Menczer Tamás: Az emberek azt várják a vezetőiktől, hogy védjék meg őket!

POLITIK
Létrehozva: 2024.01.22.

Elképesztő, milyen ételkombinációkat szeretünk mi, magyarok!

Zsíroskenyér porcukorral, vagy épp szalonna lekvárral. Meghökkentően hangzik mégis sokan szeretik a furcsának tűnő ízek orgiáját. Legyen szó sós, vagy épp édes ízek házasításáról.

A furcsa ételpárosítások iskolapéldája a túróscsusza és a káposztás cvekedli különböző variációi. Ahány ház, annyi szokás. Mindkét étel sokak kedvence, bár mindenki máshogy eszi. Sósan, porcukorral, vagy éppen borssal meghintve is kerül a családi asztalra. 

Vannak, akik a megszokott ízvilágot kedvelik, de a bevállalósak a grízes tésztát almapaprikával eszik Fotó: https://www.pexels.com/

A falusi kocsma elengedhetetlen kelléke a zsíros kenyér. A pulton sorakoznak egymás mellett lilahagymával, szalvétával lefedve, hogy ne szálljon rá a légy. De az igazi gourmet-ék kristálycukorral is fogyasztják, esetleg szőlőt esznek hozzá.
A sós és az édes íz kombinációja nagyon megosztó. Sokak kedvence, de vannak, akik hidegrázást kapnak már csak a gondolatától is. Ennek egy ékes példája, mikor egy gyorsétteremben a szomszéd asztalnál épp fagyijába mártogatta a sültkrumpliját egy fiatalember. 
Az Alföldön élők semmi meglepőt nem találnak abban,  ha a sült húst befőttel tálalják. De egyesek a pörköltet, a lasagnat, és még a rántott hús is befőttel szeretik. 
Rántott húshoz lekvár, vajkrémes mézes kenyér, és még lehetne sorolni az édes és sós kombinációkat. A legkedveltebb, a nutellás lángos még a balatoni vendéglátóhelyek kínálatába is felkerült.

Az egyetemi szobatársam nagy kedvence volt a májkrémes-lekváros kenyér, időnként még banánt is evett hozzá

- emlékszik vissza Károly, aki már a furcsa ételpárosítás gondolatától is rosszul lesz.

Magyarok vagyunk, így mindenhez erőspistát eszünk. Legyen szó bármilyen szendvicsről, de még a  legtöbb ételt is megbolondítjuk vele

- akárcsak egy jó szlogen, úgy hangzik ez a mondat Erzsébet szájából, aki azt is hozzáteszi, hogy a magyarok másik kedvence a majonéz, amit előszeretettel mindenhez esznek.

Olvasóink küldték az alábbi fura kombókat - ezek közül te mit kóstolnál meg?
"Grízes tészta csalamádéval és savanyú uborkával"
"Lekváros kenyér füstölt kolbásszal"
"Körözöttes kenyér sárgabarack lekvárral"
"Székelykáposzta porcukorral"
"Tejfölös uborkasaláta franciakrémessel"
"Csirkepörkölt banánnal"
"Sárgaborsó főzelék savanyú káposztával"
"Eperlekvár szalonnával"
 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek