Orbán Balázs Magyar Péternek: A futtatóid döntenek rólad!

POLITIK
Létrehozva: 2024.01.12.

„Úgy éreztem, nincs más kiút, csak, ha eldobom magamtól az életemet” – Könnyek között mesélt szívszorító gyerekkoráról Reni

Az élet nem kímélte a fiatal hölgyet, ő mégis úgy érzi, a rengeteg nehézség csak hozzásegítette ahhoz, hogy másoknak erőt adhasson.

Szerző Perusza Eszter

A harmincöt éves, debreceni születésű Renátának nem indult egyszerűen az élete, a nehézségek pedig évről-évre csak tovább gyűrűztek. Házasságon kívüli, szeretői kapcsolat gyümölcseként jött világra a lány, édesanyja pedig nem tehetett mást: a kórházban hagyta az újszülöttet.

Reni élete lassan, de biztosan révbe ér Fotó: Olvasói

Renáta még egy éves sem volt, amikor egy gyermektelen pár örökbe fogadta. A fiatal hölgy korai gyermekkorára szívesen emlékszik vissza: rendkívül jó volt a kapcsolata nevelőszüleivel, anyukájával rendszeresen megbeszélték, mi történt aznap az iskolában. Egy ilyen alkalommal tudta meg Reni, hogy a család örökbe fogadta.

Anyu szokás szerint megkérdezte, mit játszottunk aznap, én pedig elmeséltem neki, hogy alsósként tanítás után babáztunk: az én babám nem a sajátom volt, mégis úgy csináltam, mintha az édesanyja lennék. Anyukám ekkor kapott az alkalmon és elmagyarázta, az én esetemben is ez történt, majd hozzátette, ettől függetlenül éppen úgy szeret, mintha ő szült volna

- emlékszik vissza a hölgy, majd hozzáteszi: legbelül mindig is érezte, nem vér szerinti gyermeke örökbefogadóinak. A kezdeti boldogságot hamar beárnyékolta egy szörnyűség: a lány nevelőapja tragikus hirtelenséggel elhunyt. Özvegyen maradt anyukája ezután új párra talált, életük pedig ekkor indult el a lejtőn.

Anyu párja egy agresszív vadállat volt. Rendszeressé váltak a bántalmazások, testi és lelki formában egyaránt. Anyukám tanárnőként dolgozott, de előfordult, hogy hetekig nem volt képes munkába menni, olyan sérülései lettek a verekedés következtében.

Reni innentől fogva teljesen bezárkózott és felépített magának egy saját világot, ahová bármikor elmenekülhetett a bántalmazó férfi elől. Különböző történeteket talált ki, hogy csökkentse félelmét és fájdalmát. Ezekből a történetekből később olyan hazugságspirál kerekedett, amiből a lány képtelen volt kikecmeregni.

Többször előfordult, hogy azt hazudtam otthon, különórára, korrepetálásra járok, közben pedig az iskola folyosóján ültem és reszkettem és azt kívántam, bár ne kellene soha többé hazamennem.

Brutális nevelőapja halála után sem szabadult meg a kínoktól a lány: súlyos szorongás, depresszió és egyre sötétebb kényszergondolatok kínozták, néhány évvel ezelőtt pedig úgy döntött: beveszi az otthon fellelhető összes szorongásoldót, hogy véget vessen szenvedésének.

Lepergett előttem az elmúlt harminc év filmje, de csak sötétséget láttam mindenhol. Úgy éreztem, nincs más kiút, csak, ha eldobom magamtól az életemet

- meséli elcsukló hangon Renáta. Hosszú és nehéz hónapok vártak a lányra, de úgy döntött, kezébe veszi az életét és megengedi magának azt, hogy boldog legyen.

Ma már azt gondolom, minden az akaraton múlik. Hogy szeretnénk a változást és teszünk is érte. Hogy kihozzuk az életünkből a legtöbbet, amit tudunk. Az út hosszú és rögös volt idáig, de innen már csak felfelé megyek: kisgyermek- és csecsemőgondozó lettem, és ha a sors is úgy akarja, hamarosan egy nevelőotthonban fogok dolgozni, ahol mindent megteszek majd azért, hogy boldog gyerekek kerülhessenek ki a kezeim közül.

 

 

origo.hu

Újabb letartóztatások történtek a Fico elleni merénylet kapcsán

ripost.hu

Dubajban és New Yorkban is sztár a 14 éves Sávolt Karolina

borsonline.hu

Könnyek közt búcsúzott a TV2 szépsége: Pszichológushoz fogok menni ezután

magyarnemzet.hu

Meglepődtek, amikor Orbán Viktor lépett a műhelybe + videók

metropol.hu

Felhőszakadás miatt adták ki a riasztást: rövid idő alatt rengeteg csapadék hullhat

vg.hu

Iráni elnök: beazonosították a lezuhant helikopter pontos helyszínét – minden egységet odarendeltek

ripost.hu

Te ismered a Rubik-kocka titkát? Lerántjuk a leplet

mindmegette.hu

Meztelencsigák a kertben – ezzel a házi csodaszerrel pillanatok alatt megszabadulhatsz tőlük

ripost.hu

Szerelem a láthatáron: három csillagjegyre júniusban boldogság vár

ripost.hu

Ekkorra időzítsd a nyári szabid! Mutatjuk a kánikulai időszakokat

ripost.hu

A Merkúr a Bikába lép: négy csillagjegynek nagy meglepetést tartogatnak az égiek

ripost.hu

Rettentően nehéz IQ-teszt, ami a személyiségedre is magyarázatot ad

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Kocsis Máté: sem a jólét, sem a béke nem garantált a mostani brüsszeli vezetés mellett

INSIDER

Súlyos csapások érték Ukrajna második legnagyobb városát

INSIDER

Újabb részletek a Magyar Péterhez köthető 8 milliárdos pilótajátékról

INSIDER

Magyar Péter pont úgy fenyegetőzik és hisztizik a közéletben, ahogy régen az otthonában

INSIDER

Szerelemre vágysz? - Ez az 5 tippje a matematikusnőnek kutatása alapján

INSIDER

„Ha mindez éjszaka történt volna, mi már nem lennénk” – tűz emésztette fel a négygyermekes Anita otthonát

INSIDER

Így keresik a verőcei hajóbaleset eltűntjeit - Videó

INSIDER

Hamarosan mozgást is felírhat az orvos receptre