Magyar Péter őrjöngve, káromkodva támadt egy templomi menetre

POLITIK
POLITIK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.01.27.

Helyén maradhat az utasokat alázó BKK-vezér

Szerinte az utasok vágásérett pulykák..

A botrány ellenére nem váltja le a BKK vezérigazgatóját Karácsony Gergely. Walter Katalin azután ajánlotta fel a lemondását, hogy egy csütörtöki sajtóbeszélgetésen a járatritkításokkal kapcsolatban azt mondta: az utasokat ebbe a folyamatba nehéz lett volna bevonni, mert az olyan, mintha hálaadás előtt megkérdeznék a pulykát, hogy mi legyen vele. Közben egy hét alatt elbukott az 53 járatot érintő ritkítás, amelyet Karácsony Gergely pénteken már „nagyon-nagyon apró módosításnak” nevezett.

Egy hetet ért meg a fővárosi fenntartású Budapesti Közlekedési Központ járatritkítása és máris megbukott. Karácsony Gergely ugyanis visszavonatta azt Walter Katalinnal, a cég vezérigazgatójával.

A főpolgármester tette ezt annak ellenére, hogy egy hete még azt állította: nem a járatok számát csökkentették, csupán hozzáigazítottak 53 vonalon a busz, villamos és trolijáratokat az emberek otthoni munkavégzési gyakorlatához.

„Nem értek vele egyet, mert nagyon sok az utas és meggondolatlan lépés volt” – mondta egy utas a járatritkításról.

A korlátozást kezdetektől fogva bírálták a budapesti tömegközlekedést használók és a szakmai szervezetek is

– mindhiába. A BKK pedig kisebb finomhangolások mellett ugyan, de fenn akarta tartani a menetrend módosítást.

A titokban tervezett ritkítást azonban a cég vezérigazgatójának egy háttérbeszélgetésen elhangzott sértő kiszólása borította. Walter Katalin ugyanis – még a balliberális Népszava szóhasználata szerint is –

„vágásérett pulykákhoz hasonlította az utasokat”.

A vezérigazgató a 24.hu tudósítása szerint az eseményen azt mondta, idézzük: az utasokat ebbe a folyamatba nehéz lett volna bevonni, mert az olyan, mintha

„hálaadás előtt megkérdeznék a pulykát, hogy mi legyen vele.”

A minősítés óriási felháborodást váltott ki. A fővárosi Fidesz-KDNP frakcióvezetője, Wintermantel Zsolt közösségi oldalán azt írta: a főpolgármester nem engedheti meg, hogy ilyen embert a posztján hagy, vagy ha igen, akkor az olyan, mintha ezeket a szavakat Karácsony Gergely mondta volna.

Vitézy Dávid pedig – akit az LMP jelölne Karácsony Gergely ellen az önkormányzati választáson – úgy fogalmazott: egész egyszerűen fel sem foghatom, hogy egy utasok milliót szállító közszolgáltató első számú vezetőjének szájából, hogy hangozhat el egy ilyen mondat.

De Ungár Péter, a zöldpárt társelnöke is kifakadt, távozásra szólítva fel Waltert.

Karácsony Gergely azonban megvédte a BKK-vezért.

„Én nagyon határozottan arra kértem vezérigazgató asszonyt, hogy folytassa a munkáját” – jelentette be Karácsony Gergely.

A főpolgármester az általa nagyon aprónak nevezett járatritkítás megszüntetésének kimagyarázásában végül odáig ment, hogy politikai riválisait tette felelőssé, amiért a közösségi közlekedést jelentősen befolyásoló intézkedés kommunikációja – ahogy fogalmazott az Inforádióban – félrement.

„Ne tudják a politikai szereplők azt a hamis látszatot kelteni, mintha Budapesten csökkennének a közösségi közlekedési kapacitások, hiszen éppen azon dolgozunk, hogy ezeket növelni tudjuk, ezért azt gondolom, hogy ezt az egyébként nagyon-nagyon apró módosítást vonjuk vissza, mert az ügynek sajnos nagyobb lett a füstje, mint a lángja” – mondta a főpolgármester.

„Mit vont vissza Karácsony Gergely? – ezt kérdezte a főpolgármestertől közösségi oldalán a fővárosi Fidesz, amely megosztotta a főpolgármester korábbi nyilatkozatát arról, hogy szerinte nincs járatritkítás. A Fidesz azt is kérdezte:

Karácsony Gergely már azt sem tudja, hol van, vagy eltévedt a saját hazugságában?

A fővárosi Fidesz-KDNP azt is írta:

Gyurcsány és Bajnai emberét nem merte Karácsony Gergely elmozdítani.

Wintermantel Zsolt szerint így az utasokat levágás előtti pulykához hasonlító Walter Katalin a helyén maradhat.

A fővárosiaknak pedig azt üzente: Jobb ha tudod, ha Karácsonyt választod, Gyurcsányt kapod!

