tóth gabi
Már a tengerentúlon is árulni kezdték a balatoni finomságot, természetesen egy kicsit az amerikai ízléshez igazítva. Vajon sikere lesz a nutellás-banános lángosnak?
A lángos eredete valószínűleg a magyar kenyér születéséhez köthető, hiszen a tésztája hasonló. Alapanyaga egyszerűen liszt, élesztő és víz. A '60-as években azonban a balatoni strandok olcsó, kihagyhatatlan ételét a külföldiek is hamar megkedvelték.
Az ötletes árusok mindenféle ízesítést kitaláltak, így csábították bódéjukhoz az éhes strandolókat. Most azonban elindult hódító útjára a lángos. Már a tengerentúlon is árulni kezdték a balatoni finomságot.
Az ötlet gazdája, egy New York-ban élő magyar vállalkozó, aki tökéletesítette, vagyis az amerikaiak ízléséhez alakította a receptjét.
A manhattani lángos kisebb és kevésbé zsíros, mint a balatoni. A furgon jelenleg csak „kóstoltatja” a várost, még nincs állandó kialakult útvonala.
A sajtos-tejfölös, a nutellás-banános és a pudingos is 6 dolláros egységáron kapható.