Létrehozva: 2015.07.04.

Elindult hódító útjára a balatoni lángos

Már a tengerentúlon is árulni kezdték a balatoni finomságot, természetesen egy kicsit az amerikai ízléshez igazítva. Vajon sikere lesz a nutellás-banános lángosnak?

Szerző Ripost

A lángos eredete valószínűleg a magyar kenyér születéséhez köthető, hiszen a tésztája hasonló. Alapanyaga egyszerűen liszt, élesztő és víz. A '60-as években azonban a balatoni strandok olcsó, kihagyhatatlan ételét a külföldiek is hamar megkedvelték.

Az ötletes árusok mindenféle ízesítést kitaláltak, így csábították bódéjukhoz az éhes strandolókat. Most azonban elindult hódító útjára a lángos. Már a tengerentúlon is árulni kezdték a balatoni finomságot.

Az ötlet gazdája, egy New York-ban élő magyar vállalkozó, aki tökéletesítette, vagyis az amerikaiak ízléséhez alakította a receptjét.

A manhattani lángos kisebb és kevésbé zsíros, mint a balatoni. A furgon jelenleg csak „kóstoltatja” a várost, még nincs állandó kialakult útvonala.

A sajtos-tejfölös, a nutellás-banános és a pudingos is 6 dolláros egységáron kapható.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-