Bocsánatot kért a BKK vezérigazgatója az utasoktól, amiért ritkították a tömegközlekedési járatokat. Ezzel tulajdonképpen elismerte, hogy ez az utasokkal szembeni barátságtalan lépés volt. Karácsony Gergely azonban ugyanezt nem tette meg. Egy péntek esti televíziós interjúban ehelyett magyarázkodni próbált. Mint ismeretes, a balliberális városvezetés egyik napról a másikra, előzetes értesítés, valamint társadalmi egyeztetés nélkül ritkított meg több mint 50 járatot.

A péntek délutáni csúcsban is óriási volt a tumultus az 1-es villamos népligeti megállójában. Az utasok alig fértek fel a tömött járatokra.

Péntek reggel szembesültek a budapestiek azzal, hogy a megszokottnál ritkábban jön több fővárosi üzemeltetésű tömegközlekedési járat.

A fővárosi fenntartású Budapesti Közlekedési Központ egyik napról a másikra ritkított 53 járatot. Vagyis mostantól egyes trolibusz, villamos és buszjáratok a megszokottnál ritkábban járnak pénteken és hétfőn csúcsidőben.

Karácsony Gergely szerint nem volt járatritkítás Budapesten, csak átszervezés

– legalábbis ezt állította az ATV-ben a balliberális főpolgármester, majd nem sokkal később bevallotta: valóban volt járatritkítás.

„Sokkal hamarabb és látványosabban kellett volna kommunikálni a járatritkításokról” – ismerte be a BKK vezérigazgatója. Walter Katalin az ATV-nek azt mondta: hibáztak és elnézést kér a zsúfolt járművekről lemaradó utasoktól.

 

„Ez már kommentálhatatlan, felháborító és gusztustalan. A ritkítás maga is, de az egész sunyi eljárás amit előadtak. Itt fejeknek kell hullani” – ezt közösségi oldalán írta a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület, akik szerint a konzekvenciát főpolgármesteri szinten kell levonni. Az egyesület azt írta: a BKK többször, inkorrekt módon átírta a saját közleményét és sokkal több buszjáratot, valamint rengeteg villamos- és trolibuszjáratot is bedobott a járatritkításba.

A döntés miatt a főpolgármester már csütörtökön magyarázkodott. Karácsony Gergely a közösségi oldalon azt írta: a csökkentett járatszámra szerinte azért van szükség, mert a korábbinál sokkal elterjedtebb az otthoni munkavégzés, ami miatt az átlagosnál kevesebben utaznak hétfőn és pénteken.

Karácsony Gergely nem vesz tudomást a valóságról és csak a szavak és látszatintézkedések szintjén foglalkozik a budapestiek sorsával – erről a Pesti Srácok újságírója beszélt az M1-en. Dezse Balázs szerint a balliberális főpolgármester hibát hibára halmoz, de ezt nem hajlandó beismerni.

„Ő a nép egyszerű gyermekeként szeret tetszelegni, na most a nép egyszerű gyermekének egy nagyon becsülendő tulajdonsága, hogy ha hibázik azt el tudja ismerni és megpróbálja azt a hibát a legjobb tudása szerint korrigálni. Karácsony Gergely ezt soha nem teszi meg” – mondta.

Dezse Balázs hozzátette: Karácsony Gergely inkább bujkál az újságírók elől, minthogy szembe kelljen néznie azzal, hogy a 2019-es kampányígéreteiből szinte semmi sem valósult meg.

Pillanatok alatt hatalmas botrány lett a BKK vezérigazgatójának  kijelentéséből. Walter Katalin egy sajtóbeszélgetésen a járatritkításokkal kapcsolatban ugyanis azt mondta: az utasokat ebbe a folyamatba nehéz lett volna bevonni, mert az olyan, mintha hálaadás előtt megkérdeznék a pulykát, hogy mi legyen vele. A vezérigazgatót többen is lemondásra szólították fel. Walter Katalin bocsánatot kért és fel is ajánlotta a lemondását a főpolgármesternek, de Karácsony Gergely nem fogadta el, és arra kérte, állítsák vissza a ritkítás előtti menetrendet.

„Nem értek vele egyet, mert nagyon sok az utas és meggondolatlan lépés volt…” – így kommentálta az egyik utas a fejleményeket.

A fővárosi fenntartású Budapesti Közlekedési Központ

egyik napról a másikra 53 járatot ritkított a múlt héten.

A megváltozott várakozási idővel sokan akkor szembesültek, amikor nem jött a megszokott időben a várt busz, villamos vagy trolibusz.

Sajnálom nyilván, mert az iskolába és a munkába járás miatt is nagyon fontos a tömegközlekedés –  mondta egy másik utas.

Karácsony Gergely szinte azonnal magyarázkodásba kezdett. Először a közösségi oldalán írta azt a főpolgármester, hogy a csökkentett járatszámot az otthoni munkavégzés elterjedése és az átlagosnál kevesebb utas indokolta. Majd az ATV-ben próbálta tagadni az átszervezést.

