fenntarthatóság most duplán kifizetődő, ugyanis a digitális Mandinerrel most elektromos rollert lehet nyerni!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Okosan intéztük a bevásárlást, mutatjuk, hogyan spórolhatsz te is pár ezer forintot!

INSIDER

Orbán Viktortól lop Magyar Péter: Orbán mondataiból rakta össze beszédét a baloldal új messiása

INSIDER

Európai szinten is egyedülálló segítséget nyújt a kormány a magyar gazdáknak

INSIDER

Itt vannak a kormány legújabb döntései

INSIDER

Karácsonyék nem érdemelnek még egy esélyt

INSIDER

Nagy a baj: egyetlen táskával, idősotthonból tűnt el Marika néni Tatabányán

INSIDER

Elsült a fegyver, barátját ölte meg egy férfi Komádiban

INSIDER

„Örülünk neki, hogy ilyen jó idő van” - tulipánok között élvezte a napsütést a gyógyíthatatlan beteg Karola