Létrehozva: 2023.10.02.

Magyar építészeti sikerek is megjelennek a nagy nemzetközi seregszemlén – Galéria

A világ egyik legrangosabb ingatlanos seregszemléjén szerepel hazánk, mint az egyik legfontosabb befektetési helyszín.

A budapestit is meghaladó nagyságú vidéki fejlesztésekkel, ipari ingatlanokkal és prémium irodákkal szerepel a nemzetközi kiállítók élvonalában hazánk. A világ egyik legrangosabb ingatlanfejlesztési szakkiállításán, a 25. müncheni EXPO REAL-en 75 országból, több mint 2.000 kiállító és közel 40.000 döntéshozó jelenik meg. A magyar stand fókuszában Debrecen, Kecskemét, Miskolc, Nagykanizsa, Szolnok és Budapest fejlesztései állnak, de megjelennek a hazai építészeti remekek is.

A magyar standot közösen alakította ki a Nemzeti Befektetési Ügynökség és az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület. A fő kiállító pedig a Liget Budapest Projekt. A képen a Néprajzi Múzeum látható esti pompájában Fotó: Liget Budapest Projekt

A Városliget fejlesztései vonzzák a nemzetközi befektetőket

A Liget Budapest Projekt keretében megvalósított kulturális fejlesztések vonzzák a nemzetközi befektetőket. Az érdeklődést a komplex kulturális terek, programok, a kortárs építészeti remekművek keltik fel. A szakma szerint ezek a modern város új modelljét és a jövő városainak élhetőségét teremtik meg egyben. Európa legjelentősebb kulturális fejlesztése, a Liget Budapest Projekt felpezsdítette a turizmust, rengeteg látogató érkezik vidékről vagy a határon túli magyar közösségekből, továbbá a külföldi turisták térképére is felkerült a megújuló Városliget. A világ legrangosabb eseményén a nemzetközi befektetők megismerkedhetnek számos más kiállítóval is. Az építészeti remekművek és kimagasló projektek közül említésre érdemes - a többi között - a fenntarthatóság jegyében létrejött Aréna Business Campus projekt és a RoseVille, valamint a BakerStreet, a Budapest ONE és a Corvin Innovation Campus irodaházak, valamint az Etele Plaza bevásárló- és szórakoztatóközpont. 

Tavaly a Magyar Zene Háza nyerte el a German Design Council által odaítélt Iconic Award-ot, az egyik legfontosabb szakmai díjat, amit az EXPO REAL-on vehettek át a projekt vezetői. Fotó: Liget Budapest Projekt

Az expo fókuszában egyébként a lendületesen fejlődő területek állnak: az ipari ingatlanok piaca, a logisztika és az ’A’ kategóriás fenntartható irodafejlesztések. A piac meghatározó ingatlanfejlesztői – az ATENOR, a GLP, a GTC, a Futureal és a HelloParks (a Futureal-csoport tagja), az InfoGroup és a WING – a legjelentősebb folyamatban lévő környezettudatos és fenntartható projektjeit viszi az októberi seregszemlére. Az ipari ingatlanok piacának legjelentősebb szereplője, a Nemzeti Ipari Park Üzemeltető és Fejlesztő Zrt. is bemutatja majd korszerű és modern ipari csarnokait.

 

Magyarország iránt évről-évre nő a nemzetközi befektetők érdeklődése

A hazai szakemberek szerint továbbra is töretlen a külföldi befektetők bizalma a magyar gazdasággal szemben. A 2022-es, Magyarország befektetésösztönzési történetében rekordnak számító 6,5 milliárd euró beruházási volument idén már az év első fél év során sikerült túlszárnyalni. Csehország mellett Magyarország büszkélkedhet a legkomplexebb gazdasági struktúrával. Magyarország végzett az élen a Site Selection Magazine régiós országokat befektetési szempontból értékelő rangsorában is, ahol a HIPA a régió első befektetési ügynöksége lett, és adó-versenyképességben is az élen vagyunk, hetedik helyen az OECD országok között. A szakértők úgy vélik: mindez jó alapot biztosít hazánknak az újabb fellendüléshez.

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Annyira megváltozott az arca az ismert magyar énekesnőnek, hogy rajongói alig ismernek rá

borsonline.hu

Most kaptuk a lesújtó hírt: váratlanul elhunyt a legendás énekes

mandiner.hu

Mindent felforgathat az Európa által irigyelt magyarországi beruházás

ripost.hu

Íme a négy legintelligensebb csillagjegy – Te köztük vagy?

origo.hu

Meztelenül fotózták a 43 éves Paris Hiltont

astronet.hu

Heti szerelmi horoszkóp 2024. április 27-május 3.: Jókedv és felhőtlen boldogság

ripost.hu

Éveket fiatalít, ha ilyen hajat csináltatsz magadnak

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

„Fénysugár marad” - Nincs több titok, szakértő elemezte Katalin hercegné viselkedését

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Látványos számok mutatják, mennyit változott az életünk 2010 óta

INSIDER

Itt a friss jelentés: továbbra is gátlástalanul hamisítják a mézet!

INSIDER

Kiderült az igazság: Karácsony ígéreteinek kétharmada nem teljesült

INSIDER

Jó hír az autósoknak: jelentős üzemanyagár-csökkenés jön hamarosan

INSIDER

Hirtelenül elhunyt Pintér Marianna

INSIDER

Kísértik az idegenek: Zsolt már meg sem lepődik, ha ufót lát

INSIDER

„És igen! Megvan” – örömhírt közölt SMA Zente édesanyja

INSIDER

Orbán Viktor: a béke és a háború határán, borotvaélen táncol Európa