A BKK vezérigazgatója viszont rácáfolt főnökére. Walter Katalin ugyanis egy bocsánatkéréssel intézte el az egyeztetések nélküli menetrend módosítást, ami

a szakmai szervezeteknél is kiverte a biztosítékot.

A fővárosi tömegközlekedési cég vezetője azonban egy csütörtöki háttérbeszélgetésen már úgy fogalmazott: nincs semmi borzasztó a járatritkításokban, de lesz finomhangolás – tudósított a balliberális 24.hu. A lap beszámolójában idézett is Walter Katalintól: az utasokat ebbe a folyamatba nehéz lett volna bevonni, mert az olyan, mintha

„hálaadás előtt megkérdeznék a pulykát, hogy mi legyen vele.”

A BKK-vezér szavai felkorbácsolták a fővárosban amúgy sem túl nyugodt politikai indulatokat.

Először Wintermantel Zsolt fakadt ki közösségi oldalán. A fővárosi Fidesz–KDNP frakcióvezetője úgy fogalmazott: „ha Walter Katalin ma nem mond le, holnap Karácsony Gergelynek kell felmenteni őt.” Hozzátette: „a főpolgármester nem engedheti meg, hogy ilyen embert a posztján hagy, vagy ha igen, akkor az olyan, mintha ezeket a szavakat Karácsony Gergely mondta volna.”

„A budapestiek nem vágásérett pulykák,

akik jobban teszik, ha beletörődnek a sorsukba, mert jön a hálaadás – vagy épp ezúttal a járatritkítás” – fakadt ki Vitézy Dávid, akit az LMP jelölne Karácsony Gergely ellen az önkormányzati választáson.

Az egykori közlekedési államtitkár hozzátette: „Egészen egyszerűen fel sem foghatom, hogy egy utasok millióit szállító közszolgáltató első számú vezetőjének szájából hogy hangozhat el egy ilyen mondat”.

„Kétféle BKK vezér mond ilyet a budapesti közlekedőkről: aki beadta a lemondását, és aki éppen úton van beadni a lemondását” – ezt pedig már az LMP társelnöke, Ungár Péter fogalmazta meg a Facebookon, sürgetve ezzel Walter Katalin azonnali távozását, de követelte a járatritkítások visszavonását is.

De Karácsony Gergely a tiltakozások ellenére megtartja posztján Walter Katalint, ugyanis

„kiváló szakmai munkája” miatt nem fogadta el a lemondását

– tudatta a közösségi oldalán a főpolgármester.

A BKK-vezér pedig azonnal magyarázkodott. Walter Katalin a cég közösségi oldalán először bocsánatot kért a kijelentéséért, majd magyarázkodni kezdett. Azt írta: „Fájdalmas számomra, hogy egy kontextusából kiragadott mondat az említett politikai kampányban olyan értelmezést kapott, amellyel pont azokat sértheti meg, akikért nap, mint nap dolgozom”.

 

 

origo.hu

Poloska Péter a Mónika show-ban! - itt vannak a legújabb Magyar Péter-mémek

ripost.hu

Álmukból felverve menekítik az embereket Csepelen, felcsaptak a hatalmas lángok

borsonline.hu

Meghúzta a vonalat Vilmos herceg, ezt tiltotta meg Katalinnak

hirtv.hu

Micsoda felvételek! Csikósok vágtáztak a Tour de Hongrie versenyzőinek oldalán + videó

ripost.hu

Kiakadt Kőgazdag Aurél: nem engedik érettségizni

vg.hu

Szomorú felvételek: egykori Malév-gép szenvedett balesetet Afrikában

ripost.hu

Ezeknek a csillagjegyeknek szerelmet hoz a nyár, igy készülj fel!

mindmegette.hu

Patkánydarabokat találtak a szeletelt kenyérben: több, mint 100 ezer csomaggal hívtak vissza

metropol.hu

Korrupció és trükközés: Karácsony rekordot döntött, számtalan nyomozás folyik fővárosi ügyekben

videa.hu

Malpura, joghurtos fánkocskák: hűsítő, gyümölcsös desszert -receptvideó ( hirdetés)

life.hu

Bármi legyen az oka, kezelni kell (hirdetés)

ripost.hu

Ennek a 4 csillagjegynek a legtisztább a szíve!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Magyar Péter őrjöngve, káromkodva támadt egy templomi menetre

POLITIK

Meglepően őszintén beszélt egy ukrán tábornok

POLITIK

Nyugati katonák Ukrajnában? Megszólalt a NATO-főtitkár és az orosz kémfőnök

POLITIK

Letartóztatták a budapesti Antifa-támadás újabb német gyanúsítottját

POLITIK

Karácsony ki akarja tiltani a 10 évnél idősebb kocsikat Pestről

POLITIK

Hatalmas offenzívára készülnek az oroszok

POLITIK

Miért akarnak a nyugat-európaiak Ukrajnában meghalni?

POLITIK

Újabb olasz intézkedések az illegális migráció ellen