Létrehozva: 2023.11.15.
Módosítva: 2023.11.27.

Kozma atya: A karitatív cselekedetek teszik élővé a kereszténységet

Egy évre elegendő, 10 tonnányi, főként háztartási papíradományt kapott a Máltai Szeretetszolgálat. A Vajda papír-csoport háromezer idősgondozásban lévő embernek, köztük fogyatékkal élőknek szánja a támogatását. Kozma atya abban bízik, hogy más cégek is követik majd a jó példát.

"A cselekvő hazafiság azt jelenti, hogy felelősek vagyunk egymásért, a szűkebb és tágabb közösségért. Ez az élet üzenete, mi pedig az életet szolgáljuk, minden helyzetben, minden körülmények között! Mi, emberek kapcsolatokban élünk, azok által is válunk azzá, amivé leszünk, és ez az élet szolgálatára van. A bölcsesség azonban abban mutatkozik meg, hogy az ember ebben a világban nemcsak magát, hanem másokat is éltet"– mutatott rá Kozma Imre atya, amikor átvette a Vajda Papír Kft. támogatását, amelyet a cég háromezer olyan embernek szán, akik részt vesznek az idősgondozásban.

Kozma atya
Vajda Attila ügyvezető 30 millió forint értékű, 10 tonnányi adományt adott át idén is a karitatív szervezetnek, Kozma atya szerint ez az egész hálózat egy éves fogyasztását biztosítja majd Fotó: Máté Krisztián

A karitatív szervezet országszerte 27 bentlakásos és 7 nappali intézményben, valamint házi segítségnyújtással és jelzőrendszeres házi gondozással mintegy 2700 idős ember gondos ápolását végzi naponta. A több mint 30 millió forint értékű, 10 tonnányi adományt Kozma Imre atya, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapító elnöke és a Fő utcai Gondviselés Házában működő idősotthon lakói vették át. Kozma Imre atya az eseményen arra hívta fel a figyelmet, hogy a  felajánlott higiéniai papírtermékek – toalettpapírral, papírzsebkendővel és háztartási papírtörlővel – a teljes országos hálózatnak elegendőek egy évig, így másra fordíthatják az eredetileg erre szánt összeget, ami hatalmas segítség.

A Vajda-papír ügyvezetőjét minden alkalommal meghatja a rászorulók kedvessége és szeretete Fotó: Magyar Máltai Szeretetszolgálat

 

Vajda Attila szerint a Magyar Máltai Szeretetszolgálat rendszerén belül működő idősotthonok különösen nemes célt szolgálnak. Azokban a magas szintű ellátás az emberi méltóság megőrzéséhez is hozzájárul, ez pedig kiemelten fontos az életben. Az idősgondozásban lévő emberek között ugyanis sok a magányos, sok embernek nincs otthona. Nem áll mögöttük támogató család. Ezért az idősek segítése nagy figyelmet és empátiát igényel. Az idős korosztály megbecsülése és tisztelete pedig társadalmi kötelességünk. A segítség aktualitása sohasem szűnik meg, hiszen mindig vannak rászorulók, és mindig vannak olyan cégek és emberek, akik szeretnék enyhíteni mások terheit. 

"A Magyar Máltai Szeretetszolgálat mindebben követendő példát mutat. Mi ötödik éve támogatjuk a szervezetet és megígérhetem, hogy a jövőben is ezt fogjuk tenni"– ígérte a cég ügyvezetője.

 

Kozma atya
 Kozma atya szerint egy társadalom értékrendjét az minősíti, hogyan gondoskodik a gyermekeiről, az időseiről és a szegényeiről Fotó: Máté Krisztián

Mi, emberek egymásnak adósai vagyunk, egymást is éltetjük, mert egymásra bízott minket az Isten. Akkor, amikor egy ilyen eseménynek vagyunk a tanúi, mint ma, akkor az egy olyan jel a világban, amely mindenkire fényt áraszt. Utat mutathat, hogy felelősek vagyunk egymás életéért. Az ilyen ember megfeledkezik önös érdekeiről, mert tudja, hogy a legnagyobb érték nem az egyén java, hanem a közösség szolgálata. Aki eljut idáig, az Krisztus-követő, akár tudatosítja ezt magában, akár nem.  Ma elsősorban azokra az idős testvéreinkre gondolunk, akik az életüket már csak úgy tudják értelmezni, hogy visszafelé néznek. Odaállunk melléjük, "karba vesszük őket", megköszönve áldozatos életüket 

–fogalmazta meg gondolatait az eseményen Kozma Imre atya, aki azt reméli, hogy a jó példát mások is követik és saját termékeikkel, a lehetőségükhöz mérten, támogatják a rászorulókat.

Nézd meg videón Kozma atya üzenetét!

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Borzalmasan megváltoztak a Dawson és a haverok sztárjai - megdöbbentő képek

origo.hu

Tört-zúzott a magából teljesen kifordult Britney Spears

borsonline.hu

„A szívem szakad meg érte" – Két hónapja él az utcán a 13 éves Norbi, most összefogott érte Esztergom

magyarnemzet.hu

Szoboszlai bombagóljával is hangol a Liverpool a West Ham ellen + videó

ripost.hu

Drámai fordulattal ért véget a Házasság első látásra

hirtv.hu

Jobbikos múltú háttéremberek segítik Magyar Pétert a szervezésben

origo.hu

Meghan Markle súlyos dolgot tett III. Károly királlyal

mindmegette.hu

Mi történt? Hatalmasat változott Krausz Gáborék élete

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Jó hír az autósoknak: jelentős üzemanyagár-csökkenés jön hamarosan

INSIDER

Karácsony lebuktatta magát: olyan interjút adott, hogy rengetegen fordítanak neki hátat

INSIDER

Összement a tejföl, a túró és a mosogatógép kapszula is kevesebb lett! Mutatjuk a konkrét termékeket

INSIDER

Mutatjuk a gyermekvédelmi törvénycsomag pontjait, komoly szigorítások léphetnek életbe

INSIDER

Édesanyja fedte fel a gyerekgyilkos Katalin szörnyű titkát

INSIDER

Botrány Bécsben: hullarészeg magyar késelt az utcán, még a rendőröket sem kímélte

INSIDER

Ócsai horror: Elképesztő pofátlanság, mit kértek a patkány harapta kislány anyukájától az albérletért

INSIDER

Fontos figyelmeztetés: így soha ne töltsd a telefonodat